reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Szukam Mam z Niemiec

Kochana...ja jeszcze na leb nie upadlam i kasa na prawo i lewo nie szajstam..i tez pare groszy lubie sama zarobic...
A na zakupy to jak z wscieklizna tez nie latam...jak ide to od czasu do czasu...bo ja nakupuje a potem i tak nie wynosze...wogole dla mnie zakupy to nuda...i zlo konieczne:-D kiedys lubila,uwielbialam...ale z czasem mi sie znudzilo...kolejki w tych sklepach do anprobe jak za komuny...i mnie to nie bawi...ja poprostu robie teraz taz ze ide taz na jakis czas i sie wtedy obkupie...

Na co nie zaluje to okulary sloneczne...na ostatnie wydalam 350 euro :-D a co se bede zalowac nie ;-):-D
Ciuchy lubie kupic tanio a fajne...marka dla mnie nie jest wazna...byle mialo styl..elegancje i wygode... podstawa dla mnie... :-)
A ze mam jeszcze jednego piedolca to inna sprawa :-D buty i torebki... :-D ale tez nie przesadzam cenowo...ale jak sie zakocham to na rzesach stane byle miec... :-D
U mnie w domu tez sie nie przelewalo..i dokladnie wiem co to pieniadz i jaka ma wartosc..i ile trzeba na to pracowac... ;-)

reklama
pozwolicie , ze sie wtrace

zgadzam sie tu z niektorymi dziewczynkami , ze nie po to sie ma dzieci , zeby sie je na okraglo do kogos zanosilo i tez matka polka nie jestem tylko matka dwojki super urwisow ,ktora ma za soba dwa poronienia i wiem jaki to cud miec zdrowe dzieci

o markach za bardzo nie pisze ,bo szkoda mi czasu ,ja mialam drogie perfumy ,a teraz mi tak podpasowaly z lidla , ze te kupuje i sie tego nie wstydze
na zakupy chetnie chodze i pokazcie mi jakas laske ,ktora tego nie robi

w ogole zauwazylam ,ze powoli caly swiat zaczyna sie krecic wokol marek , a uwazam ,ze na swiecie sa inne problemy jak
ach nic juz nie pisze ,bo sie wojna rozpeta

buzki laski

wiecie co musze jeszcze jeden temat poruszyc ,bo mi sie siersc jezy

niektore z nas wrzucaja tu czesto slowa po niemiecku mimo ,ze mozna super te same po polsku napisac
nie znosze tego
rozumiem ,ze mozna zapomniec ,ale co piate to chyba lekka przesada
tak samo robi moj ojciec juz nawet po dwoch latach w niemczech mowil , ze pozapominal dla mnie to smieszne
ja tam z polski jestem i jakos po 10 nie zapomnialam

ania aga no to jak mnie wezmiecie to super
juz sie ciesze

Agnieszka pisalas,ze Twoj maz z checia zajmuje sie mala,ze Ty mozesz sobie wyjsc z kolezankami itp... ja tak nie mam,jestem z mloda NON STOP odkad sie urodzila i znikad pomocy...wiec wiesz...z checia bym ja podrzucila na pare dni gdzies i pobyla sama...nie mowie,ze to ma byc urlop,ale jakis nasz wypad weekendowy...na urlop to oczywiscie z mala,ale jak podrosnie nie teraz-jak mam jechac z takim malym dzieckiem to wole wcale.
To wole spedzic lato u mnie nad jeziorem,bo mieszkam w pieknej okolicy ,mam mnostwo jezior dookola...z nad jeziora wracam do domu i klade mala do jej lozeczka a w innym miejscu bo wiem czy by mi spala??? urlop z placzacym dzieckiem,niewyspana itp.? wiesz,sa rozne dzieci,Twoja akurat byla grzeczna? ...i rozne mamuski tez sa ;-)
No to czemu chlopa z dzieckiem nie zostawiasz? ja rozumie ze moze ciezko pracowac itd odpoczynek mu sie nalezy ale tobie rownie dobrze potrzeby odpoczynek od codziennosci. Ja jak bym m nie zostawiala od czasu do czasu z mala to bym juz chyba dawno do glowy dostala. Duzo mezczyzn twierdzi ze skoro pracuja nie musza zajmowac sie dzieckiem bo od tego jest matka a ja na to wielka bzdura bo sama dziecka sobie nie zrobilam estescie oboje rodzicami i obowiazki powinny byc podzielone. Ja od poczatku m zostawialam z mala wiec teraz nie mam problemu no chyba ze bym co weckend wychodzila i imprezowala to chyba zednemu facetowi by sie nie podobalo.
A co do urlopu to mala byla bardzo grzeczna a tez nalezy do dzieci ktore tylko chca spac w swoim lozeczku ale jak jestsmy w PL czy gdzies na urlopie to przeciez nie ma innego wyjscia tylko musi tam spac fakt ze potrzebuje dzien dwa zeby sie przyzwyczaic do nowego miejsca ale potem jest super:tak::tak::tak:

