reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szukam Mam z Niemiec

Ania widzialam Twoje fotki juz na NK.Ale jeszcze raz sobie obejzalam-Pikne i Ty wspaniale wygladalas...Z rezsta maz i Laura rownie pieknie :-):tak: W jakims Hotelu robiliscie weselicho?Na ile osob robiliscie?Tak pytam z ciekawosci bo i my moze sie w koncu zdecydujemy:-D

Ja ogolnie mam tez tylko polskie towarzystwo,ale jezyka trzeba sie nauczyc bo jak juz mam gdzies do jakiegos Amtu isc to kupa:-Dtego ich jezyka nie rozumiem:-DAle na tym kursie co bylam(6 miesiecy-5 dni w tygodniu) to sie sporo nauczylam,a przede wszystkim gramatycznie rozmawiac....Dobrze jest ogladac jakis niemiecki serial-tam rozmawiaja dosc"prosto" wolno i idzie ich dobrze zrozumiec co gozej jak juz ogladam innym film badz wiadomosci:-D:eek: Polskich programow niestety nie mam bo u nas nie mozna miec zadnych satelit itp...Z reszta nawet chyba i dobrze ...Juz komp mi wystraczajaco czasu skrada;-)

reklama
My mielismy weselicho w Domu Przyjec Wiktoria w Skrzyszowie.W sumie bylo nas 73 osoby.Moim zdaniem co roku powinna byc taka impreza wszyscy sie spotykaja pija, jedza i sie bawia extra. Jestem mega zadowolona bo mimo iz rodziny sie nie znaly od poczatku wszystcy sie bawili

No to tylko czekam kiedy sie zdecydujesz i bedzie mozna Twoje fotki poprzegladac:rofl2:

Co do jezyka to ja chce sie nauczyc skoro juz tu mieszkam to nalezaloby sie go nauczyc:-D:-D

No bez jezyka to tu siara...Mi jeszcze duzooo brakuje i np.w przedszkolu malo sie udzielam...:zawstydzona/y: A tu wlasnie jest blad bo powinnam jaknajwiecej by miec kontakt...Takze Anka od dzis lecimy po kolei "Gute zeiten,schlechte zieten","Alles was zählt" itd :-):-D

Nam juz zapomienie nie grozi...Mi czasami fakt faktem zabraknie slowa po polsku bo np.od rzech lat uzywam jakieosc tylko po niemiecku i wkurzam sie-no jak moglam zapomiec:confused2::-D

a ja bylam zawiezc dzis mloda do przedszkola(normalnie robi to moje kochanie i chwala mu za to:-D) kupilam prezent dla kolegi z przedszkola bo mloda idzie jutro na urodziny( a tych urodzin ostatnio od zatrzesienia) posprzatalam sobie ,teraz piore i o 13:00 wyjazd po princessin moja :-) Dzis mam dobrze-nie musze gotowac:-D OOO i w miedzy czasiue jeszcze solarium zaliczylam :-)

Patrycja nie martw sie ja czasem tez zapomne i wtedy sie wkurzam heheheh najlepsze bylo jak zapomnialam nazwy- migdaly albo ... ja pitole wlasnie mam zawiasa hmmmm kalafior:-D:-Dpamietam niemiecka nazwe a zapominam polskiej ale w wyobrazni mam te rzecz:-D:-D
Ja dzis tez nie gotowalam bo mialam z wczoraj
Solki zazdroszcze ja mam pauze na solke bo po ciazy wyszly mi zajefajne plamy brazowe i przy sloneczku bardziej je widac z czym solka odpada:-( a tak lubie

A ja wskoczylam z pytankiem
Napiszcie mi kiedy zaczyna sie przedszkole tzn chodzi mi o miesiac bo wiem ze jak dziecko skonczy 3 latka mozna je oddac a Laura z 21 lipca wiec mam nadzieje ze w nastepnym roku moge ja oddac

U nas nie bylo konkretnego miesiaca...Mloda poszla od wrzesnia i miala wtedy dokladnie 2 lata i dwa miesiace :-) Dzieciaki stopniow do grupy dolaczaly...Ale ogolnie to chaba koniec sierpnia-poczatek wrzesnia sie tu rok szkolny jakos zaczyna...:eek:

reklama
Do góry