reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Szukam Mam z Niemiec

reklama
no to nie jest rzeczywiście tak daleko. do Frankfurtu i Wiesbaden mamy ok. 150 a tez czasami robimy tam wypady.
Na razie jednak chyba będziemy objeżdżać okolicę i szukać działki pod nasz wymarzony domek :)

nam sie bardzo podobaj okolice nad mozela, pieknie tam jest, czasami sobie tez jezdzimy po okolicy...

a z wiesbaden do nas to juz rzut beretem, jak cos to dajcie znac...

kto wie, może kiedyś zawitamy na kawusię :)
na razie troche odechciało nam się podrózy po ostatnim urlopie w Polsce. Ta długa droga samochodem po prostu wykańcza!!
Wszyscy pytali czy przyjedziemy znowu na święta ale jakoś i finansowo i fizycznie chyba sobie odpuścimy tym razem. W tym roku byliśmy w PL już cztery razy...
znikam na chwilę pod prysznic :)

znam ten bol, wszystko jest fajnie tylko za daleko, caly dzien schodzi na podroz, my juz teraz tak czesto nie jezdzimy, swieta spedzamy tutaj, troche smutno, ale jak pomyslimy ide trzeba jechac, po to tylko zeby kilka dni z rodzina spedzic i tee kolejki na granicy, na autostradzie, bo wtedy duzo polakow wlasnie jezdzi do kraju to wolimy w spokoju posiedziec i odpoczac, dla nas doroslych to meczace, a co dopiero dla dzieci... no nic tak juz jest...

hej dziewczyny...jejku ja nie moglabym opuszczac swiat i nie jechac do polski...wiem narazie dzieci brak...byle tylko urlop byl i jedziemy...widze moja rodzinke 2 razy w roku i strasznie mi ciezko, ze tak malo ich widuje...w sumie dopiero 4 lata tu jestem...moze sie przyzwyczaje, ale za specjalnej ochoty na przyzwyczajenie to ja nie mam:-(

hej Dziewczyny!

Eh zimno mi dzis strasznie jakos.Marie wlasnie zasnela a to wieksze dziecko :-D spi juz od godziny a ja w koncu mam chwile spokoju tylko dla siebie!
Tez bym do Polski pojechala ostatni raz bylam w czerwcu w zeszlym roku na 4dni:no:.Swieta bedziemy tutaj spedzac i to beda moje trzecie swieta Bozego Narodzenia tutaj wlasnie i za niczym tak strasznie nie tesknie jak za swietami w polsce.No ale teraz jest z nami Marie i obiecalam mezowi i sobie ze zrobie takie nasze Polskie Swieta bo tak to u tesci tradycyjna kolacja (dziczyzna :crazy: ,i bez oplatka bez karpia i grochu z kapusta i kapusty z grzybami mniam) no i atmosfera ze ho ho no i moj maz musi kazde swieta pracowac przewaznie od 7-12 i potem od 14 -17 a ja smutna tak sama w domu siedze i mysle ze tam w Polsce wszyscy sie raduja i taka wspaniala stresowa atmosfera eh na wspominki mi sie zbiera...
ale nabazgralam to chyba z przemeczenia albo od tego zimna:-:)szok::tak:

milej nocy zycze

hej lenna, masz prawo tesknic, ale jak juz beda dzieci to troche bedzie inaczej, one beda calym twoim swiatem...poki co tesknota nikomu nie zaszkodzila...chyba...wiec mozna tesknic do bolu...

milej nocki ....

reklama
Wygląda na to, że my mamy szczęście bo obojętnie gdzie jesteśmy czy w PL czy w DE to mamy tradycyjne święta :) a mnie na wspominanie zbiera się każdego dnia... i na początku tego roku miałam naprawdę z tego powodu strasznego doła...

Do góry