Troche dziwne podejscie macie moim zdaniem...bo wlasnie potem jak tak tylko z mamusia te to dzieci nic samodzielne nie sa...Jeszcze za chwile mi powiecie ze ja wyrodna matka jestem bo moje dziecko na pastwe losu do babci wydalam.. :-D No ale po mnie to splywa...Moja mloda od malego uwielbiala u babci byc...A dziecko nie rowna sie niewolnik...No ale kazdy robi jak uwaza...U nas na czerwcowkach nawet na dwa tygodnie jezdza dzieci...do rodziny...a jedna mama z Zurich nawet na oboz zastanawiala sie wyslac dziecko bo chcialo :-) Tu ja akurat bym sie bardzooo bala...bo to jednak obcy ludzie... No i moja slicznotka po takich wakacjach u babci nawet niechetnie do domu wracala... i co jej sie dziwic...blota na balkonie nie ma szans zrobic...albo na Spielplatzu :-)

A moja noga wreszcie zdrowaaaa :-)
Wczoraj ogladalismy swietny film :-) "Footsolidier"...troche brzutalny...ale bardzo dobry i na faktach-co dla mnie najwazniejsze ;-)
A dzis smigam na zakupy...tusz do rzes musze kupic,perfumy...i pare innych rzeczy...wszystko mi sie na raz konczy... :-D
a to fotki z naszego grillowania...malo troche ich i takie bez sensu :-D
Hmmm Toim zadaniem jest to dziwne podejscie ze chce sie spedzic wakacje z rodzinom?? A co do samodzielnosci dziecka to preczej czy pozniej i tak sie jej nauczy najpozniej w przedszkolu. Moja nalezy do tych dzieci ze ciagle przy mamusi chodz terazjuz sie poprawila kiedys bylo gorzej ale ja na to nie nazekam bo dziecka do zabawym z innymi dziecmi nie zmusze niechce to nie:tak::tak: Zreszta moja corka sobie sama wybiara z kim sie chce bawic sa dzieci na spielplatzu ze bardzo chetnie sie z nimi bawi a sa dzieci ktorych sie boi i sie z nimi nie bawi:tak::tak:

hej

tak sobie was czytam raz na ruski rok............ ale u nas tez mega upały nic sie nie chce.......

wakacje bez dziecka zdecydowane TAK TO SIE NAZYWA PRAWDZIWY URLOP i juz nie bądzcie takie matki polki, że wszędzie trzeba z dziecmi jeżdzic bez przesady to ze się ma dziecko nie oznacza że sie ma byc caly czas do niego "uwiązanym"

plaża jak dla mnie tez lepsza kamienista a dziecia te kamienie w niczym nie przeszkadzają!!!!

pisałyscie kiedys o tuszach

kupiłam pare dni temu tusz do rzęs taki b. tani za niecałe 6 euro firmy manhattan explosive xxl i jest naprawde superrrrrrrrrr, bo loreala mam serdecznie dośc

w piatek jedziemy do pl na 2 tygodnie :)) i juz sie nie moge doczekac

pati fotki jak zwykle super a te z grila to nad jakims stawem, jeziorkiem czy rzeką to tez byliscie tam na wakacjach bo ja troche nie w temacie :))
Matki Polki?? No juz nie przesadzaj ale moim zdaniem albo ma sie rodzine albo mprezuje trzeba bylo wczesniej o tym pomyslec. Ja mialam 22 lata jak zostalam mama i jakos mi nie brakuje imprez dyskotek itd od czasu do czasu gdzies wyjde do kolezenek i to mi w zupelnosci wystarczy nie wyobrazam sobie gdzies jechac na dlugi czas bez mojego dziecka:tak::tak:
do Matek Polek to nam barkuje!!!
Sa mamusie, mamy i matki........
Sa kobiety ktore pragna miec dzieci i nie moga ich miec, sa takie ktore pragna miec i je maja, sa kobiety ktore zostaly matkami bo wpadly i sa takie ktore nigdy nie powinne byc matkami.
Decydujac sie na dziecko wiedzialam jak to bedzie wygladalo i pisane o tym ze sie jest uwiezionym przy dziecku podnosi mi cisnienie.Jak sie chce byc wolnym to sie lata tu i owdzie i bierze srodki anty zeby nie miec dzieci.
Niejedna kobieta dala by wszystko co ma zeby byc tak uwieziona na urlopie z dzieckiem
i zas sie z toba zgodze:tak::tak:

Kochana...ja jeszcze na leb nie upadlam i kasa na prawo i lewo nie szajstam..i tez pare groszy lubie sama zarobic...
A na zakupy to jak z wscieklizna tez nie latam...jak ide to od czasu do czasu...bo ja nakupuje a potem i tak nie wynosze...wogole dla mnie zakupy to nuda...i zlo konieczne:-D kiedys lubila,uwielbialam...ale z czasem mi sie znudzilo...kolejki w tych sklepach do anprobe jak za komuny...i mnie to nie bawi...ja poprostu robie teraz taz ze ide taz na jakis czas i sie wtedy obkupie...

