reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Szukam Mam z Niemiec

Morgen !!!

Jolka nie trzeba mieszkac na poddaszu zeby miec w chalupie 30 stopni-mowie Ci nawet wiatrak nie daje rade...mam wode w sprayu i troche mnie to ratuje...dzis mialam jechac z kumpela nad wode,ale ja na tym antybiotyku nie moge przebywac na sloncu...
Dzis mloda ma U8...coiekawe jak wyjdzie...
Zaraz bede malowac pazurki :-)

Aha Anka Wy mieliscie tylko piaszczyste plaze tam?
bo widze wielka roznice w wsodzoie...my mielismy sklaliste plaze i woda w kazdym miejscu byla totalnie blekitna ... bajkowo tam bylo...teraz szukam cos na Krecie...jakies fajne apartamenty...Ale do 'Chorwacji chcialabym jeszcze raz wrocic...niesamowite widoki :-)
U nas woda tez blekitna a wszedzie mielismy piasek :) nie wiem jaka widzisz roznice ale pewnie taka ze na fotkach woda wyglada na zoltawa heheh a to od pisaku bo jak mam zdjecia przy skalach to czysty bloekit :)) na skaly czy kamienie bym sie w zyciu nie wybrala:no: Ja to z ksiezniczek ktore musza miec miekko pod stopami :) a pozaty na kamieniach czy na betonach co za raj dla dziecka.Totalna porazka- nawet zamku nie mozna zrobic:baffled:

Narzekalysmy w czerwcu,ze slonca nie ma :-DTo teraz mamy za swoje :-p
Ja jade dzisiaj nad wode...jestem umowiona z kolezanka.
Moje pazury...masakra,juz mam dosyc tego,maluje,dbam a one i tak sie lamia!:wściekła/y:zebym sie jeszcze jakos ciulato odzywiala,ale ja pilnuje by miec witaminki i takie tam...dobrze jem,ale coz juz taka moja uroda,moja siostra ma takie twarde paznokcie-jej sie nie lamia a mi? no coz...Moze jakbym miala gosposie co by za mnie wszystko w domu zrobila:-p ale ja rece mocze doslownie co chwile,eh juz nic nie pisze...
Ide jesc siadanie.
ja jak za bardzo dbam o pzaury to mi sie lamia wiec tylko obcinam i piluje, niemawidze miec lakieru na pazurkach bo odrazu mi sie lamia wiec maluje tylko u stop i tez tylko latem:-)
Agnieszka widze,ze Twoja Emily z 12 sierpnia :-)
To podobie bedziemy swietowac...tylko Ty 2 latka a ja roczek .Nam tak akurat w sobote wypada 14. W tamtym roku to byl piatek...oooj pamietam:-p
Ja tez ostatnio bylam na U6 i mala sie tez dobrze rozwija,wazy 9300( niby o 300 gram za malo,bo dziecko do roku powinno potroic swoja wage urodzeniowa a mala miala 3210 jak sie urodzila,no ale do roczku ma jeszcze miesiac ) i 74 cm.

Z tymi chorobami u dzieci to jest przekichane...

z ta potrojona waga do roku to ja sie nie zgadzam bo wtedy moja to by niezla klucha byla i by miala wage 2,5 dziecka:-D:-D Urodzila sie wazac ponad 4kg a na roczek wazyla 10,5kg

MOja wstala z goraczka, kaszelek a mialam isc na basen:baffled:
No nic siedzimy w domku wiec skorzystalam i pomylam podlogi wieczorem wystartuje z zelazkiem:tak:

reklama
Guten Morgen:))

Ogladalam wszystkie fotki od Ani i musze powiedziec ze super faktycznie jak w raju piekne widoki piaszczysta plaza blekitna woda juz zesmy sie wstepnie umowili ze za rok jedziemy cala nasza paczka

Patrycja a ile to Twoja coreczka ma latek?? Pytam bo ja caly czas myslalam ze ma 3 latka a w tedy jest U7A a ty piszesz ze idziesz na U8 i tu mi cos nie pasowala nie wiem skad mi sie wzielo ze ona ma 3 latka ale tak caly czas myslalam

te wakacje to koniecznie musza wypalic :))
a z choroba to sie z Laura umowily hehe zebysmy czasem za czesto sie nie widzialy :))

No mloda po U8.. Agniezka moja corka ma 4 latka-skonczyla 1-go czerwca :-) golnie wszystko git...tyle ze cos nie teges widzi z daleka...mamy jeszcze skontrolowac u okulisty...No i miesza jezyki troche :-D Ale to norma w dwujezycznych rodzinach...i na dzien dzisiejszy mloda ma 105cm i 17kg.

Anka my bylismy bez dzieci...wiec piasku mi nie trzeba bylo :-D Zreszta piasek ma tez swoje minusy...nienawidze go miec w ustach...albo we wlosach...nerwicy dostaje :-D A tam na tych plazach co my bylismy to byly takie cuda powymyslane ze jak sobie po skalkach szlas to specjalne takie napackane betonem byly miejsca ze stope latwo polozylas... wszedzie na pomostach byly specjalne rurki w betonie ze mozzna bylo parasole wlozyc(coz za pomyslowosc :-) ) Albo wybetonowane takie siedzenia z miejscem na szklaneczke od drinka..no bomba...ale byly tez plaze gdzie byly bardzo drobniutkie kamyczki...to byl masaz dla mych stop...uwielbialam po tym chodzic :-) Ale bym sobie teraz do takiej wody wskoczyla..ajjjj :-)

Mam ochote na zimnego arbuza...ale zjadlam wczoraj wszystko co mialam...na szczescie mam jeszcze czeresnie...i chyba skocze do sklepu po truskawki bo zachcialo mi sie koktajlu truskawkowego :-)

Agdzieszka duzo zdrowka dla corci :-)

Anka dla twojej lalki tez duzo zdrowka bop wlasnie doczytalam ze tez cos ja zlapalo...

