reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Szukam Mam z Niemiec

Witam :-)
Jezeli nie macie nic przeciwko to ja sie niesmialo dopisze :) W sumie dopiero dzisiaj trafilam na ten watek... Troszke was poczytalam i sprawiacie mile wrazenie ;-):-) Wiec postanowilam napisac. Mam na imie Ania, mieszkam od roku (z duzymi przerwami) w NRW i jestem w 16 tygodniu ciazy. Termin mam na 4 lipca. To narazie tyle o mnie :-)

Pozdrawiam was cieplutko
witamy cie na naszym wotku,gratuluje dzidziusia w brzuszku,zycze zdrowych ,spokojnych 9 miesiecy:-);-):-D

reklama
Czesc Annie22- fajnie, ze jeszcze jedna zafasolkowana - 2009 jakis plodny taki:-)

dziewczyny, jak mi sie nie chce pracowac!!! mowie Wam, mam takiego lenia, ze sama mi sie dziwie skad to...juz mnie mdli troche mniej, ale u mnie to jakos zawsze wieczorem wiecej niz w dzien...:cool2:

Dziekuje za mile powitanko :-) A ja juz mam pytanie: moglybyscie mi napisac, jak gdzie i kiedy sie Hebamme wybiera? Jezeli chcialybyscie sie doswiadczeniem i informacjami podzielic to bylabym wdzieczna. :tak:

Annie - ja osobiscie nie mialam swojej poloznej, chodzilam tylko do lekarza na kontrole (mam fajna polska pania ginekolog). Potem przy porodzie trafia sie przypadkowa: przy pierwszym trwalo to dosc dlugo, 3 polozne sie zmienily i juz na koniec bylo mi wszystko jedno, kto tam jest:eek:
przy drugim porodzie trafilam na fantastyczna polozna, ktora byla przy mnie prawie caly czas, wychodzila co prawda do innych, ale zawsze szybko wracala, oddychala ze mna, motywowala mnie, super:-)
teraz tez sie zastanawiam, czy moze jej nie "zaklepac" dla siebie, pojde do szpitala tak w polowie ciazy i dowiem sie, czy ona tez moze byc moja polozna i przyjsc do porodu specjalnie dla mnie

do tej pory nie bylam zwolennikiem (albo inaczej - nie widzialam potrzeby) wybierania poloznej, ale po tym jak ja znam, to teraz chyba zmienie zdanie. Nie wiem tylko dokladnie, czy jest to calkowicie bezplatne, wydaje mi sie, ze dodatkowo cos trzeba z wlasnej kieszeni wylozyc, Krankenkasse nie placi za wszystko

Aniie polozna warto "zaklepac" juz dosyc wczesnie, bo pozniej moze sie okazac, ze juz nie ma miejsc. Ja przy pierwszym dziecku mialam fajna polozna, zreszta chodzilam do niej do szkoly rodzenia. Tym razem tez chce ja miec, bo po prostu jest rewelacyjna:tak: Za polozna placi w calosci Krankenkasse. Jest rowniez mozliwosc pomocy domowej dla swiezo upieczonej mamusi i za to tez placi kasa chorych,ale trzeba sie dokladnie dowiedziec.
Pscola mnie tez sie nie chce pracowac i juz mi brzuch ciazy:tak:, a siedzenie 6 godzin przy biurku juz mi sie powoli daje we znaki. Takze, jak widac, jat tez mam lenia ciazowego:tak:;-)

Ostatnia edycja:
reklama
Witam moja polozna juz przyjedzala do mnie jak bylam jeszcze w ciazy i tez po porodzie do maluszka,mialam, fajna polozna duzo od niej sie dowiedzialam:tak:

Do góry