Na co nie zaluje to okulary sloneczne...na ostatnie wydalam 350 euro :-D a co se bede zalowac nie ;-):-D
Ciuchy lubie kupic tanio a fajne...marka dla mnie nie jest wazna...byle mialo styl..elegancje i wygode... podstawa dla mnie... :-)
A ze mam jeszcze jednego piedolca to inna sprawa :-D buty i torebki... :-D ale tez nie przesadzam cenowo...ale jak sie zakocham to na rzesach stane byle miec... :-D
U mnie w domu tez sie nie przelewalo..i dokladnie wiem co to pieniadz i jaka ma wartosc..i ile trzeba na to pracowac... ;-)
woooow wydawajac na okulary sloneczne 350€ mowisz ze nie rozwalasz pienedzy?? a takie za 100€ by nie wystarczyly chodz ja nawet tyle za okulary bym nie dala:no::no:
Ja mam okulary sloneczne za 4€ i mi to w zupelnosci wystaczy:tak::tak:

Moje dziecko juz lepiej goraczki dzis nie miala i w koncu cos zjadla antybiotyk zaczol dialac. Ale teraz mamusie rozlozylo 39C katar kaszel dreszcze caly czas mi zimno chyba ja mi nie przejdzie do jutra to i ja wybiore sie do lekarza bo potem weckend i co??? a my w sobote jeszcze na wesele idziemy wiec musze byc zdrowa:tak::tak:

Rob jej inhalacje...ostatnio moja mloda miala to samo...ale dawalam tylko syrop na kaszel...i witaminy...i duzo wody...dobrze ze ci je...
Duzo zdroka..
Ja standardowo moje ukochane Jean paul gaultier i Bvlgari..a jeszcze kupilam taki 30ml. Otto Kern-Singapure-rozowy...
A tusz to moje nowe odkrycie...jak dla mnie lespzy niz HR...Artdeco-All in One...taki czarny ze srebrna nakretka...robi wszystko :-D Mi bozia poskapila w rzesach..wiec dla mnie idealny teraz...na poczatku tak 3-4 dni troche przeklinalam go..ale potem sie rozkrecil...i dzialal cuda...z reszta to zazwyczaj jak nowe to niezbyt...i doipiero po kilku dniach pokazuje co potrafi ;-)
o widzisz inhalacje :) bede musiala sie usmiechnac do Agi i podjechac po moj inhalator :))
a ktory Bvlgari kupujesz? Ja mialam kiedys zielony ale oddalam mamie nie byl dla mnie za mocny i tak mi na piperz zalatywal bleee ja to lubie ogorkowe czyli takie swiezutkie
Jean paul gaultier - nie znam:baffled:
Ja jestem dzien do tylu...caly dzien bylam przekonana,ze jest sroda :sorry2:do momentu az nie siegnelam po tabl. anty. ...patrze a tam stoi czwartek....i wpadlam w lekki poploch :-D
Ania... tak to jest,wrociliscie z urlopu i masz chorowitka w domu,duzo,duzo zdrowka dla Laury !
Co do zapachow to ja niedawno odnalazlam swoj...a dlugo szukalam,mam jeden ulubiony J'adore Diora ale znudzil mi sie a po drugie uzywa go tez moja siostra...wiec jadac do polski musze miec inny bysmy nie pachnialy tak samo....wiec teraz moim nr. 1 zaraz po J'adore jest cerruti 1881...
A najlepszy tusz jak do tej pory to jednak telescopic.
Robie zaraz skok pod prysznic i w kimono...
Wiec dziewczynki...dobranoc :-)
no i kochana chodzisz dzien do tylu :)) Chyba Laurze bardziej chorwacki klimat pasuje :))
Diora fajny maja ten zapach :))
Jak widac spac nie poszlam ;-) teraz wkrecilam sie w zapachy :-D
Znacie code pour femme Armaniego?? toz to prawie jak afrodyzjak ;-)uzywam gdy zimno:tak:
Jakos Armani damski nie wpadl mi w rece ale meski fajnie pachnie:))

Moja spi jak suselek. Maz dojechal do siostry:happy:A ja nadal siedze na kompie:)) Jak nie telefoniada to skype albo bb
Kolorowych snow

