reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szukam Mam z Niemiec

No widzisz to masz zdolna core jak sobie radzi...bedzie co raz lepiej...
ja zagladam ale jak nikt nie pisze to ja co bede sama z soba gadac :p

Dzis bylam u lekarza...w piatek ide na badania rozne-krew,mocz,tarczyca,pluca itp itd :) musze konkretny przeglad zrobic ;)

reklama
Ja zaczelam sie pakowac...przy okazji robie porzadek ze wszystkim...sortuje,przegladam i jestem w szoku ile mam smieci w domu :szok: w sensie,niepotrzebnych ulotek,instrukcje obslugi,roznego badziewia...a bedzie jeszcze wiecej jak zaczne w kuchni...w lazience pewnie tez...kupa przeterminowanych produktow :-D a ja sobie ladnie w kartonach wszystko ukladam bym pozniej mogla ladnie wyciagac :-D przeprowadzamy sie 26 listopada a ja juz jestem jedna noga na nowym mieszkaniu...z salonu mam juz wszystkie ozdoby spakowane-i jak pusto sie zrobilo :-D zaniedlugo zaczne sciagac obrazy ze scian to juz bedzie calkiem pusto...mowiac krotko-juz sie zaczelo a skonczy sie dopiero przed swietami...:shocked2:

Pati to widze,ze dbasz o zdrowie...to tak tylko by sie obadac czy masz jakis konkretny powod??
Madzia brawo dla corci :tak:

Jolka no nie zazdroszvcze tego pakowania ale nowej chaty to i owszem ;))) tez bede teraz robila ostra selekcje po malowaniu przed swietami i biore sobie dziewczyne do pomocy :-)
A z lekarzem to i powod mam jeden i tak ogolnie bo juz przed 30-stka jestem :)

Aha....jestes przed 30 ;-) to jak bedziesz przed 50 to popadniesz w hipochondrie :-D ja tez musialabym isc do gina,do dermatologa i do psychiatry chyba tez ;-)albo chociaz do psychologa...ale polskiego wtedy, bo zeby z niemieckiem rozmawiac to zabraklo by mi slow :-D

Ja tez mam okazje wziac kobiete do pomocy ... to mama mojej znajomej,znam ja wiec luzik ale przyda mi sie ona tylko po to by mi okna pomyc(a mam ich sporo i duze) jakos nie wyobrazam sobie by mi obca baba w moich rzeczach grzebala...zreszta ja musze po swojemu sobie w szafkach poukladac...wszystko zrobic po swojemu...utrudniona sprawa bo mam teraz male dziecko-ale dam rade! :-)

Ostatnia edycja:
no ja biore ja po to rzeby wyszorowala kafle w lazience,umyla okna,meble zewnatrz ,szafki i kafelki w kuchni itp.to czego ja nieznosze...swoje prywatne rzeczy mam pochowane ;-) wiec nie bedzie ich dotykac :-) jak mozna sobie ulzyc i to jeszcze za dobra cene to czemu nie :-) a ukladac w szafkach tez lubie sobie po swojemu... teraz bede wreszcie miala wiecej miejsca bo selekcja bedzie rygorystyczna :-) a co do chorob badan itd.to juz czas najwyzszy sie zbadac... zobaczyz co trzeba podreperowac itd. no chce jeszcze pozyc wiec trzeba... zdrowie to podstawa!! :-) ciekawe co z tego wyjdzie...interesuje mnie moje pluca .... jak to wyglada...mam nadzieje ze wreszcie uda mi sie znowu rzucic te fajki!!! dwa razy sie udalo ale jakos trzeci nie moze...mimo ze pale stanowczo mniej!!! dziwaczne to wszystko... ide se walnac do wanny...dostalam jakas saszetke do kapieli z plynem na ukojenie nerwow w aptece :-D

Ostatnia edycja:
No ja Pati mam inna sytuacje co do tego sprzatania...bo ja sie przeprowadzam a gdybym mieszkala w duzym domu juz z 15 lat to moze i by mi nie przeszkadzalo,ze mi ktos w szafki zaglada ;-) moja tesciowa taka jest...kto do niej nie przyjedzie z polski to sie od razu za sprzatanie bierze a jej to na reke,bo ma taki rozpizdziel w domu,ze szok :-D ale jej ciezko nad porzadkiem zapanowac,bo to dom otwarty...kazdy wchodzi i wychodzi jak i kiedy chce.A latem to tam dopiero sie dzieje...u mnie beda drzwi zamkniete ,mi po domu napewno nie beda sie krecic :no:
No ja tez musialabym rzucic fajki...kaszel mnie meczy juz od miesiaca,syrop nawet nie pomogl...ale ciezka sprawa ,bo ja lubie palic :-) a najbardziej jak siedze tu i pisze do Was ..to zawsze z fajka :-D ale na nowym mieszkaniu koniec z tym,wychodzimy palic przed dom.

