reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szukam Mam z Niemiec

Aga - mam pytanie co do obywatelstwa dzieci - Ty wydaje mi sie dobrze sie orientujesz (albo moze ktos jeszcze??? ), a mianowicie - moje chlopaki od urodzenia maja tylko niemiecki akt urodzenia i tylko niemieckie obywatelstwo. Moj maz ma tylko niemieckie, ja obydwa. Czy nasze dzieciaki moga miec tez polskie obywatelstwo, a jesli tak, to gdzie to sie zalatwia (pisalas cos o polskim akcie urodzenia, ale dostane taki, jesli dzieci nie mieszkaja i nigdy nie mieszkaly w Polsce???)
Przyznam, ze do glowymi nie przyszlo wczesniej sie od to dowiadywac, bo wychodzilam z zalozenia, ze jesli sie tutaj urodzili, a nie w Polsce, to i tak polskiego obywatelstwa nie dostana. Ale moze sie myle. Pytam wiec zorientowane, a potem popytam jeszcze w urzedach.

dzieki za rade

reklama
WITAM:)
Jestem nowa na tym forum :) Mam nadzieje, ze przyjmiiecie mnie do siebie:) Ja rowniez mieszkam w Niemczech, a dokładnie w Emden. Moja coreczka sie urodzila tutaj i ma 6 miesiecy. Po nowym roku bedziemy sie przeprowadzac na doł Niemiec - w okolice Koblenz. Jak znajde wiecej czasu to posiedze i poczytam o czym pisalyscie - a jest co czyytac :tak: Pozdrowionka

hejka!!!

ja znowu wale do was moje góru, mianowicie chce sobie kupic jakis krem na rozstepy:zawstydzona/y:

-masakra moj chlop sie wczoraj przygladal brzuchalowi i mi powiedzial:szok:,ze sie zaczyna

ojj i niestety ma racje,ja tez sie przyjzalam i pojawiaja sie te paskudztwa naprawde,:wściekła/y:
tylko ze ja mam probelm bo nie wiem jak w aptece im wytlumaczyc o co mi chodzi,

prosze podajcie mi jakies nazwy ,tzn marke,albo moze wiecie czy na ebayu mozna

kupic jakies cudo???? Pomocyyyyyy

Pscola no pewnie, ze Twoje dzieci moga miec obywatelstwo rowniez i polskie, najlepiej zadzwon do konsulatu, albo do ambasady to Cie odpowiednio poinformuja. Ja sie dowiadywalam w konsulacie w Hamburgu i powiedzieli mi, ze trzeba umiejscowic akt urodzenia, tzn. niemiecki akt (moj maly ma tez tylko taki) nalezy zlozyc do urzedu stanu cywilnego w miejscu zamieszkania w Polsce. Oni na tej podstawie wydadza Ci polski akt i bedziesz mogla dzieki niemu wyrobic dzieciakom polski paszport:tak: To jest to, co mi powiedziano:tak:
Witaj nowa mamusiu i nie tylko:tak::-)

aga29 to dzieci moga miec dwa paszporty polski i niemiecki czy jak to wyglada:confused:
Agiagii ja ci polecam olejek firmy Frei i kupisz tez na ebay:tak:

Aga - bardzo Ci dziekuje, za szybka odpowiedz, zadzwonie do konsulatu i sie dowiem

Agiagii - niestety Ci nie pomoge, bo ten problem mnie ominal, na szczescie, a wiec niczym nie smarowalam

a przedemna leza uprane firnaki i zaslonki, tylko uprasowac nie ma komu....musze sie wreszcie zebrac :confused2:

reklama
:zawstydzona/y:Witam Kochane Mamy i witam nowoprzybyłe:-):tak:
Pscola, to nie tak, po prostu korzystam, kiedy się da;-) w ogóle dzięki dziewczyny za miłe słowa, choć nie o pochwały mi chodziło a jedynie o usprawiedliwienie:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:
Hmmm...Agiagi, nie wiem co powiedzieć, nie miałam i nie mam rozstępów ale przyznać muszę, że używałam od pierwszych miesięcy ( i też niezbyt systematycznie) olejek : STREIFENLOS firmy belly button seria mama, do kupienia w drogeriach, nie wiem, czy pomoże, ale spróbować warto, może dlatego nie mam rozstępów:no:

Do góry