reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szukam Mam z Niemiec

Ojjj jak dawnooo mnie tu nie bylo :-D
Widze ,ze jakies slowne przepychanki tu sie zaczely... No nie ladnie,nie ladnie :-D
Owca wiodze nadal tu bywasz...no i gut :-D ktos ze starszyzny musi...ja to juz na emeryture przejde :-D
A tak ogolnie u nas okay... mloda w szkole dobrze... ja tydzien posiedzialam w Pl. jak byly ferie...strzelilam sobie tatuaz :-D i juz mnie korci na drugi.... ;-)
A zaraz czeka mnie sprzatanie... po tym calym tyg. w pl. nie moge dosjc do ladu z praniem... mam dwie suszarki ale to tak wolno schnie... caly pelny kosz jeszcze czeka,a posciel tez do zmiany jest... :-/

wczoraj sobie zamwoilam tez Twistera skretnego-mam zamiar cwiczyc :-D

reklama
hej dziewczyny:-) ,

u Mnie wszystko ok , Lenka idzie do przedszkola od 1 sierpnia . Udało nam się załatwić miejsce w tym niby najlepszym przedszkolu w naszym miasteczku . Pomogła nam w tym Pani od której wynajmujemy , bo dyrektorka to jej znajoma ;)

Od 1 kwietnia zmieniamy mieszkanie , w tym samym budynku będziemy mieszkać co mieszkamy obecnie . Zamieniamy mieszkanie ponieważ tamto ma ogród :-)

Obecnie jestem na etapie szukania dobrej hodowli z Buldogiem Francuskim ,planujemy w lipcu kupić takiego psiaka. Bo jednak od października mamy tylko jednego psa, nasza niunia umarła w wieku 14 lat . Towarzystwo psiarzy i tereny do spacerów jest jedną z rzeczy którą lubię w DE najbardziej . Mój mąż się ze mnie śmieje bo mam dzięki mojemu psu dużo znajomych ze spacerów .

Kamilka fajnie że tak wszystko się u Was dobrze poukładało . Ja jeśli chodzi o drugie dziecko to odpuściłam na długoo . Uważam że albo mała różnica wieku czyli max 2 lata albo już duża np 6-7 lat . Bo tak po środku to już bez sensu , bo ani dzieci się już razem nie pobawią , i dla mamy umęczenie bo znów siedzenie w domu . Teraz jestem nastawiona na luz i chce siebie usamodzielnić . Po drugie leniwa się zrobiłam i jakoś chce się swoją rodziną nacieszyć i tym że się trochę u nas w koncu ustabilizowało i że jesteśmy razem . Jest dobrze tak jak jest ,tylko żeby było zdrówko i stała praca cały czas .

Owca jak miło Cię widzieć.... na BB :-D

Patrycja też myśle o tatuwarzu ,tylko ja bym chciała duży na całe plecy ;-)

My do PL jedziemy na świeta , tylko na tydzień a potem dopiero w lipcu. Widzę że odstępy wyjazdów do PL robią się coraz dłuższe :szok:. W lipcu chciałam jechać na wycieczkę , młodą zostawić u babci w PL . Niestety dupa wyjdzie ponieważ mojego męża brat przyjeżdża do PL z Szkocji i chcą się chłopaki spotkać bo już rok się nie widzieli . Więc pewnie nad Polskie morze pojedziemy .

Wczoraj byliśmy na kolacji z mężem a z Lanką został mój brat (jest w DE do wakcji i mieszka 20 km od nas) . Tak z okazji Walentynek się wybraliśmy , celowo wczoraj ponieważ mniej ludzi .

Co do języka to idzie . Dużo rozumiem , staram się z każdym dogadać . Staram się wyłapywać słówka których znaczenia niie znam i sprawdzać . Problem to dla mnie gramatyka . Ale tutaj to jeszcze długa droga przede mną . Cieszę się że w końcu nauczyłam się oglądać z przyjemnością filmy w języku niemieckim ;-)

Ogólnie pozytywnie tylko żeby zdrówko było i stała praca cały czas. A tak to nie mam na co narzekać bo żyje ze spokojem , wiem co to niedziela w gronie rodzinnym , cieszę się że mogę kupić swojemu dziecku ubrania które mi się podobają , mam możliwość realizowania swoich pasji. Dlatego doceniam to co mam i cieszę się że mieszkam w DE :-D

Dzien dobry :)
jesli można chciałm sie dołączyc:)
Mieszkamy z mężem, córą, kotkiem i obecnie z Fasolką we mnie w Hannoverze od ok 2 lat :)
Mam nadzieje że bęe mogła od czasu do czasu z Wami pogadać o wsyztkim i o niczym- a takze wymienic się doświadczeniami na temat opieki nad ciezarnymi w niemczech z innymi ciezarnymi bo widziałm ze kilka jest:)

Kamilka - witam:)

Hej !!