Wlasnie Jolka wy w domu palicie????? przy malej? no u mnie kategoryczny zakaz palenia w domu...jak ja pale to nawet jak pizga i gwizda to ide na balkon ubrana cieplo...i tym sposobem tez mniej pale...Wogole obrzydza mnie siedzenie w pomieszczeniu i wedzenie sie w tym dymie...dlatego tez bylam i jestem calym sercem za tymi zakazami palenia w knajpach... :-)

A dzuma co juz sie nami znudzila?????????? :-)
Ja dzis w gosci sobie jade-do nowo poznanej kolezanki... bedzie obiadek a ja przywoze ciacha bo robie zas francuskie-wczoraj niezbyt duzo ich wyszlo i sama mloda zjadla 6 szt. ja 4 i Adamowi jedno zostalo :-D no i zreflektowalam sie ze zrobie kolejna serie do kawki na deser ;)))

Mloda mi kaszle a bilety juz do tropical island kupione...i nie wiem czy powinnam zostac z nia w domu czy jechac...ech....

Tak Pati kopce przy malej,dmucham jej prosto w twarz :-D
No co Ty...pale tylko w jednym pokoju,w tym w ktorym komputer stoi ,regaly z papierami nasze tzw. biuro.Ale i tak sie to niesie na mieszkanie-wiem.Tez nie lubie tego smrodu...ale ja wyjscie na balkon mam w sypialni,dopoki malej nie bylo to wychodzilam,ale potem ona malutka tam spala to przestalam wychodzic...i zaczelam palic w biurze przy oknie.Na nowym mieszkaniu zeby wyjsc nie bedzie problemu.

Ja tez planuje w piatek wypad na basen,na moja mala zwykla gumbale...do tropical island mam troche za daleko ;-) ale kiedys sie wybierzemy...zrobimy sobie fajny weekend,przy okazji moze siostre odwiedze.

H ho jak pusto..:tak::tak:

Dobranoc laski...
ja siedze ogladam m jak m i popijam czerwone winko :-):-)
a wam to dobrze gosposie do sprzatania :-D:-D pomarzyc dobra rzecz hihi :tak::tak:

u nas tez sie nie pali w domu :no: tylko na balkonie nie wazne czy pada czy pizdzi tylko balkon i juz :tak::tak: ja osobiscie nie pale ale moj m tak...:tak::tak:

dzuma gdzie ty jestes?? :rofl2:

bay bay...:-):-)

reklama
witam kobietki!

ja sie ostatnio wybilam z neta i ze swiata chodze z obolalym pyszczkiem i staram sie przesypiac cale dnie.......... moj ostatni zab postanowil sobie wyjsc ale nie ma dla niego miejsca wczoraj jechalam do kliniki dentystycznej walneli mi zaszczyk w dziaslo a dzis wizyta u chirurga dentystycznego i termin na operacje........moze jak go wypierdziela bedzie mi lepiej bo nawet kawe przez slomke pije a jesc wcale nie moge........

no widze temat sprzatania u was hihihih ja nie mam problemu regularnie pilnuje porzadku i potem nie mam szalu np w pon generalne sprzatanie kuchni wtorek pokoj duzy sroda sypilnia czwartek dzieci pokoje i zawsze jest czysto moj meziu po pracy ma tez swoj przydzial ze sprzataniem takze ja nikogo nie potrzebuje i na bierzaco jak sie robi potem jest spokoj.......

madzia jesli chodzi o twoja corcie super rezultaty ale dzieci lapia szybko moja cora rok tu chodzi do szkoly o jest jedna z najlepszych sama jakos to ogarnia a reszte meziu jej pomaga gorzej jest z nami doroslymi :-D jak nie przysiadzie sie do nauki to lipa..........

zamowilam tapete na ebay i czekam na nia jak na zbawienie mimo ze remont skonczony juz mam ochote na nowy przedpokoj :-D

Do góry