Blond kochana pisz nam tu szybko co ci na serduchu lezy przeciez bic sie tutaj nie bedziemy:-D:-D:-D
A co do marek to jestem takiego samego zdania dla mnie to nie wazne moj m tez bardzo dobrze zarobi ale jakos nie markowe rzeczy mi w glowie chodz wiem ze moge sobie na to pozwolic:tak::tak: nAle po co zeby pokazac komus ze jestem lepsza od niego albo zeby sie przechwalac???
Hmmmm.... nie moja taka natura

Aga a Ty nie spisz?? Przeplacilas za te okulary:-D:-D:-D4e no wiesz ja mam za 1e:-D:-D:-D
A serio to ja moze i 150 zlotych bym dala ale napewno nie tyle co Patrycja:szok::szok:KObieto 350e to ja na miesiac na zarcie wydaje:szok:
A ciuchy tez nie musza byc markowe lubie kupowac na wyprzedazach, tanio i duzo:-D:-D Teraz m,am tyl ciuchow ze mi szfek brakuje:szok::-D ciekawe gdzie upcham na jesien, zime:szok::szok:

pozwolicie , ze sie wtrace

zgadzam sie tu z niektorymi dziewczynkami , ze nie po to sie ma dzieci , zeby sie je na okraglo do kogos zanosilo i tez matka polka nie jestem tylko matka dwojki super urwisow ,ktora ma za soba dwa poronienia i wiem jaki to cud miec zdrowe dzieci

o markach za bardzo nie pisze ,bo szkoda mi czasu ,ja mialam drogie perfumy ,a teraz mi tak podpasowaly z lidla , ze te kupuje i sie tego nie wstydze
na zakupy chetnie chodze i pokazcie mi jakas laske ,ktora tego nie robi

w ogole zauwazylam ,ze powoli caly swiat zaczyna sie krecic wokol marek , a uwazam ,ze na swiecie sa inne problemy jak
ach nic juz nie pisze ,bo sie wojna rozpeta

buzki laski

wiecie co musze jeszcze jeden temat poruszyc ,bo mi sie siersc jezy

niektore z nas wrzucaja tu czesto slowa po niemiecku mimo ,ze mozna super te same po polsku napisac
nie znosze tego
rozumiem ,ze mozna zapomniec ,ale co piate to chyba lekka przesada
tak samo robi moj ojciec juz nawet po dwoch latach w niemczech mowil , ze pozapominal dla mnie to smieszne
ja tam z polski jestem i jakos po 10 nie zapomnialam

ania aga no to jak mnie wezmiecie to super
juz sie ciesze

Kochanie nie Ty jedna tu stracilas dzidzie, pewnie dlatego tak samo myslimy :)
Tanie perfumy tez sa fajne moja znajoma kupila za 8zl i sa extra i ku zaskoczeniu dlugo trzymaja
Co do wtracen niemieckich to nie przeszkadza mi to tak bardzo jak to czytam alke jak slysze jak ktos mi gada pol zdania po polsku a pol po niemiecku to mnie krew zalewa! Rozumie ze sie jezyka nie uzywa to mozna cos zapomniec ale bez przesady!! Najlepiej jak polki gadaja po niemiecku hihihihi

Ania no jakos spac nie moge leze w sypalni pod kolderka z laptopem na kolanach:))
Moglas przyjechac na ten likierek to bym odrazu wyzdrowiala:))
Co do inhalacji to sorry zapomnialam ze jeszcze mam twoj inhalator ale ja bym kochana i tak na twoim miejscu z Lali do lekarza poszla tym bardziej ze jeszcze goraczki dostala a kaszel ma straszny. Jak by co to wiesz wal prostu z mostu ja mam czas:)))
Moze wiesz faktycznie bez antybiotyku sie nie obejdzie a po co ma sie mala meczyc

reklama
Ania no jakos spac nie moge leze w sypalni pod kolderka z laptopem na kolanach:))
Moglas przyjechac na ten likierek to bym odrazu wyzdrowiala:))
Co do inhalacji to sorry zapomnialam ze jeszcze mam twoj inhalator ale ja bym kochana i tak na twoim miejscu z Lali do lekarza poszla tym bardziej ze jeszcze goraczki dostala a kaszel ma straszny. Jak by co to wiesz wal prostu z mostu ja mam czas:)))
Moze wiesz faktycznie bez antybiotyku sie nie obejdzie a po co ma sie mala meczyc
wiem ze zawsze moge na Ciebie liczyc i wice wersa :))
Zaraz zrobie syrop z cebuli na rano zeby jej podac i jak bedzie mizerna to nie bede czekala tylko do auta i do lekarza nie mam zamiaru w sobote na klinike jechac.
Z tym likierkiem to faktycznie moze by pomogl.Szkoda ze male chore bo szlo by sie umowic na imprezke :)

Do góry