reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Szukam dziewczyn, ktore maja założony szew Mcdonalda

Ja uzywalam luteine dopochwowo na samym początku ciazy. Lekarz kazał wkładać ja gleboko, pod szyjke bo inaczej wszystko wylatuje z pochwy.

reklama
Drogie mamy trzymam za Was wszystkie kciuki żebyście dotrwały do swoich terminów. Ja 14 lutego w 38 tyg ciąży urodziłam swoją córeczkę powodzenia:)

Dziękuję mamawczesniaka tak poród siłami natury do łatwych nie należał bo jak się później okazało malutka była trzy razy owinięta pępowiną wokół nóżek:/

Dziewczynki, jestem w 19 tygodniu ciazy blizniaczej dwujajowej. Dwa tygodnie temu ze wzgledu na skracającą sie szyjke założono mi szew mc donalda. I mam kilka pytań
Jakie jest ryzyko zsuniecia tego szwu? Miewam zaparcia, czy sa one niebezpieczne dla szwu? Czy gdyby sie zsunal poczulabym to? Blagam pomozcie mi. Czy jesli on sie zsunie zaloza mi nowy?

Molamennali zaparcia niestety sa niebezpieczne dla szwu. Parcie podczas załatwiania może spowodować obsuniecie sie szwu. Gdzieś czytalalam o dziewczynie której zsunsal sie szew - nie wiem nawet czy nie w tym wątku. Poczuła to bo jej wypadł. Jeśli nie dojdzie do dużego rozwarcia albo pęknięcia wód to wtedy zaloza Ci nowy. Trzymam kciuki

Ostatnia edycja:
Mnie lekarz powiedział, że jeszcze zsuniętego szwu nie widział (doświadczony, pracujący w szpitalu). Moja znajoma w ciąży bliźniaczej miała szew (szyjka krótka, nieco ponad cm, z tego, co pamiętam), leżała kupę czasu w szpitalu, ciążę donosiła.
W sumie jakoś ciężko sobie wyobrazić, żeby dobrze założony szew mogłby się zsunąć, przecież on jest wszyty w szyjkę i to dość porządnie, kiedy lekarz mi go zdejmował, miał na sobie sporo krwi ;) Ciąże również donosiłam, szew pomógł, szyjka skracała się dużo wolniej ze szwem, zniknęło rozwarcie, które było przed założeniem, był tylko lejek.

reklama
No fakt, skurcze to już inny problem, dlatego generalnie nie powinno zakładać się szwu, kiedy występują skurcze, a w przypadku typowej niewydolności skurczów nie ma.

Do góry