reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szukam Mam z Niemiec

reklama
Susumali na temat Schengen nie wiem nic, poza tym, że jakiś czas temu podpisany został ważny kwit:zawstydzona/y::-(.....
Co do mężów...mój ma ciemną karnację, kręcone ciemne włosy i takież oczy:tak:Kocham go za wszystko i za to że jest. A jest cudownym człowiekiem. Nigdy o nikim nie wyrażał się negatywnie, zmywa, sprząta, wstaje do dziecka no i zarabia na nas;-)Poza tym mam w nim koleżankę;-) moge pogadać i o szmatach, kosmetykach, historii, sztuce, jedynie temat fizyki jądrowej jest dla nas tabu;-)Tak więc muszę się NIM pochwalić bo jest za co....No i ma chyba nieograniczone pokłady dobroci i cierpliwości - za to ostatnie wprost go uwielbiam!!!!!!!!!!!!!!!!!

Margot
piszesz o moim mezu?:-D:tak::tak:;-);-);-) O ciuchach moze z nim nie pogadam, ale za to gotuje, bo ja nie lubie:no: Zmywac nie zmywa, bo to za nas maszyna robi, dzieki Bogu:tak:. Jak widac trafilysmy wszystkie na fajnych facetow nie ma co i do tego przystojnych:tak:: Choc moj tez moglby byc troche wyzszy, bo jest rowny ze mna, ale ja to juz mega wysoka jestem jak na kobite:tak::-D
Ja nigdy malemu nie dawalam tych kaszek na dobranoc. Raczej wszystkie z tych najzwyklejszych najczesciej HIPP. Moj maly tez lubi sobie podjesc, teraz wazy w ciuchach 13,5kg wiec jest co dzwigac. Erik jest podobny do swojego taty, jednak zjasnialy mu wloski:tak:. Ponoc tak sie dzieje, moj tata tez ciemny szatyn a majac kilka lat byl blondynem, wiec pewnie nasz amant ;-) jeszcze sciemnieje, bo nie ma po kim zostac blondaskiem:tak: Erik wstal dzis o 6stej. Dostal lek i tak sie wyszalal, ze wlasnie usnal:tak: Pozniej trzeba go bedzie przetrzymac do wieczora.

Susumali - a wiec odpowiadajac odnosnie Schengen - nie bedzie kontroli na granicach juz od 22 grudnia, ale kto leci samolotem musi poczekac do stycznia

jak juz piszecie o mezach - moj ma zielone oczy, ciemne wlosy, 193cm wzrostu i jest 2 lata ode mnie starszy i tez jest najlepszy na swiecie, choc nie gotuje i nie prasuje - za to swietnie zajmuje sie dziecmi:-)

PSOLA dzieki za odpowiedz . wlasnie tak slyszalam (ze od 21 grudnia) a pytam znajomych z Polski co na ten temat slyszeli a oni mowia ze jeszcze ostateczna decyzja nie padla. dla mnie ososbiscie to bardzo wazne....

Na lotniskach i tak zostanie kontrola.Bagaz przeswietla,paszport sprawdza bo trzeba karte pokladowa wydac. Raz napewno sprawdza ze wzgledow bezpieczenstwa bo potem 100 ludzi ciezko sie z ziemi zbiera.

Na przejsciach nie bedzie celnikow ale na autostradzie beda sie czaic.Mojego meza jak jezdzil na polskich blachach przetrzepali Niemcy na parkingu, a jak byl na niemieckich to policja dobrala sie do niego na poboczu.Nad ranem bylo to sie chlopaki nudzili.

Aga, ja jestem po politologii w Polsce.Tu pracowalam 8 miesiecy bo sie okazalo ze w ciazy jestem.Niemieckiego nie znam, tyle co ze szkoly. Cos tam rozumiem.Przeczytam gazete, film obejrze ogolnie lapie. Mowienie odpada.Kaleka zyciowa na calego.
A co do oslonowych przy antybiotyku,to i w Polsce mala dostala i tu tez.Wiec to chyba zalezy od nastawienia prowadzacego.

Ide troche odpoczac bo mala dala mi do wiwatu

A co do oslonowych przy antybiotyku,to i w Polsce mala dostala i tu tez.Wiec to chyba zalezy od nastawienia prowadzacego.

I tu sie zgodze:tak:. Moze nie dal nam ze wzgledu na to, ze dziecko pierwszy raz w zyciu jest chore i bierze antybiotyk:tak:. Nie wiem, ale maz twierdzi, ze maly ma diete bogata w witaminy, wiec nie ma koniecznosci.
Ja juz sie nie moge doczekac urlopu. Jeszcze aby do 7go grudnia, a potem pakowanko, szybkie urodzinki i w poniedzialek wylatujemy:tak: Erik wlasnie sobie zabawe nowa znalazl, wyjal wszystkie pieluchy i mowi "be do kosia" i leci z tymi czystymi pieluchami do kuchni i wywala do kosza:szok: a jak sie cos poruszy na korytarzu to wola "tata idzie":tak::-D Zaraz mu kaze posprzatac... Wlasnie przyniosl mi swoja gromnice z chrztu i mowi "bitte":szok::szok::-D Help:szok::szok::laugh2::laugh2:

reklama
Ja mam taka maszyne - dwie lapki plus sciera:-D.Zmywarkom, mikrofalowkom i innym zjadaczom pradu mowie nie.

Margot nam fizyka jadrowa nie straszna, gorzej ze szmatami a o kosmetykach zapomnij.

Do góry