reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Szukam Mam z Niemiec

Anka tam byly tez rodziny z dziecmi...od nas z czerwcowek tez byly kobitki na takich "skalistych "plazach i chwalily sobie...tam sie specjalne buty jak wiesz nosi...i nie wszedzie jest tak skaliscie jak na zdjeciach u nas...my poprostu wybieralismy takie bo bylo zero ludzi :-)

Chorwacja to ma wiekszosc plaz skalistych, zwirowych czy kamienistych.Duzo osob nawet nie wiem ze mozna znalezc piaszczytse. Z dzieckiem nie wybralabym sie na taka plaze ze wzgledow bezpieczenstwa ile to trzeba zeby dziecko zle stanelo w wodzie na kaieniu zeby doszlo do nieszczescia dlatego pytam Jolki czy chce z dzieckiem jechac czy sami z mezem
Moja miala 2 pary butow do wody mimo ze byl piasek i co? ani razu w nich nie weszla do wody :)) ja tez bym w butach nie weszla :D

reklama
A kto powiedzial,ze ja z dzieckiem pojade??;-) z takim malym to nie warto,bo ani Ty nie masz urlopu ani dziecko zadnych wspomnien...a po drugie w tym roku to juz odpada-mamy budowe i co innego na glowie a nie urlop...
Z dzieckiem to tak jak mowisz wybiera sie inaczej,bo albo planujesz urlop 'pod impreze' albo 'urlop z dzieckiem';-) mnie raczej w najblizszych latach czeka to drugie...a jak bedzie starsza to pojedzie na wakacje do babci do PL a starzy sie zabawia :-D
no i uprzedzilas moj post heheheheh
Agnieszka byla rok temu nad morzem z Emily i nie narzekala
Nie wyobrazam sobie teraz zebym miala Laure zostawic u babci a sama z mezem na urlopie lezec wiec tak jak TY zaczekamy az bedzie starsza i pewnie sama nie bedzie chciala z nami jezdzic i wtedy my starzy bedziemy szlec na wakacjach

No dla mnie jak narazie urlop z dziecmi nie wchodzi w gre...taki zagraniczny...bo nad morze w polsce oczywiscie pojedzie z nami...ale ja mam mloda caly rok i dla siebie chce tez czas miec...

Jeszcze nie slyszalam o zadnym nieszczesciu..a. mamy znajomych ktorzy tam tez mieszkaja i maja trojke dzieci :-) Ty tam chyba oczami wyobrazni wielkie skaly w tych wodach widzisz... :-D przeciez sa tez plaze gdzie same malenkie kamyczki sa...
A co do zostawiania mlodej u babci-my mamy dwie ktorym absolutnie nie boje sie mlodej zostawic...a szczegolnie mojej mamie..mamy w polsce dom i duzy ogrod,mieszka tam tez moj brat ktory ma coreczke...i mloda ma sie z kim bawic..szaleje jak nigdy...od rana do wieczora :-) i pewnie jej lepiej u babci niz mialaby z nami jechac...bo jak jedziesz z dziecmi to jednak trzeba wszystko pod nie robic..

witam dziewczynki

ania, aga ja tez chce z wami za rok , tylko nie wiem cz mnie wezmieciee , bo ania to chyba mocno na mnie wkurzona ,bo do tej pory zdjec nie dostala biedna
kochanie jutro wysle , bo mam wolne od 11

aga my mamy juz zabuchowane nad morzem w Ustroniu Morskim na tydzien z mezem i dziecmi , jest tam cudnie
a wy gdzie jedziecie ?

Patrycja nie obraz sie ale jak sie chce miec czas dla siebie i na wakacje bez dzieci to sie ich poprostu nie planuje- dzieci :sorry2:
Ja w zyciu bym nie zostawila Laury u babci i pojechal sobie na urlop a to dlatego ze caly czas bym o niej myslala i co to za urlop:dry:
Pozatym ja nie planuje dnia pod dziecko. Na urlopie szlismy na plaze o 10 wracalismy o 17 i drinkowalismy do 23 a nawet i po polnocy. Drudzy znajomi mieli dwoje dzieci jedno 3 letnie drugie 6letnie i jakos nie narzekali. Wszyscy swietnie spedzilismy czas rodzinnie:sorry2:
Co do plaz skalistych itd to moim zdaniem nie sa bezpieczne dla dzieci i tyle.Po to sa piaszczyste i odpowiednio zaopatrzone w rozrywki dla dzieci. Budowanie z piasku jest latwiejsze niz z kamieni
Napewno jakbys jechala z Noemi wolalabys piaszczysta plaze z lagodnym brzegiem gdzie idac 100m w wode dziecko napeno nic sobie nie zrobi bo bedzie mialao wode na wysokosci kolan czy ud.W zaleznosci od wieku i wzrostu dziecka;-)

