reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Szukam Mam z Niemiec

Hej dziewczyny :-) ja znowu po długiej przerwie, najpierw cały maj w PL a potem 10 dni w Turcji :tak:;-)

Było tak super że się nie chciało wracac :-(.
W Polsce odpoczełam, babcie zajmowały sie Szymonem, a ja mialam full wolnego czasu dla siebie. Panienskie odlotowe wesele brata bardzo udane :-D:happy::cool2: poszla bym jeszcze raz ale niestety więcej rodzenstwa nie mam:laugh2:.

Urlop w Turcji tez bardzo udany, super hotel, dobre jedzonko miła obsługa wszystko na + no chociaz jeden minus sie znalazł (w 10 dni przytyłam 3 kg ) ale tak to jest jak sie cały dzien leży i je:-D:szok::-D

Myślałam że uda mi sie oduczyc Szymona siusiania i kupkania w pampersy ale niestety sie nie udalo, chodzil bez pampersa i sikał gdzie popadło, w dodatku bardzo się mu to podobalo i cieszyl sie tak ze bylo go słychac chyba w całym hotelu, a wpadek z kupkaniem to lepiej nie opisuje - dobrze ze mnie tam nikt nie znał :cool::eek:

Poczytałam was troche widze że tez niektóre były w PL.

Pati - extra fotki na nk i super pomysły na ich zrobienie, mysle że duzo zalezy tez od sprzetu jakim sie robi foto bo moim lumixem nie da sie poszalec dlatego za miesiąc wymiana na lustrzanke:-) może polecicie jakis fajny aparacik;-)

Ja zakupki robie w kauflandzie tam jak dla mnie maja duzy wybór lubie też edeke, najblizej mam lidla ale za nim nie przepadam:no::no::no:

Widze ze poruszylyscie temat pracy........ja wracam do pracy od wrzesnia bo wtedy szymek zaczyna przedszkole, niestety tylko na 4 godzinki dziennie ale na początek to wystarczy . Ja tez sprzątałam u niemców prawie całą ciąże i teraz do tego samego wracam miesięcznie wyjdzie mi 800 euro na czysto zawsze na jakies "waciki" wystarczy:-);-):tak::-D:-D mi ciezko znalezc inna prace bo nie znam dobrze niemieckiego teraz robie kurs z eskk wzięlam od podstaw, mysle ze cos mi to da.......

Od przyszlego roku jak Szymon pójdzie na 8 godzin do przedszkola bede chciala sie rozejrzec za czyms nowym ale na razie nie mam pomysłu za czym;-);-);-) pożyjemy zobaczymy.

U mnie caly weakend pogoda do d...y i dzisiaj tak samo, musze sie zaopatrzyc w jakies nowe zabawki dla Szymona bo zaczyna się nudzic.

Załączniki

• P1110038.jpg
    P1110038.jpg
    39 KB · Wyświetleń: 41
  • P1110048.jpg
    P1110048.jpg
    29,7 KB · Wyświetleń: 43
  • P1110102.jpg
    P1110102.jpg
    27,6 KB · Wyświetleń: 50
  • P1100924.jpg
    P1100924.jpg
    25,3 KB · Wyświetleń: 42
  • P1100969.jpg
    P1100969.jpg
    42 KB · Wyświetleń: 44
reklama
A to kilka fotek z wakacji i kawalek fotki z wesela, niestety nie mam siebie wiecej na zdjeciach z wesela, musze czekac na zdjecia do polowy lipca, wtedy cos wkleje:-)

Załączniki

• P1110227.jpg
    P1110227.jpg
    22,3 KB · Wyświetleń: 40
  • P1110154.jpg
    P1110154.jpg
    22,6 KB · Wyświetleń: 39
  • P1100819.jpg
    P1100819.jpg
    32,1 KB · Wyświetleń: 41
  • P1110239.jpg
    P1110239.jpg
    17 KB · Wyświetleń: 41
  • P1100530.jpg
    P1100530.jpg
    14,8 KB · Wyświetleń: 44
Magda super foteczki :-) kilogramami sie nie przejmuj :-) szybko zrzucisz...bardzo ladnie wygladalas na weselu...daj wiecej fotek...No i musze sie Ci do czegos porzyznac :-D Wywalilam Cie wctzoraj z NK...ale wiesz co ,nie dlatego ze ciebie nie chce w kontaktach miec ale dlatego ze mieliscie nowe fotki i tam tylko widzialam prawie _Twojego meza i synka...i mysle sobie co to za koles...ja go nie znam :-D no i po tej jednej fotce Waszej w 3 poznalam ze to Wasz profil byl..wiec zapros raz jeszcze jak mozesz :-D obiecuje juz nie wywalac...ja sobie pomyslalam wiesz ,ze pewnie mnie ktos zaprosil i niechcaco przyjelam...bo czesto mi sie zdaza ze jacys kolesie ciagle mnie zapraszaja,a ja naturalnie debili nie znam...fotki chca poogladac albo pobajerowac :-D
Powiedz mi jeszcze ile tak dostajesz na sprzataniu za godzine?/wporzadku mialas ludzi? to osoby prywatne czy jakies praxis?

