reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Szukam Mam z Niemiec

Witam!
Od 5 dni wiem, ze jestem w ciazy! Zafasolkowalam w Polsce w Swieta:-) Temin mam na razie na 18 wrzesnia.
Fajnie, ze jest ten watek, bo wiadomo: w Niemczech inny system opieki zdrowotnej, urlop macierzynski itd. Dopiero powoli sie dowiaduje, co i jak.
Pozdrawiam!
gratuluje ci malenkiej fasolinki:-):-D:-)zycze ci szczesliwych i sopokojnych zdrowych:tak::tak:9 miesiecy:-D;-):-)

reklama
Hej Kobitki,
witam nowa mamusie:-)

Sajonara - serdeczne gratulacje! widze, ze nasza frakcja zafasolkowanych sie powieksza:tak:, moze ktos jeszcze dolaczy:confused:

Aga - kuruj sie szybko i odpoczywaj!

Kiki - termin mam na 01.09.2009, mdli mnie niemilosiernie, nigdy jeszcze tak nie mialam, a przede wszystkim nie tak wczesnie. Probowalismy niby dziewczynke, ale 100% pewnosci kiedy byla owulacja nie mam, wiec i tak mi obojetne co bedzie, byle zdrowe, ide 21.01 na kolejna wizyte i wtedy zobacze jak urosla dzidzia

Mam pytanko: kiedy najlepiej powiedziec w pracy? Ja to w sumie mam szefa bardzo w porzadku. Na poczatku marca byc moze bede musiala poleciec sluzbowo do Australi i Hongkongu, a nie chce tak daleko latac w ciazy. Mysle, ze powiem w polowie, albo pod koniec luetgo. Najgorsze, ze za tydzien mamy targi i bede musiala 3 dni stac. A za 2 tygodnie lece do Paryza, a tak mi sie nie chce... Najchetniej to bym od razu powiedziala (oczywiscie po zobaczeniu mojego malenstwa na USG), zeby miec taryfe ulgowa.

ello

Witam nowe mamusie i gratuluje fasolek!!!

U nas juz lepiej Laura powoli zdrowieje a ja szaleje po sklepach niestety tyle nakupowalam ze musze jedna torbe wiecej zapakowac:-D jaja:rofl2::rofl2::rofl2:

Za 2 tyg wracam do domku wiec bede codziennie zagladac:happy:
A jak narazie jestem na slasku:rofl2:

Hej Kobitki,
witam nowa mamusie:-)

Sajonara - serdeczne gratulacje! widze, ze nasza frakcja zafasolkowanych sie powieksza:tak:, moze ktos jeszcze dolaczy:confused:

Aga - kuruj sie szybko i odpoczywaj!

Kiki - termin mam na 01.09.2009, mdli mnie niemilosiernie, nigdy jeszcze tak nie mialam, a przede wszystkim nie tak wczesnie. Probowalismy niby dziewczynke, ale 100% pewnosci kiedy byla owulacja nie mam, wiec i tak mi obojetne co bedzie, byle zdrowe, ide 21.01 na kolejna wizyte i wtedy zobacze jak urosla dzidzia
to masz termin tydzien po mnie,fajnie..ja zero mdlosci raz tylko wymiotywalam po szpinaku a tak to wszy<stko narazie oki-dzieki bogu;-):-D

Hej Kobitki,
zimno dzisiaj, -14...brrrrrrrrrr

Sajonara - przy mojej pierwszej ciazy powiedzialam szefowi w 12 tyg. jak juz bylam pewna, ze wszystko napewno OK, w drugiej nie pamietam kiedy, ale nie bylo to takie wazne, bo i tak bylam na urlopie wychowawczym, ktory po prostu sie wydluzyl:tak:
teraz powiem chyba kolo 10 tyg., bo potem bedzie juz widac brzuch i sami sie domysla:-), jakos szybciej mi teraz rosnie, ale to normalne w kazdej kolejnej ciazy. Do Australii chetnie bym poleciala, ale na poczetk ciazy to chyba jednak troche za daleka podroz, wiec moze bedzie lepiej jak mu wczesniej powiesz

Hej Kobitki,
zimno dzisiaj, -14...brrrrrrrrrr

Sajonara - przy mojej pierwszej ciazy powiedzialam szefowi w 12 tyg. jak juz bylam pewna, ze wszystko napewno OK, w drugiej nie pamietam kiedy, ale nie bylo to takie wazne, bo i tak bylam na urlopie wychowawczym, ktory po prostu sie wydluzyl:tak:
teraz powiem chyba kolo 10 tyg., bo potem bedzie juz widac brzuch i sami sie domysla:-), jakos szybciej mi teraz rosnie, ale to normalne w kazdej kolejnej ciazy. Do Australii chetnie bym poleciala, ale na poczetk ciazy to chyba jednak troche za daleka podroz, wiec moze bedzie lepiej jak mu wczesniej powiesz

Dzieki za odpowiedz. Na szczescie okazalo sie dzisiaj, ze nie bede musiala leciec. ufff... Zreszta mam juz dosyc podrozy sluzbowych. I tak rzadko kiedy mam czas cokolwiek zwiedzic (zreszta zwiedzanie samemu to polowa przyjemnosci, no bo jakie to uczucie samemu na wieze Eifla wjechac?), a firma nie placi za godziny spedzone w podrozy po godzinach pracy.
Szef mnie i tak pyta codziennie, co ja takie zmeczone oczy mam, a ja mu na to, ze przeziebienie mnie meczy. I mam jeszcze 7 tygodni tak wytrzymac? Bede sie musiala jakos przyzwyczaic i inna wymowke znalezc.:-)

reklama
Witam :-)
Jezeli nie macie nic przeciwko to ja sie niesmialo dopisze :) W sumie dopiero dzisiaj trafilam na ten watek... Troszke was poczytalam i sprawiacie mile wrazenie ;-):-) Wiec postanowilam napisac. Mam na imie Ania, mieszkam od roku (z duzymi przerwami) w NRW i jestem w 16 tygodniu ciazy. Termin mam na 4 lipca. To narazie tyle o mnie :-)

Pozdrawiam was cieplutko

Do góry