witam dziewczynki

ania, aga ja tez chce z wami za rok , tylko nie wiem cz mnie wezmieciee , bo ania to chyba mocno na mnie wkurzona ,bo do tej pory zdjec nie dostala biedna

aga my mamy juz zabuchowane nad morzem w Ustroniu Morskim na tydzien z mezem i dziecmi , jest tam cudnie
a wy gdzie jedziecie ?

jestem smiertelnie obrazona :))
I pewnie ze mozesz z nami jechac :D

A kto powiedzial,ze ja z dzieckiem pojade??;-) z takim malym to nie warto,bo ani Ty nie masz urlopu ani dziecko zadnych wspomnien...a po drugie w tym roku to juz odpada-mamy budowe i co innego na glowie a nie urlop...
Z dzieckiem to tak jak mowisz wybiera sie inaczej,bo albo planujesz urlop 'pod impreze' albo 'urlop z dzieckiem';-) mnie raczej w najblizszych latach czeka to drugie...a jak bedzie starsza to pojedzie na wakacje do babci do PL a starzy sie zabawia :-D
Jolka ja bylam z Emily rok temu nad morzem i super wszyscy spedzilismy czas:tak::tak:
Nie wiem ale moim zdaniem nie po to ma sie dziecko zeby je gdzies tam oddawac a samemu sobie jechac na wakacje i imprezowac:baffled::baffled::baffled: Dla mnie jedst wazniejsze zeby ten czas spedzic z cala rodzina i do tego rowniez zalicza sie moje dziecko:tak::tak::tak:

Chorwacja to ma wiekszosc plaz skalistych, zwirowych czy kamienistych.Duzo osob nawet nie wiem ze mozna znalezc piaszczytse. Z dzieckiem nie wybralabym sie na taka plaze ze wzgledow bezpieczenstwa ile to trzeba zeby dziecko zle stanelo w wodzie na kaieniu zeby doszlo do nieszczescia dlatego pytam Jolki czy chce z dzieckiem jechac czy sami z mezem
Moja miala 2 pary butow do wody mimo ze byl piasek i co? ani razu w nich nie weszla do wody :)) ja tez bym w butach nie weszla :D
Zgadzam sie tez bym nie pojechala na plaze kamieniste z dzieckiem:tak::tak:

no i uprzedzilas moj post heheheheh
Agnieszka byla rok temu nad morzem z Emily i nie narzekala
Nie wyobrazam sobie teraz zebym miala Laure zostawic u babci a sama z mezem na urlopie lezec wiec tak jak TY zaczekamy az bedzie starsza i pewnie sama nie bedzie chciala z nami jezdzic i wtedy my starzy bedziemy szlec na wakacjach
dokladnie zgadzam sie w 100% z wypowiedzia Ani
No dla mnie jak narazie urlop z dziecmi nie wchodzi w gre...taki zagraniczny...bo nad morze w polsce oczywiscie pojedzie z nami...ale ja mam mloda caly rok i dla siebie chce tez czas miec...
Ja cie rozumie ze chcesz miec czas dla siebie ale ja bym bez dziecka nie pojechala na wakacje :no::no:

Jeszcze nie slyszalam o zadnym nieszczesciu..a. mamy znajomych ktorzy tam tez mieszkaja i maja trojke dzieci :-) Ty tam chyba oczami wyobrazni wielkie skaly w tych wodach widzisz... :-D przeciez sa tez plaze gdzie same malenkie kamyczki sa...
A co do zostawiania mlodej u babci-my mamy dwie ktorym absolutnie nie boje sie mlodej zostawic...a szczegolnie mojej mamie..mamy w polsce dom i duzy ogrod,mieszka tam tez moj brat ktory ma coreczke...i mloda ma sie z kim bawic..szaleje jak nigdy...od rana do wieczora :-) i pewnie jej lepiej u babci niz mialaby z nami jechac...bo jak jedziesz z dziecmi to jednak trzeba wszystko pod nie robic..
hmmm ja tez mam mame u ktorej apsolutnie nie boje sie zostawic mlodej ale jak juz pisalam ja bym tak nie zrobila bo albo jedziemy wszysc albo wcale moim zdaniem nie po to ma sie dziecko zeby je oddawac a samemu imprezowac rozumie raz na jakis czas ale na wakacje np do Chorwacji sie nie jedzie na 2 lub 3 dni tylko dluzej