A moja kumpele zabralo pogotowie...dostala klucia w okolicach pluc...i chyba ma to od klimatyzacji w butiku w ktorym pracuje...

Aha jeszcze mocz miala badany mloda na U8 i cos niezbyt wyniki byly..ale jutro do poprawy bo moze miala taki niewyrazny od tego ze za duzo kwasnego zjadla...Wam tez badaja mocz na U?

Aha jeszcze mocz miala badany mloda na U8 i cos niezbyt wyniki byly..ale jutro do poprawy bo moze miala taki niewyrazny od tego ze za duzo kwasnego zjadla...Wam tez badaja mocz na U?

nieeeee
Pierwsze slysze ale to moze na U8 badaja na bilansie 3 latka nie mialam badania moczu. Wzrok badalismy i jest ok.Oby Wasze wyniki byly dobre.Dzieki za zdrowka napewno sie przyda :)
Co do piasku to ja na lezaczku sie wylegiwalam, wloski zwiazane wiec nie miala problemu z piaskiem.Nie doczulam dyskomfortu z tego powodu. Na skaly i zwir czy kamienie nawet te wybetenowane miejsca mnie nie skusza.Drineczki to na stoliku z parasoleczka mialam przy lezaczku :)))
Ja jak bylam nad ploskim morzem to sie wkurzalam na kamyczki w wodzie i dlatego teraz jak szukalam urlopu to interesowaly mnie tylko piaszdczytse plaze.Za rok rozniez na piaseczek startujemy :)
Musze sie do sklepu wybrac na owoce bo wlasnie jablko pokroilam i echo na talerzu.A mam smaka na truskawki

Dziewczyny dzieki za zyczenia zdrowka napewno sie przyda:tak::tak::tak:
Moje dziecie spalo dzisiaj do 12:30 i teraz znow spi:szok::szok::szok:
Jak widac goraczka robi swoje i to jeszcze w taka pogode:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Upss sory Patrycja ja myslalam ze Twoja mala jest o rok mlodsza dlatego mnie tak dziwilo z tym U
A co do badania moczu to pierwsze slysze normalnie to na U sprawdzaja dziecka motoryke , rozwoj , mowe, wzrost , wage, postawe ciala, oczy ale zeby mocz sprawdzali jeszcze nigdy nie slyszalam

Jolka no wlasnie tez widzialam ze bedziemy w podobnym czasie swietowac:tak::tak:
My to w tym roku chyba nad morzem Emily odprawimy urodziny bo od 31lipca do 7 sierpnia mamy zarezerwowany domek nad morzem ale juz zesmy sie wszyscy ugadali ze jak bedzie fajnie to sobie o tydzien wczasy przedluzymy:tak::tak::tak:
ja i tak jade na 4 tygodnie do PL wiec mi pasuje:-D:-D:-D:-D

Moja z 38,3 spi jak susel:baffled: Normalnie nie sypia w dzien wiec chyba temperatura ja zlamala:baffled: Zastanawiam sie czy nie jechac do Neuss do kliniki. Nie chce jutro czekac u lekarza w kolejce:sorry2:

Agnieszka widze ze macie fajne plany:-) napewno bedzie extra i cos mi sie zdaje ze zabalujecie nad tym morzem:rofl2: Jak Emilka po drzemce?

No mozliwe ze to robia tylko na U8 ...musze sie kumpeli spytac...ale jak sie jej wczesniej pytalam to nic o badaniu moczu nie mowila...

My to w Kroatien szukalismy plaz gdzie malo turystow..a najlepiej nam bylo jak nie bylo nikogo..muzyczka..piwko z kranikiem...drineczki :-) teraz sobie az poogladalam nasze fotki...Nie lubie tlumow...chyba sie starzeja :-D i draznia mnie krzyki dzieci na urlopie ;-) Mam troche akurat zaladowanych na picase ;-) macie ochote to looknijcie...a jak tam dziewczynki? nadal goraczkuja? robicie zimne oklady? bo to bardzo pomaga...Mi nawet w szpitalu nie pozwali przykrywac mlodej kocem zeby sie nie nagrzewala...musialam ja wyziebiac...

a dzis to obserwowalam dziewczynke w autobusie bo musialam kilka stacji podjechac...osmarkane to takie bylo...mama dawala jej czeresnie..splywal jej sok po brodzie...rece upaprane...i zeby ja wytrzec to nie ...pozwalala jeszcze zeby wszystko dotykala..az sie w e mnie zagotowalo..potem ktos wejdzie w jasnych spodniach ,usiadzie i szalu dostanie...jak tak mozna...wogole czasami jak tak obserwuje te zasmarkane dzieci to sie zastanawiam czy ci ludzie wiedza co to chusteczka higieniczna...moja mloda sama od malego biegala po chusteczke,albo darla sie ze chce miec papierek i nosek mam wytrzec...

Ostatnia edycja:
reklama
Przegladnelam foteczki i widze ze lubicie z kolezanka pozowac do zdjec:tak:
Nie wiem jak dalas rade wieczorem w dlugich spodniach pomykac, jaka pora byliscie? mi w sukience bylo goraco, raz zalozylam 3/4 spodnie i myslalam ze je tam sciagne:-D:-D
Skoczylas na glowke na te kamienie?:-D:-D
I Ty piasku nie lubisz:-D:-Da te kamienie z piaskiem na Tobie to co robily?
Przytulaski w wodzie :sorry2:super zdjecie:happy2:

Na szczescie jezdz tylko autem wiec nie musze takich scen ogladac:-)

Do góry