Delfin_ONA
Fanka BB :)
ja chcialam psa...ale jak widze co moj brat z psem ma..a. raczej jego zona to mi sie odechcialo...szczegolnie jak tez widze ,ze trzeba z rana wstac z lozka i leciec na mroz bo pies ma swoje potrzeby ;-)
A to kochana lepiej nie kupuj skoro Cię nie kręcą właśnie te ranne wstawania i do roku jednak pies sika a potem duuużo gryzie. Ja to psiara pełną parą i ja sobie z rana w niedziele zawsze przeznaczam czas dla siebie i psa , młoda z mężem zostawiam a my znikamy na parę godzin . Ewentualnie razem jedziemy gdzieś na polane lub do lasu ale mój mąż w spacerach nie jest długodystansowcem i szybko zaczyna marudzić Ale ja zawsze mam dwa psy i te obowiązki z nimi związane są dla mnie przyjemnością . Jak poznałam mojego męża to miałam moją amstaffke. Wynajęliśmy mieszkanie i szybko nam się rodzina powiększyła o pitbulla (byliśmy dla niego domem tymczasowym , był z Fundacji ASt) a potem doszedł jeszcze szczeniak kundelek . Potem pit znalazł w Warszawie kochany dom (Pani pracowała w kancelarii Prezydenta Kaczyńskiego ) .
Teraz mam kundelka , w październiku odeszła od nas moja 14 letnia amstaffka . Kocham tą rasę ale w Niemczech za dużo z nią problemów, bo tutaj inne prawo , do tego nie można importów przywozić , trzeba kupić w Niemieckiej hodowli. A tego bym nie chciała, mam swoje zastrzeżenia patrząc na strony internetowe . Więc długo myśleliśmy o rasie psa, a raczej ja długo myślałam . Mąż tylko zaznaczył że nie ma być to jakiś typowo babski pies bo na spacer nie wyjdzie . No i zakochałam się w Buldogu Francuskim . Już mam dwie hodowle w Pl wybrane , jedną z Czech i Słowacji . Teraz zbieram kasiorę. W lipcu planujemy kupić taką istotkę , mam nadzieje że w tych hodowlach które mi zaimponowały znajdzie się jakiś ładny szczeniak i z mądrego krycia .
Kamilka mopsy są cudowne !!! Ja kiedyś na pewno będę miała mopsa : jest śliczny i ma bardzo miły charakter . Dzisiaj na FB widziałam takie zdjęcie : https://www.facebook.com/photo.php?...27429596.99126.257619577646276&type=1&theater