reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szukam Mam z Niemiec

Hej !!

Kamilka dzieki za pamiec ;-);-)
u mnie wszystko dobrze , zerkam czesto tutaj ale nie ma starych mamusiek wiec nie pisze hehe
jestesmy na FB na grupie ale tam tez troszke cicho ;-)
Jakos to u nas leci , teraz dzieciaki maja wolne cale 2 dni w szkole wiec jutro cora jedzie do ciotki swojej chrzestnej na weekend...
Pogoda nie nastraja wiec siedzimy ciagle w domu...o ostatnio bylismy w kinie na bajce - fajnie bylo :-)
A powiedz jak u ciebie ? urzadzilas sie juz ? jak ci sie podoba miasto i wogole ? a maly jak w przedszkole ok ?

Pozdrawiam " nowe " mamy ;-);-)

Karolina witaj !! w jakim miescie mieszkasz ??
ucz sie ucz ;-) ja jestem tu 3 lata i moj niemiecki jest sredni , rozumiem wiekszosc gadac jakos tez gadam
ale nie za dobrze , grunt to zeby sie dogadac gdzies hehe :-)
co do przedsz. to moj syn poszedl po 3 miesiacach od przyjazdu , miejsce znalazlo sie szybko i to pod samym domem przedszkole mamy :tak::tak:Dzieci moje mowia juz dobrze po niemiecku takze synkiem sie nie przejmuj !!

Uciekam i do uslyszenia :happy2::happy2:

reklama
Nia a u Was pytaja czy sie pracuje?? Bo my dawalismy tylko meldunek...
A fajnym trafem Adam dostal sie do 2 przedszkoli. Do tego co chodzi i do Krippe ale stwierdzilismy zreszta on sam bardziej chcial to co chodzi bo Zlobek i przedszkole troche nie bardzo... Chcielismy zeby juz byly starsze dzieciaki;)

Owca tak my juz super:) Adas uwielbia przedszkole chodzi od 8-14 i jeszcze nie chce z niego wychodzic;) Miasteczko fajne malownicze.. Wszystko na miejscu.. Tylko sasiadka z dolu dala popalic :/ ale juz mam przepisy na nia jak sie znow czepi to jej na drzwiach przywiesze:D Ogolnie fajnie... Przede mna kurs i jesli nie uda sie do wrzesnia zajsc w ciaze to ide do pracy:) Narazie chce sie zajac troche chlopakami bo 2 lata zajmowalam sie cudzymi dziecmi a moje bylo w poniewierce takze z niczym mi sie nie spieszy:)

Ostatnia edycja:
ak w hh jest dosyc ciezko znalezc miejsce zwlaszcza w zlobku, jesli maja do wyboru dwoje rodzicow pracujacych i gdzie jedno nie pracuje to oczywiscie miejsce dostanie to dziecko ktorebo rodzice musza do pracy wrocic... ale jak widac zalezy wszystko od miasta, teraz jest troche problemow z tym ze kazde dziecko od 2 roku zycia ma prawo isc do przedszkola ale niestety miejsc brak... gdyz politycy ta ustawe uchwalili ale nie zdarzyli rozbudowac sieci przedszkoli.... :-)

reklama
Do góry