reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Szukam Mam z Niemiec

reklama

Jest to stary rodzaj haftu, rozpowszechniony był w czasach elżbietańskich (dimensions embroidery), każdy element haftuje się osobno, podszywa stalowym drucikiem (którego nie może być widać) następnie wycina, łączy się ze sobą i naszywa na inny rodzaj tkaniny, to tak w telegraficznym skrócie. Ufff,,,,,,,,,,mam nadzieję, że mi teraz wybaczycie, to pioruństwo NAPRAWDĘ kradnie czas:no::no::no: Pozdrawiam Was wszystkie!!!!!!!!!!!!!!!!!
Pscola, Filipek śpi lepiej (cha cha chyba "czary" działają).... Święta spędzamy tu, w Regensburgu, może moja mama przyjedzie (chciałabym baaaaardzo). Tym z Was, które jadą do Polski - szczerze zazdroszczę (ale nie zawistnie;-))

Dzien dobry, zimno u nas jak cholera:wściekła/y: deszcz pada, dobrze, ze maly juz poszedl na drzemke, bo chodze dzis wsciekla jak osa:wściekła/y: Wkurza mnie ta pogoda, nawet z dzieckiem nie da sie wyjsc na spacer bo leje jak z cebra:wściekła/y:
Margott piekne hafty! "Hafciarka" z ciebie ze ho ho!!:tak:;-) Takie zajecie to tylko dla cierpliwych, a ja do takich niestety nie naleze:no: Dzisiaj idziemy w gosci, wiec zaraz bede sie szykowac, maz jeszcze w pracy, wiec nie bedzie mi marudzil, ze tak dlugo siedze w lazience:szok::wściekła/y:

czesc dziewczyny
margott superanckie hafty

mam do was pytanie, powiedzcie mi jak to jest gdy urodzi sie dziecko tutaj w niemczech i jak to jest z jakims dowodem tozsamosci dla maluszka,ja mam termin dopiero na luty,ale musze sie wczesniej dowiedziec poniewaz na poczatku maja planujemy jechac do polski na ok 2msc, no i jak to jest,niby bedzie juz bez granic,no ale nawet przy zwyklej kontroli przeciez musimy okazac ze to nasze dziecko

ai druga sprwa,ktora juz teraz mnie meczy odnosnie szczepionek, kiedy jest pierwsza,i nastepne, wlasnie odnosnie naszego wyjazdu,nie chce czegos zle zrobic

jesli wiecie cos na te tematu to bardzo prosze o jakies rady i juz z gory dziekuje

no i milej niedzielki

Czesc, agiagi jezeli chcesz z dzieckiem przekroczyc granice to musisz miec paszport dla dziecka, niezaleznie, czy beda Was kontrolowac na granicy czy nie. My taki wyrobilismy, wlacznie ze zdjeciem, bo teraz takie wymogi. Paszport jest wazny do ukonczenia przez dziecko 16 roku zycia, a pozniej dostanie dowod tymczasowy do ukonczenia 18 lat lub ewentualnie legitymacje szkolna:tak:. Jezeli chodzi o szczepionki, to przewaznie pierwsze szczepienie nastepuje miedzy 2-3 miesiacem zycia. U nas Erik mial 2 miesiace i 10 dni. Nastepna jest zazwyczaj tak ok. miesiace pozniej.

o matko aga, podlamalas mnie troche i z paszportem- wlasnie w polsce si

wyrabia????? cholera i jak dlugo to moze trwac????

no i szczepionki cholera w tym czasie planujemy ze nas tu nie bedzie,kurdeee, nie fajnie

sie to zapowiada:no:

MARGOTT ciesze sie znowu jestes! A powid nieobecnoscu PIEKNY!!!!!!:-)

AGIAGI ja wyrabialampaszport tu w ambasadzie ale tylo tymczasowy i na rok. musialam umiejscowic /tak to sie fachowo nazywa choc dziwnie brzmi/ niemiecki akt urodzenia coreczki w polskim urzedzie stanu cywilnego /zalatwiala to moja mama . po wyslaniu polskiego odpisu aktu urodzenia poszlam do ambasady i za 2 godz odebalam paszport.

reklama
agiagi mysmy wyrabiali Erikowi paszport niemiecki w urzedzie miasta, bo polskiego aktu urodzenia jeszcze nie umiejscowilismy w polskim urzedzie stanu cywilnego,ale mam taki zamiar. Paszport dostalismy od reki, wiec sie nie czeka. Nie wiem jakie Twoje dziecko ma obywatelstwo, jezeli niemieckie to zrobisz tak jak ja i dostaniesz od reki:tak: My juz wrocilismy z imprezy, bylo bardzo milo:tak: Oczywiscie przejadlam sie za wszystkie czasy.

Do góry