Anka umknal mi Twoj post...

Ja tez niektore rzeczy kupuje w polsce...Olej np.zawsze ta wielka butle Kujawskiego :-) nie pamietam juz kiedy kupowalam jajka-zawsze mam swieze z Pl :-)A w sklepach wcale nie przeplacam za warzywa...W kauflandzie masz zawsze wybor...kilka sort pommidorow np.i wybierasz jakie chcesz... ;-)

Co do pracy to moj A uwaza ze kobieta powinna byc niezalezna...Cos robic dla siebie,miec swoj grosz a nie ciagle prosic faceta...I uwazam ze ma racje...Bo np.kiedy przychodza ur.i chcesz dac facetowi prezent to co kupujesz za jego zarobine? to ciulowo nie ;-) dlatego ciesze sie ze zaczelam cokolwiek robic...moze to nie jakies ambitne zajecie ale przynajmniej wlasna kasa..i mam ochote znalezc jeszcze z dwie ,trzy osoby u ktorych bede mogla podobne rzeczy robic...jak sie podszkole troche niemiecki bardziej bede rozgladala sie za czyms w jakis butkikach :-) kurs skonczylam jako najlepsza z grupy...ale to i tak za malo...trzeba wiecej miedzy ludzmi przebywac...

Jeny dziewczyny troche sie 'podbudowalam'teraz :-)
Ja myslalam,ze Wy tu pracujecie,swietnie jezyk znacie a ja?? no coz,pracowalam kiedy jezyka nie znalam(opiekowalam sie babcia-babcia duzo gadala a ja nic nie rozumialam :-D) to bylo na poczatku jak do DE zawitalam,pozniej prowadzilam dom 4 osobowej rodzinie,mieszkalam tam,mialam swoj pokoik no i sprzatalam,pralam ,gotowalam a jak mialam pierwszy obiad ugotowac to plakalam z nerwow :-D tez za duzo nie rozumialam ale dogadywalam sie jako-tako.Pozniej pracowalam u polakow ,czyscilam meble na messe.Sprzatalam tez w Köln w musical (taki duzy niebieski namiot,kolo dworca,moze ktos widzial? ) ale to z polakami,wiec jezyka zbytnio nie zalapalam...teraz lapie dopiero przy malej,jak trzeba po lekarzach latac i gadac :tak: Musze ten kostium wymienic i napisalam facetce meila-mam nadzieje,ze zrozumie o co chodzi :-D

Przed ciaza mialam putzstelle raz w tygoddniu 50 € wyciagalam-lepsze to niz nic ,jak Maja pojdzie do przedszkola to tez sie zaczne za czyms rozgladac,ale to jeszcze duzo czasu...
Teraz sie i tak nie nudze,bo musze myslec o urzadzaniu naszego nowego mieszkania,ktore sie wlasnie 'buduje' ...

Pati co do jajek to My mamy wlasne kury :-D na ranczo (tam gdzie sie przeprowadzam) tam tez mieszka moj tesc.....tam jest miejsce by kury trzymac ,bo to tak w lesie-cicho ,spokojnie,raj dla mojego psa bo bedzie mogl sobie biegac samopas a nie teraz codziennie spacerki a gdzie nie pojde to musze wracac pod gore-sa i tego dobre strony,waze mniej niz przed ciaza ;-)

Ostatnia edycja:
Ja jestem w Niemczech od 6 lat jezyk mam super opanowany pisanie i czytanie tez ale to tylko dlatego ze bylam do tego zmuszona bo moj m to Niemiec wiec musielismy sie jakos dogadac:tak::tak:

Co do zakupow to tez mysle po co przeplacac w innych drogich sklepach jak w Aldi czy Netto jest praktycznie to samo tylko ze tansze :tak:
fakt w aldi nie ma markowych rzeczy ale sa podrobki ktore moim zdaniem sa bardzo podobne smakowo:tak::tak:

Co do chodzenia do pracy m tez stwierdzil ze mam sie zajac dzieckiem i domem a on bedzie zarabial na zycie ja nawet nie widze potrzeby pujscia do pracy bo niczego nam nie brakuje m sam dosc dobrze zarobi.
A co do tego co napisala Patrycja ze kobieta musi byc niezalazna i ze ciulato jak trzeba prosic sie faceta o kase :eek::eek:
hmmm u nas takiego problemu nie ma jeszcze nigdy nie odczulam zeby m chodz pomyslal ze to sa jego pienadze bo on pracuje
mamy wspolne konto jak potrzebuje pienedzy to ide i wybieram bez zadnego proszenia sie czy tlumaczenia po co i na co:tak::tak:
od poczatku bylo wszytko wspolne nigdy mi nie powiedzial jak chcialam cos nowego to idz i sama zarob itd:tak::tak:
a ja wybredna jestem i potrafie po roku zmienic meble lub couch:tak::tak:

Zreszta jak ja cos chce to ide i kupuje i nikogo sie o nic nie prosze :tak::tak:no chyba ze jak juz cos kupie to pokaze m co kupilam :tak::tak:
Mi tez jest zreszta dobrze w domu nie widze potrzeby zeby caly miesiac zapierniczac za 400€ jak m pujdzie 2 niedziele w miesiacu do pracy i na to samo wychodzi a ja bym musiala caly miesiac zapierniczac:tak::tak:

Ostatnia edycja:
Agniesza no i tu sie z Toba zgodze...nie sadze,ze jestem w gorszej sytuacji nie muszac pracowac od tych kobiet co zapierniczaja caly miesiac za 400 € ;-)
Moj maz jest bardzo obrotny i pracowity...niczego nam nie brakuje.
Tylko...jest jedno ale. Ja bym sama dla siebie chciala zarabiac-wyjsc z tego domu,oderwac sie od garow,prania itd...Denerwuje mnie tez ten podzial rol-moj maz twierdzi,ze on zarabia na dom a ja ten dom mam prowadzic i w zwiazku z tym wraca do domu jak do hotelu,a gdybym ja tez poszla do pracy to oczekiwalabym wtedy od niego pomocy i to bez zadnego 'ale';-)

Ostatnia edycja:
Jolka ja od poczatku chlopa uczyla ze dom to nie hotel i chodz ciezko pracuje i na 3 zmiany robi stara sie jak najwiecej czasu spedzac z rodzinkom i bardzo duzo mi pomaga w domu wiec nie moge narzekac ze moj m z domu zrobil sobie hotel:tak::tak:
Co do wyjscia do ludzi ja jak chce wyjsc do kolezanek na kawke lub na babski wieczorek zeby odpoczac troszke od dziecka i od wszystkiego to m zostaje mi bez problemu z mala :tak::tak:on juz widzi kiedy ja mam dosc i w tedy sam proponuje zebym sobie troszke odpoczela i gdzies wyszla bez dziecka:tak::tak::tak: Ja w tedy naladuje akumulatorki i jest wszytko super

Ostatnia edycja:
Jolka ja od poczatku chlopa uczyla ze dom to nie hotel i chodz ciezko pracuje i na 3 zmiany robi stara sie jak najwiecej czasu spedzac z rodzinkom i bardzo duzo mi pomaga w domu wiec nie moge narzekac ze moj m z domu zrobil sobie hotel:tak::tak:
Co do wyjscia do ludzi ja jak chce wyjsc do kolezanek na kawke lub na babski wieczorek zeby odpoczac troszke od dziecka i od wszystkiego to m zostaje mi bez problemu z mala :tak::tak:on juz widzi kiedy ja mam dosc i w tedy sam proponuje zebym sobie troszke odpoczela i gdzies wyszla bez dziecka:tak::tak::tak:

To masz wspanialego meza-tylko pozazdroscic :tak:
Ja mojemu w nerwach juz mowie,ze ma zapomniec o drugim dziecku :no:
Ja jestem z mala od pierwszego jej dnia zycia non stop...on nawet na spacer z nia nie wyszedl,nie przewinal-nic. A poza nim nie mam nikogo z kim moglabym mala zostawic by sobie sama gdzies wyjsc...
Tzn. wychodze raz na tydzien na godzine ,jade do solarium,ale to mala wtedy akurat drzemke ma...
Ide obiad gotowac-ostatnio zajmuje mi to wiecej czasu bo musze gotowac dla 4 osob a nie dwoch,bo meza dwaj bracia sa u nas juz 2 miesiace a beda jeszcze nastepne dwa :/

reklama
Jolka no to wspolczuje sytuacji tym bardziej ze masz teraz podwojna robote z tymi bracmi od m:sorry::sorry:
Ja tez zaczelam chodzic na solarium taki maly relaksik sobie funduje :tak::tak:
wykupilam karnet na miesiac wiec teraz moge sobie chodzic:tak::tak:
Tym bardziej ze po solarium mozesz sobie tam usasc i pogadac dostajesz napoje za darmo czy kawe co tam chcesz i plotkujesz
dosc fajne i mile dziewczyny tam chodza i pracuja wiec mile spedzam tam czas:tak::tak:
Moj m wychodzi z Emily na spacery i to dosc czesto jak chce sobie spokojnie posprzatac ale z przewijaniem tez ma problemy tzn jak mala tylko nasika przebieze jej pampersa bez problemy ale jak ma kupke to za kazdym razem prubuje sie jakos wiwinac :-D:-D:-D

Ja tu tez praktycznie nikogo nie mam z kim mogla bym mala zostawic oprocz szwagierki ona wezmie mi od czasu do czasu mala na spacerek lub jak chcemy wyjsc z m we dwoje:tak::tak: Emily za nia przepada i bardzo chetnie z nia zostaje ale ja mala bardzo zadko u niej zostawiam

Do góry