Pati kupe lat cie nie bylo :-p klaps na dupe by ci sie przydal haha :-D:-D
widzialam tatuaza na Fb odwazna bestia jestes :tak::tak::tak:
co to za twister ?? :baffled:

Delfin ale sie rozpisalas :-p:-p

Witam nowa kolezanke :-):-) gratuluje fasolki :tak:
i chcialam powiedziec ze mieszkamy w tym samym miescie :tak::-)
na jakiej dzielnicy mieszkacie ??:baffled:

Ja bylam na miescie spodnie wymienic w HM bo kupilam mlodej rozmiar 1,46 :tak: i okazaly sie za krotkie musialam na 152 juz wziasc :szok:..dziwne rozmiary sa...
Teraz popijam kawusie i odpoczywam :-):-)

Pozdrawiam !!:happy2:

Die witam i tu :-):-D fajnie ze do nas dolaczyłas:tak:

Owca ale ci dziecie rosnie:szok: ale ja sie smieje a ostatnio mojego synka zaopatrzyłam w rozmier 116 do przedszkola a juz wiekszosc ma przykrotki rekawek:szok: takze nie dziwie sie corci:tak:

Delfin- no u nas akurat by byla roznica 6 lat takze wystarczajaco miejmy nadzieje ze nam sie uda. Jesli nie w tym miesiacu to znow zaczniemy od czerwca:tak: Choc jakos dziwnie mi ciezko na brzuchu pod pepkiem i sluz mialam ostatnio zabarwieony delikatna iloscia krwi wiec wierze mocno ze sie udalo:tak: ale trxzymajcie &&&&&

Pati wow tatuaz ja chyba nigdy sie nie odwaze:no:

Kamilka co byś się nie odważyła . Jak to mówią ''kto się nie dziara ten fujara'' :-D Mój maż ma dużo tatuaży , musi teraz jeden poprawić bo mu wyblakł po tylu latach . Jego brat jest znowu cały w tatuażach :-D A ja bym chciała jeden , ale na całe plecy . Pomysł mam ale kasy mi zawsze szkoda :-D A jeśli chodzi o różnice wieku to faktycznie jak znalazł :-)

Owca to teraz się rozpiszę :-p Moja dwulatka ma rozmiarów-kę 98/104 , jadę z nią w następnym tygodniu właśnie do H&M . W moim miasteczku niestety nie ma tego sklepu więc czeka nas cało dniowa wyprawa. Chce ją już na wiosnę okupić więc nam zejdzie , i sobie jakąś sukienkę chce kupić ;-)

Za tydzień młoda ma urodziny i muszę tort upiec , macie jakieś sprawdzone kompozycje ? To będzie mój pierwszy tort :-p Tydzień temu było pierwsze ciasto :-D

Patrycja
a ja Tobie polecam na YouTube ćwiczenia z Mel B lub Chodakowską . Ja przy nich ćwiczę codziennie i są duże efekty ;-)

Ja właśnie spijam herbatkę . Mam już dość zimy i zimowych ubrań , umęczona juz jestem tą ponurą pogoda . Wiosno przychodź :-D

Delfinku przypomnij w jakim ty miescie mieszkasz ?? bo ze lba mi wylecialo :-D;-)
ja w HM zbytnio nie kupuje bo dla mojej panny jakos nie ma nigdy fajnych ciuchow , albo ja taka wybredna jestem :-p
na te mniejsze dzieciorki to sa ladniejsze , takie slodkie te ciuszki :-p...

co do torta to ci nie pomoga bo ja anty talent do pieczenia i kupuje zawsze te gotowe mrozone , sa smaczne :-):-)

Kamilka trzymam kciuki za 2 czerwone krechy :-):-) ja mojemu mlodemu juz na 122 musze kupowac :tak:

Zastanawiam sie czy w niedziele isc z moja brygada do kina :baffled:
maja puszczac Nemo w 3 D...nie wiem czy to fajna bajka hmm...zobaczymy :baffled:

Odzywac sie laseczki predko ;-);-)

ja mieszkam w małym miasteczku , 70km od Hamburga :-p

Ja Nemo oglądałam bardzo dawno temu (ogólnie lubię bajki :-p) i mi się podobał (nie był w 3D) .

Owca a jakie fajne sklepy możesz polecić ? Ja też jestem wybredna . I jak zobaczyłam w http://www.google.pl/url?sa=t&rct=j...NjoaADY07knplAcjXNUEDRA&bvm=bv.42553238,d.YmsLüneburgu H&M to sie mało ze szczęścia nie popłakałam hehe , ale byłam wtedy z mężem i bratem i nie wchodziłam bo oni już dosyć marudzili . W Polsce byłam zadowolona z HM :-p

No to fujara juz nie jestem hahahah :-D

Jak tam laski spedzilyscie walentynki? moj nas zaprosil na kolacje do restauracji i byly kwiaty...ja moich cudakow uraczylam pralinkami ;-)

Teraz wcinam mielone z duza iloscia cukini duszone w pomidorach :-) uwielbiam :-D

Owca ten twister to steper taki ale skretny... juz sie go doczekac nie moge :-D

A tortow to ja tez nie pieke wiec nie pomoge... na urodziny domowe to zawsze cos z cukierni kupuje albo gotowce, do przedszkola pieklam czekoladowa babke,polewalam biala i mleczna czekolada,obsypywalam lentynkami i posypkami i byla mega wyzera :-D

reklama
Ooo jest i nasza Patiiiii :-):-):-)
zrobilas smaka tymi mielonymi daj przepis jak je robisz bo takie zwykle to juz mi sie znudzily :tak::tak:

Delfin a to nie az tak daleko odemnie mieszkasz ;-);-)
sklepy hmm....ja to chodze do takich " tanszych " ;-):-D...czytaj C&A , HM , Primark , New Yorker :tak:
takie zwykle sklepiki hehe ale u nas w centrum to jest multum sklepow :tak:

Do góry