reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Szukam Mam z Niemiec

No od Kirchrode to jakies 4 km :-)

No faktycznie trafilo mi sie dobrze :-) zauwazylam ze tu multum ludzi taka prace robi...mam znajoma co 1300 euro na tym wyciaga :-)

reklama
No od Kirchrode to jakies 4 km :-)

No faktycznie trafilo mi sie dobrze :-) zauwazylam ze tu multum ludzi taka prace robi...mam znajoma co 1300 euro na tym wyciaga :-)

to mniej wiecej kojarze..
moje mieszkanie jest ze spoldzielni ktora jest na Kirchrode dlatego kojarze te okolice..:tak::tak:
no to ladna kasiorka super..
to tak jak ze sprzataniem mozna ladnie zarobic..
:-)
:-)

Moj suwaczek stanal 2 lata temu :-D Noemi ma 4 latka...skonczyla 1-go czerwca :-) A Twoje pociechy ile maja? jak wogole w nowej szkole? ja na 13:15 jade po mloda do przedszkola,potem zakupy,zajade do sklepu wymienic buty bo kupilam sobie na weekend ostatni i puscily w szwach...i przy okazji wymienie bluzke bo M dla mnie ciut za luzna...wiec wezme S... chciaz normalnie to ja w M sie wbijam ...

no to juz mala panienka z twojej corci :-):-):-)
moje widac na suwaczku ile maja :-D:-D ale juz napisze ze hania ma lat 7 skonczone w styczniu a mlody szymon ma 3 skonczone w maju :tak::tak:
w szkole jakos idzie wiadomo jezyka nie zna wcale ale cos tam zalapuje,i nie narzeka chodzi chetnie :tak::tak:od sierpnia raz jeszcze zrobi pierwsza klase bo tu zaczela od marca dopiero wiec nie da rady tyle nadrobic :no::no:
a idzie z kolezanka z bloku tez polka wiec jest juz cala happy :-):-)

ja tez zazwyczaj M kupuje ale z moimi cyckami to raczej w L wlaze :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:..
dobra koncze i zmywam sie do szkoly bo kawalek musze zasuwac 15 minut piechota....

ps.szkoda ze juz tu nie mieszkasz w Hannoverze :wściekła/y::wściekła/y:

milego dnia !!!:-):-)

Szczerze lepiej mi sie mieszka w Berlinie ;-) ladniejsze miasto...ale tam mialam wiecej znajomych polakow....i osiedle moje mi sie lepiej podobalo... ale za to tu mam teraz tez blizej do polski...ale jestem czesto niedaleko Hannoveru-w Braunschweigu bo tam moi tescie mieszkaja...a niebawem i bede w hannoverze bo do kolezanek sie wybieram :-)

reklama
czesc

U nas weekend imprezowy :)
Ja jestem w Niemczech 5 lat tzn w pazdzienriku bedzie 5 lat :) Do pracy moj mnie nie chce puscic bo uwaza ze w domu mam dosc zajecia i pracy a jak mi malo kasy- nie narzekam, to moze mi dawac wecej:-D:-DWiec z moim nawet na ten temat nie gadam
Mialam okazje isc wczoraj do kelnerowania za 10e na godzinke no ale niestety moj sie nie zgodzil i poszla znajoma:sorry:
Od wrzesnia laura idzie do przedszkola a ja chce pojsc do szkoly na jezyk bo gadanie Kali glodny kali jesc mnie nie satysfakcjonuje:cool2:
Teraz kupujemy dom no i w planach mamy drugie dziecko wiec sprawa pracy sie rozmywa:-D:-D
Jezeli chodzi o Kaufland czy penny to nie ma u nas takich sklepow:no:
Aldi, Netto, Lidl, Edeka i Real to miejsca gdzie mozna robic zakupy.
Nie widze potrzeby przeplacania za warzywa i owoce, olek wiec kupuje jej w aldiku albo w netto. Reszta zakupow z reala :) Kielbaske i inne produkty do jedzienie czesto mam z Polski - kupujemy swinie w Polsce i biore tu.Zamrazalke mam w piwnicy wiec swojskie zarcie jest na miejscu:tak:

Do góry