reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Szukam Mam z Niemiec

Witam,
nie przeczytalam jeszcze waszych postow ale korzystam z chwili ze Laura spi.Wczoraj bylysmy u pediatry Laura wazy 5105g za 4 tyg idziemy na usg bioderek mam nadzieje ze bedzie ok.
Dostalysmy witaminki do mleczka no i zobaczymy co bedzie dalej.W nocy spi jak susel wczoraj nie miala apetytu ale wieczorem mnie zaskoczyla zjadla 160ml a za 2 godzinki byla glodna i zjadla 140.Musiala sobie chyba uzupelnic:-D
Strasznie duzo ma prasowania musze sie za nie wziasc Pewnie pozniej wpadne
Milego dnia

reklama
Czesc Kobitki!
fajnie mi sie tu z Wami pisze, wiec wpadlam na pomysl, by troche wiecej sie o Was dowiedziec;-)mam nadzieje, ze nie macie nic przeciwko i wezmiecie udzial w malej ankiecie;
1. ile macie lat? (wiem, wiem, kobiet sie o to nie pyta, ale przeciez jestesmy we wlasnym gronie:tak:
2. skad jestescie z Polski?
3. jakie macie zawody?

dzieki za odpowiedzi i pozdrawiam Was serdecznie:-):-):-)
Pscola

to moze ja zaczne.......:-)

1. mam 33 lata (wiosenki leca i leca....:tak:)
2. jestem z Warszawy (moze ktos jeszcze???)
3. jestem ekonomista po SGH - skonczylam "Stosunki miedzynarodowe" - same przyznacie, ze to wiecej niz omen, nie?!:-D:-D:-D. Tutaj w Niemczech pracuje jako sekretarka szefa w duzej firmie

Pscola

1. mam 26 latek
2. pochodzę z Zabrza (Górny Śląsk)
3. jestem po Akademii Ekonomicznej w Katowicach specjalnośc Rachunkowość

W Siegerland nie znalazłam pracy i dlatego nie pałam wielką miłością do DE. W Polsce z pracą nie miałam problemów ale tu jakoś nie nadaję na tych samych falach co Niemcy...

No to czas na mnie:-)
1.Lat 27
2.Slask- Żory, 35km od Katowic w strone Wisły
3.mgr inz.Ochrony srodowiska- specjalnosc Energrtyka komunalna, no i jeszcze jestem po studium pegadogicznym wiec nauczycielka

W Niemczech jestem 2 lata od 21 lipca mamusia, wczesniej pomagalam mojemu prowadzic firme teraz w domku z Laurka:tak:

Witam Mamusie z Niemiec...Ja juz po porodzie urodzilam tydzien temu 23 sierpnia o godz. 8:40...
malutka jest sliczna przesylam fotki wiecej zamiescilam na blogu www.hanife.blog.onet.pl
Dostala 10 punktow wazyla 3700 i miala 53 cm spora klacha z niej...
Malutka wieczorem po porodzie kilkugodzinna PULTUS
pict0631uy6.jpg

Tutaj PULTUS ma tydzien
pict0672cq9.jpg

A tutaj ma 5 dni
pict0638if6.jpg

klavell GRATULACJE !!! slodka ta Twoja dziewczynka.Jak porod?no i jak sie teraz czujesz?karmisz piersia czy butelka?eh przepraszam ze tak pytaniami zasypuje ..Marie juz taka duza ze pytam sama siebie gdzie ten czas mi uciekl przeiez dopiero co sie urodzila...

Anka jak tam Twoj Aniolek?Masz juz co dzwigac bo widzialam w poscie ze mala ladnie na wadze przybiera:tak: My idziemy 13.09 na U5 na szczescie szczepienia mamy juz na pare miesiecy za soba;-)

Krecik co u Was.jak sie czujesz?jak Allanek ?

Justys jak tam na plywalni bylo?

ide poszperac za czyms slodkim do pozarcia:-D:szok::baffled::tak::-):-D

milej nocy

reklama
Witajcie dziewczyny, chciałabym do was dołączyć. Chociaż w tej chwili jestem w Polsce (dokładnie w Gdyni) do końca roku, ale już nie moge się doczekać wyjazdu z powrotem do Niemiec. Jest tam mój mąż niedalekko Frankfurtu nad Menem w małej miejscowości Kriftel. Byłam tam 4 lata wyjechałam zaraz po ślubie zostawiając tu pracę no i rodzinke:-(. Teraz przyjechałam do rodziców urodzic naszą córeczkę i pomieszkac tutaj przez około pół roku. Bałam się że w Niemczech będąc cały dzień sama (mąż pracuje po 12h) nie poradzę sobie z maleństwem. Teraz wiem że nie ma sie czego bać, ale póki co zostajemy do końca roku. W sumie to kombinuje już czy nie pojechać w październiku ale potem znowu z niunią musielibysmy sie tłuc na święta więc jednak chyba wytrzymam tu jakoś bez męża, tym bardziej ze on przyjezdza do nas co 5-7 tygodni. Mam nadzieję iż mimo że jestem teraz w Polsce będę mogła sobie tu do was zaglądać i pogadać?;-)

Co do pytań Pscoli:
1.25
2.Gdynia
3. technik administracji

Hausfrau i Lenna podczytuje was na staraczkach bo pisze tam moja siostrzyczka której kibicuję tj. Beata2710, wam równiez kibicuję:tak:. Pozdrawiam.

Do góry