witam dziewczynki

a wy gdzie jedziecie ?
w koncu sie kochana odezwalas
jasne ze cie wezmiemy czym wiecej tym lepiej:-D:-D
A my jedziemy do Rowy:tak::tak:

Moja z 38,3 spi jak susel:baffled: Normalnie nie sypia w dzien wiec chyba temperatura ja zlamala:baffled: Zastanawiam sie czy nie jechac do Neuss do kliniki. Nie chce jutro czekac u lekarza w kolejce:sorry2:

Agnieszka widze ze macie fajne plany:-) napewno bedzie extra i cos mi sie zdaje ze zabalujecie nad tym morzem:rofl2: Jak Emilka po drzemce?
mam nadzieje ze bedzie fajnie:tak::tak:
Emily ma caly czas goraczke przed spaniem miala 39.5C marudna jak pierun nic tylko czopek zimne oklada i letnia kompiel jej troche pomogly mam nadzieje ze mi nocke przespi:baffled::baffled::baffled:

najlepsze bylo jak pakowalam kofer...mialam taki big...milion ciuchow...pojechalismy na 10 dni i 14 par butow po selekcji wzielam...bo jak chcialam zabrac te co przygotowalam to muaialabym sama samochodem jednym jechac...awantura byla...albo selekcja alnbo nie jade :-D
hmmmm nic dziwnego tez bym cie nie wziela z tyloma parami butow:-D:-D:-D

Agnieszka pisalas,ze Twoj maz z checia zajmuje sie mala,ze Ty mozesz sobie wyjsc z kolezankami itp... ja tak nie mam,jestem z mloda NON STOP odkad sie urodzila i znikad pomocy...wiec wiesz...z checia bym ja podrzucila na pare dni gdzies i pobyla sama...nie mowie,ze to ma byc urlop,ale jakis nasz wypad weekendowy...na urlop to oczywiscie z mala,ale jak podrosnie nie teraz-jak mam jechac z takim malym dzieckiem to wole wcale.
To wole spedzic lato u mnie nad jeziorem,bo mieszkam w pieknej okolicy ,mam mnostwo jezior dookola...z nad jeziora wracam do domu i klade mala do jej lozeczka a w innym miejscu bo wiem czy by mi spala??? urlop z placzacym dzieckiem,niewyspana itp.? wiesz,sa rozne dzieci,Twoja akurat byla grzeczna? ...i rozne mamuski tez sa ;-)

reklama
Troche dziwne podejscie macie moim zdaniem...bo wlasnie potem jak tak tylko z mamusia te to dzieci nic samodzielne nie sa...Jeszcze za chwile mi powiecie ze ja wyrodna matka jestem bo moje dziecko na pastwe losu do babci wydalam.. :-D No ale po mnie to splywa...Moja mloda od malego uwielbiala u babci byc...A dziecko nie rowna sie niewolnik...No ale kazdy robi jak uwaza...U nas na czerwcowkach nawet na dwa tygodnie jezdza dzieci...do rodziny...a jedna mama z Zurich nawet na oboz zastanawiala sie wyslac dziecko bo chcialo :-) Tu ja akurat bym sie bardzooo bala...bo to jednak obcy ludzie... No i moja slicznotka po takich wakacjach u babci nawet niechetnie do domu wracala... i co jej sie dziwic...blota na balkonie nie ma szans zrobic...albo na Spielplatzu :-)

A moja noga wreszcie zdrowaaaa :-)
Wczoraj ogladalismy swietny film :-) "Footsolidier"...troche brzutalny...ale bardzo dobry i na faktach-co dla mnie najwazniejsze ;-)
A dzis smigam na zakupy...tusz do rzes musze kupic,perfumy...i pare innych rzeczy...wszystko mi sie na raz konczy... :-D
a to fotki z naszego grillowania...malo troche ich i takie bez sensu :-D

Do góry