reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Szukam Mam z Niemiec

hej dziewczyny!

gratulacje dla wstajacej LAURY, ERICZKAbez pieluszki, inteleigentnego MAXA i wszytskich innych osiagniec o ktorych nie doczytalam albo zapomnialam!
tez zazdroszcze WAm weselisk..oj pobawilo by sie!;-):tak:
tez czekam na prawdziwa wiosne a nie takie nie wiadomo co...moze sie doczekamy:-p;-)

mam do Was pytanie: do kiedy podaje sie dzieciaczkom wit D (te tabletki). bo mi sie konczy opakowanie a nastepna wizyte u lekarza mam dopiero za 2 miesiace i nie wiem czy mi wypisza recepte czy kupic sie da bez recepty czy nie brac ich te 2 miesiace? jak to jest doswiadczone babeczki?

reklama
Hej Dziewczyny,

Susumali - decyzja o witaminie D3 nalezy do lekarza, moje dzieci braly je do okolo 1 roku, kiedy juz umialy dobrze chodzic, tzn uklad kostny jest juz stabilny. Moj typ: jesli cos potrzebujesz z apteki dla dziecka,a nie masz recepty mozesz to normalnie kupic, zatrzymaj rachunek, przy okazji wizyty u lekarza popros o recepte, z nia i rachunkiem idz do apteki, to dostaniesz zwrot pieniedzy:tak:

wczoraj zapisalismy Maxia do szkoly, podobalo mu sie, test na IQ tez zrobilismy, czekam teraz na wynik

milego dnia Wam zycze, u nas swieci dzis slonce:-)

dzieki Psola za TIP!!!!nie wiedzialam ze tak mozna...

super ze sie MAxiowi w szkole podobalo, jak bedziesz znala wynik IQ pochwal sie koniecznie!!!!!!!!

Dobry wieczor,

my juz w komplecie w domku, maly spi, a starsi odpoczywaja:-D:-D
susumali
, mnie rowniez pediatra kazal podawac witamine D3 do ukonczenia przez Eryka 1 roku, a potem odstawilismy, za to bral dodatkowo tableteczki fluoru, tez przepisane przez pediatre:tak:.
Pscola to z Maksia juz duzy chlop:tak:;-), kurcze do szkoly juz idzie! Ciekawe jak to bedzie jak nasz pojdzie, bo na razie to sie robi niezly agent. Dzisiaj powiedzial do mojego meza- cytuje:" Ruhe lassen!! Meine Güte noch mal!":-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

Aga-rezolutny ten Twoj Erik:-):tak:, usmialam sie , a ciekawe, gdzie on sie tego nauczyl, pewnie w przedszkolu?

Oj obawiam sie, ze raczej nie w przedszkolu, tylko od mojego meza:zawstydzona/y::tak:;-):-D:-D:-D. Bo on tak czasami mowi, jak sie zdenerwuje:-D:-D:-D Trzeba bardzo uwazac na to, co sie mowi, bo maly powtarza jak mala papuga, ale czasami ubaw jest po pachy:-D:-D

Helloooo dziewczyny, gdzie sie podziewacie???? Nikt nic nie pisze....:baffled::no:

Ja jestem w domu na zwolnieniu, jakies chorobsko mnie zlapala i mam siedziec do piatku wlacznie w domu:no: Plus z tego taki, ze przynajmniej prasowanie odwalilam,a niecierpie tego robic:wściekła/y: Od dwoch tygodni chodze na prawko:tak:, wstyd sie przyznac, ale nie zdarzylam go zrobic w PL podczas studiow, wiec teraz przyszedl czas, jak juz jestem mezata i dzieciata:zawstydzona/y:;-). Ponadto dostalam dwie propozycje pracy. Pol etatu, evtl. 3/4 za wiecej kasy niz teraz na caly:tak::-), musze tylko dograc szczegoly i sie na ktoras zdecydowac:baffled:.

fajnie Aga- gratulacje, czasem warto sie rozejrzec za czyms nowym:-)
no i oczywiscie zdrowka zycze, u mnie choruje malzonek, znowu cos lata w powietrzu

a my w weekend mielismy wesele - bylo bardzo fajosko, bawilismy sie dlugo i dobrze, dzieciaki tez dlugo wytrzymaly:tak:i nawet pogoda dopisala, co wcale nie bylo takie oczywiste

a w ten weekend przylatuje moj brat - wreszcie ktos z mojej rodzinki:-)

no i sloneczko swieci:-)

reklama
Pscola, fajnie, ze ktos z rodzinki Was odwiedzi, u mnie nikt sie nie szykuje, ale moze w wakacje:tak: A jak weselisko sie udalo, to super!:tak::-) Ja mam pierwsze wesele 2go maja w Niemczech a drugie pod koniec czerwca w Polsce:tak:, kreacje juz sobie sprawilam, wprawdzie nie taka, jaka chcialam, ale balowa:tak: Mam nadzieje, ze nikt mnie nie pomyli z panna mloda;-);-)

Ja sie caly czas kuruje, ale kaszel jeszcze mnie nie opuscil:no::baffled:
A u nas tez sloneczko swieci!

Do góry