reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szukam Mam z Niemiec

Magdaleno Laura majac 6mc zaliczyla juz 7 razy droge do PL a w jedna strone mam tylko 1200km a tej ilosci km co w Pl przejechala to nawet nie licze bo czesto 300km pokonywalismy od jednej rodziny do drugiej i do mojej siosty i na wies do mojej baci.Wie 10 000km smialo ma juz zaliczone w podrozy:-):tak:

jak pojedziecie autkiem to dzidzia bedzie pieknie sobie spala i budzila sie jedynie na pampersa i karmienie

reklama
moje chlopaczki tez byly przyzwyczajone do jezdzenia autem od poczatku i zawsze bardzo to lubily - trzeba tylko przy dlugich podrozach wyjmowac czesciej z siedzonka i klasc na plasko

Madzia - nie orientuje sie w pociagach, bo my zawsze autem, poszukaj moze tutaj : www.bahn.de

Dobry wieczor:tak: Jak sie ciesze, ze moge troche posiedziec przed kompem, bo dopiero co skonczylam sprzatac kuchnie, wstawilam pranie a teraz juz suszarke. Co do podrozy z malymi dziecmi, to my rowniez juz kilka razy podrozowalismy z Erikiem samochodem. Pierwszy raz do PL jak mial 4 miesiace i bardzo dobrze zniosl podroz. Trzeba bylo sie kilka razy zatrzymywac i dac mu jesc lub pic, ale pozatym to przespal cala droge. Teraz jak jezdzimy to zawsze z noclegiem, bo podroz dluga a i dziecko juz sie szybko nudzi i marudzi w samochodzie. W tym tygodniu idziemy zamowic tort na przyjecie urodzinowe Erika:tak::-). Ach jak ten czas szybko leci, a maz juz mnie powoli namawia na drugie:-D Moze sie skusze w przyszlym roku, na razie jestem twarda:tak:;-):-D:-D

witam wzystkie mamy z niemiec. jestem tu zupełnie nowa. mam pytanie czy któraś z was wie jaki jest niemiecki tytuł bajki "potwory i spólka". chciałabym córce ściągnąc ten film w niemieckiej wersji i nie wiem jaki jest tytuł. za pomoc będę bardzo wdzięczna. pozdr.

Tosia niestety nie pomoge Ci
...witam
Dzis Laura spala cala noc obudzila sie o 6:30 na flaszke.Mam wyspana bo corka kazala sie podniesc z lozka dopiero o 9 z minutami.
Moj dzis jedzie do PL wiec bedziemy same ale nie zupelnie.Wybieramy sie do mojej kuzynki na weekend:-)

Teraz pora na sniadanko Laurki- musli z owocami

Tosia - moze chodzi Ci o "Monster AG" - nie wiem czy to to co chcesz, bo polski tytul nic mi nie mowi
bohaterowie to taki niebieski duzy, wlochaty potwor i jego kolega z jednym okiem, a do tego mala dziewczynka - swietna bajka, polecam:-)

no właśnie pcola chciałam córci ściągnąc ten film wpisałam die monser i nic, to juz zgłupiałam. dzięki wielkie. zamówię sobie ten film na dvd. pozd.papa

u nmnie wszystkie bajki muszą by w dwóch językach. a na tej mi szczegolnie zależy bo moja córeczka ma ostatnio jakieś dziwne zachowania. przylatuje i mówi że w pokoju jest potwór. nie ogląda zbyt dużo bajek i starannie je wybieram więc to chyba normalne dla jej wieku. tłumaczę jej że potwory sa fajne. dlatego zalezy mi na tym filmie. dziękuję bardzo.pozdr.

Dzien dobry:tak::-) U nas piekna pogoda! Sloneczko, ok 10 stopni, super. Erik byl z tatusiem na powietrzu pojezdzic na swoim "bobby car". Wariuje na tym samochodzie jak rajdowiec:szok:, dlatego w domu juz nie pozwalam jezdzic, bo by mi wszysktie meble porozwalal:szok:. Ja w tym czasie posprzatalam i ugotowalam:tak: (czego nie robie czesto, jedynie dla dziecka weekendowo:tak:) Erikowi zupe warzywna. On tak uwielbia warzywa i owoce, ze normalnie nie wyrabiam z dokupowaniem:tak::szok:. Ogolnie mowiac nie dajemy mu slodyczy prawie wogole:tak: A jak tam u Was ze slodyczami?? Wczoraj zamowilismy juz tort na urodzinki:tak:

reklama
Hej laski ...:-)

Ciekawe co u Madzi :-)

Ja wlasnie wywalilam moich na dwor,posprzatalam wszystko,pomylam podlogi wiec teraz mam chwile tylko dla siebie(a zadko tak mam) Uwielbiam ta cisze :-)

Co do slodyczy to moja mloda bez jajka niespodzianki nie wyjdzie ze sklepu-no chyba ze akurat jestem w takim gdzie przy kasie nie stoja ;-)
Ogolnie stram sie jak namniej dawac jej slodyczy....Jesli ogolnie chodzi o jedzenie Noemi to ona zje wszystko,kazdy owoc,warzywo-co bym nie ugotowala to raczej nie wybrzydza...Uwielbia salatki warzywne-kazda :-)

No a teraz pomiedzy czytaniem bb bede sobie malowac pazurki :-)

Milego weekendu wszystkim zycze...

Do góry