reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szukam Mam z Niemiec

Witam się wkurwi*na na maxa. My dzisiaj o 8 rana zaliczylismy lekarza. Zaczelo wie w sobote kaszlem a dzisiaj mamy zapalenie oskrzeli tzn Szymon. Zwariuje zaraz od tego kaszlu nie ma nawet sekundy ciszy:angry::angry::angry::angry::angry:. I znowu tylko nerwy!!!!

Pati zdawaj recenzje z Pragi , no chyba że cie jakis przystojniak porwał i nie wróciłas jeszcze :))

Gabina fajne fotki, dobrze sie trzymasz ja dowaliłam w ciąży 25kg +:baffled::szok:

reklama
Dziękuję dziewczyny za trzymanie kciuków

karlita - a rehabilitacja nic nie pomaogla??? moj oli ma nieznaczna asymetrie,choczimy na reha i do osteopatki,jest juz widoczna zmiana:happy:

na rehabilitację chodzimy od 2 miesiąca życia Norba miał wzmożone napięcie karku, rączek i nóżek do tego asymetria ułożeniowa i główki
w tej chwili została nam asymetria ułożeniowa (już mniejsza) bo resztę wypracowaliśmy

jak pytałam sie o spłaszczenie główki to mi wszyscy mówili spokojnie wyrówna się - moja córa tez miała spłaszczona główke ale o wiele mniej i się nie wyprostowało .... u Norba tez jest już lepiej jednak to spłaszczenie jest znaczne i teraz lekarze mówią że w sumie to już za dużo się nie wyprostuje ....

a jedna Pani chirurg nastraszyła nas że u niego to już na pewno sie szwy zrastają i to operacyjne!!! wiec ja kłębek nerwów ... teraz robilismy wszystkie badania, prześwietlenia i okazało sie że wszystko jest w porządku

jak w Polsce mówię o tej technice leczenia tych spłaszczeń to patrzą na mnie jak na kosmitę - ta Pani chirurg była najlepsze "nie no można to teraz to tak zostawić jak tak będzie za 2 lata to przecież to się potnie" a mnie normalnie wszystkie włosy stają dęba ale to Polska tu sie leczy a nie zapobiega - wkurza mnie to strasznie !!

sama zaczęłam szukać, czytać znalazłam kontakt tu w Polsce z mamami które są po takich terapiach, skutki są bardzo zadowalające ale kurka wodna Polska jak zwykle 100 lat za murzynami no!!!!

nie wiem czy wiecie o czym mówię z tymi kaskami ;-) dam wam linka na youtubie bo adresu do kliniki nie chce dawać :-) żeby mnie tu za reklamę nie posądzili hehehe

‪Flat Head (plagiocephaly)‬‏ - YouTube

karlita Nie wiem czy bede w stanie ci pomoc, bo jednak chodzi tutaj czesciowo o medyczne slownictwo i do tego ja niedlugo sie rozpakuje wiec fizycznie nie wiem tez czy dam rade chodzic gdzies po szpitalach. Podaj dokladnie kiedy macie termin, w jakiej klinice i zobaczymy co da sie zrobic. Ja sama czuje sie duzo lepiej jak ide na wizyte z moim M bo mimo wszystko wiem ze on wszystko zrozumie a ja niekoniecznie.
nie śmiałaby Cię ciągać po klinikach :-)

teraz odpoczywaj ile możesz bo niedługo sielanka się skończy ;-)

karlita lepiej napisz kiedy mielibyscie przyjechac na termin i w jakiej to ma byc klinice. Jesli nie ja, to moze ktos inny bedzie mogl Ci pomoc. Zobaczymy. Jak chcesz to na priva napisz co i jak. Ja tez z Lublina jestem to juz chociazby z tego powodu postaram sie zrobic co w mojej mocy :-)

Czy to to na Triftstraße 37?

Ostatnia edycja:
Karlita ja do Berlina mam 600 km .... gdybym mogla to bym pomogla,bo siostry mojego meza i brat wychowali sie tutaj i wladaja niemieckim perfekt,ale w tej sytuacji...

Witam Was dziewczeta :-)
Ja po nocach spac nie moge bo zbliza sie moj wylot samolotem do PL....boze kochany w co ja sie wplatalam??:szok: niby takie nic...wiekszosc z was pewnie juz latala samolotem nie raz,ale ja mam leciec po raz pierwszy w dodatku sama(z Maja tylko) gdy bylismy na karuzelach (takich prawdziwych ,nie na jakims kiermesie ;-)) to oczy zamykalam i modlilam sie o zycie...:-D Boje sie po prostu,nie nadaje sie na tego typu zabawy.
Tak wiec samolot to dla mnie extrem.
Lece dopiero 11 sierpnia :sorry2: ale w podswiadomosci juz gdzies ten strach sie czai...ja nie wiem co ja zrobie na dzien przed wylotem,chyba sie uchleje :-D
Wczoraj polozylam sie o 22:30 a o 1:30 jeszcze nie spalam....:sorry2:Juz az zoladek mnie z nerwow rozbolal...ale z nerwow,ze spac nie moge ...nie przez samolot :-D Chyba :-D
Mam termin u lekarza w czwartek to poprosze go o cos na uspokojenie :sorry2:

A co tu taka cisza nastała:szok::szok::szok: u nas dzisiaj poprawa po inhalacjach, a ja nowy stras bo dzisiaj na 18 przychodzi nowa opiekunka i nie wiem czy dobrego wyboru dokonałam:dry::dry::dry:

Gabina fajne fotki, dobrze sie trzymasz ja dowaliłam w ciąży 25kg +:baffled::szok:

ja mam 16-18 do przodu :) i od zeszłego miesiąca nie przytyłam nic :))

karo ,gabi,blue - jak samopoczucie???

a kuuulam sie po mału ... byłam na wizycie wszystko pozamykane, szyjka nie skrócona... ktg bez zapisów skurczy...więc czekamy do.... 16 sierpnia na nastepną wizyte - potem na termin :baffled:

Helllooo-wrocilismy dzis do domu...wczoraj weczorem jeszcze zajechalismy do tesciowej po mala...i zostalismy na noc...myslalam ze normalnie nie dojade...bo z Pragi ja prowadzilam-faceci oczywiscie na fazie...i jeszcze z Berlina 250 km.po mloda... prawie zasypialam za kolkiem...bez kitu-pierwszy raz takie cos mialam...ale tez wina tego ze chodzilismy spac praktycznie jak zaczynalo switac :))) z wyjazdu jestem mega zadowolona :) Praga nam sie bardzo podobala...architektura miasta taka jak lubie :) pogoda super,hotel rewelacja...jedzenie bardzo dobre...tylko czasami ceny zaskakiwaly... wszystko przebilo cappucino w cenie 10 euro od sztuki!!!!!! zrobilismy sobie tez runke po miescie starym cabrio z roku 1930 :) taki na 8 osob:) poplywalismy pod slynymi mostami lodka :) no i poimprezowalismy tez troche :) mimo ze jadlam co chcialam,pilam to przywiozlam tylko 0,5 kg. nadwagi...ale i tak jestem ponizej wyjsciowej wiec jest gut :)))
Jedno co mnie wkurwilo na maxa to ze w powrotnej drodze zmienialam karty w aparatach bo juz miejsca na malym nie mielismy i z lustrzanki wyjelam karte ...no i zgubilam ta pelna...myslalam ze mnie strzeli!!! na szczescie znajomi maja troche fotek i pamiatka jest :)))

Karlita ja osobiscie takich medycznych slow w jezyku niemieckim nie umiem...nie chcialabym Ci powiedziec ze chetnie pojde ,a potem wiesz rozkladac rece...mam jednak nadzieje ze ktos odpowiedni sie znajdzie :)

Pati fajnie ze wyjazd sie udal,ogladalam fotki na Fb az zachcialo mi sie tez tam jechac:-p
Jola sory ale usmialam sie z tego twojego strachu,choc ja tez jeszcze nigdy nie lecialam,bedzie dobrze;-)
magdalena zdrowka dla synka,ja tez musze szukac opiekunki ale jakos tak wrogo do tego nastawiona jestem,ile bierze u was na godzine?

kurde nic mi sie nie chce,pogoda mnie wkurza,zreszta ostatnio to wszystko mnie drazni:/z mala juz lepiej,nie goraczkuje,zaczyna normalnie jesc,wszystkie te przykre dolegliwosci miala po szczepieniu podejrzewam,jutro ide z nia na morfologie,juz mam stresa:sorry:

U nas tez pogoda posrana...
zaraz smigam po mloda... potem zakupy...

Jolka ja juz kilka razy lecialam samolotem i to naprawde nic strasznego-z rezsta to nabezpieczniejszy srodek lokomocji :) Ja mialam tylko zle uczucie kiedy lecialam bez mlodej... ze gdyby tfu tfu -zlecielibysmy to biedna bylaby sierotka...a jak lecialam z mloda to luz...mialam ja przy sobie-czulam sie spokojna :) mloda ogolnie tez pelna entuzjazmu kiedy ma leciec-siedzi kolo okna i oczy az jej blyszcza :)))
Niektorzy nie lubia uczucia wzlotu i ladowania-ja z kolei tylko na to czekam bo jakois tak adrenalina skacze-szczegolnie przy ladowaniu :-D
No i wez sobie gumy albo zelki-gdybys miala cisnienie w uszach to rzuj :))

reklama
czesc Dziewczyny,
jestem nowa na forum, tzn do tej pory tylko czytalam wypowiedzi, pisze pierwszy raz ;)
Od kilku miesiecy jestem szczesliwa mezatka w Niemchech, maz Niemiec. Jestem w ciazy i w zwiazku z badaniami ciazowymi mam do Was pytanie.... nie znam niemieckiego jeszcze dobrze a w necie nie moge sie doszukac jakie to badanie ktore mi zrobiono z krwi: Antikörper-Suchtest, wiecie moze? Poza tym wyrazilam zgode tez na badanie hiv ale nie wiem gdzie w mutterpass szukac wyniku (bo zakladam ze zapisuja wyniki wszatkich przeprowadzonych badan?)
Poczatek ciazy prowadzilam w Polsce i tam jakos wszystko wydawalo mi sie bardziej uporzadkowane....
W kazdym razie bede wdzieczna za wypowiedzi w temacie :)

pozdrawiam goraco!

Do góry