reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

SZTUCZNE MLEKO

reklama
witam
pije kawe bo konam . jakis szalony miałam ten weekend. zamiast odpoczac. sprzatałam na maxa zapuszczone mieszkanie . a dzis załatwialismy sprawy w olsztynie i tak wkoło. eeehhhhhhhhhhh kiedy odpoczne :baffled: :baffled: :baffled: :baffled: a co tam u was jakaas cisza tu nastała

Dziewczyny chcialam dopytac jak to jest z tą butelką. Od niedawna karmię Maćka butelką, ale chcialam od czasu do czasu pokarmic go jeszcze piersią. Ostatnio w ogóle nie chce jeść z piersi, preży się wygina i nawet nie chce zlapać.Zaznacze ze pokarm jeszcze mam. Czy to oznacza że w ohole zrezygnoewal bo z butli łatwiej. Czy może któraś karmi na dwa sposoby i jak to zrobić ? :)

agles
ja nie jestem specjalistka w dziedzinie karmienia piersia . ale wydaje mi sie ze potzreba duzo cierpliwosci. kiedy piers to piers np. w dzien a na noc butla. ja dzidzia bedzie wiedziała ze w dzien nie dostanie butli to pogodzi sie z faktem i nie bedzie protestowac. no ja bynajmniej bym tak spróbowała :-)

Karmiłam Mikołajka piersią, przez pierwsze 1,5 m-ca, nigdy nie miałam takiego problemu, co Ty Agles, ale moja przyjaciółka to miała, jej Gabryś, zawsze tak "czarował" :-) przy cycku, kiedy zbliżał się jej okres, Asia przeczytała w jakieś gazetce, że faktycznie może zachodzić takie zjawisko, może ono dotyczyć jednej, albo dwóch piersi jednocześnie...sprawdź czy Maciek pociągnie mleczko z drugiego cycuszka? i nie denerwuj się!

Pozdrawiam. KasiuLLka. :-) "lipcóweczka" ;-)

Staram się bardzo i nawet jak jest bardzo głodny to płacze, aż go sąsiedzi słyszą. Chciałam go chociaż w nocy karmić piersią, ale chyba nic z tego. Nie wiem, czy już zrezygnowac, czy jeszcze walczyć, szkoda by było no ale cóż, pomysłu nie ma:no:

Staram się bardzo i nawet jak jest bardzo głodny to płacze, aż go sąsiedzi słyszą. Chciałam go chociaż w nocy karmić piersią, ale chyba nic z tego. Nie wiem, czy już zrezygnowac, czy jeszcze walczyć, szkoda by było no ale cóż, pomysłu nie ma:no:

agles
moim zdanim walcz. na spokojnie na wieczór włacz jakas muzyczke i przystaw małego do pirsi. nie denerwuj sie bo i mały to wuczuwa i sie denerwuje.hihiihi . ale sie madrze a sama skapitulowałam .ale troche teraz załuje ze tak lekko odpusciłam. i znów chciałabym karmic czasem chociaz piersia. u mnei to troche była inna historia . aale walcz nie poddawaj sie. ale wiedz ze jak nei dasz rady to tragedii tez nie bedzie. karmienie sztuczne tez ma swoje zalety. jestesmy z toba.
trzymaj sie

Agles nie wiem ile Twój maluszek ma miesięcy ale u nas taka sytuacja zaczęła pojawiać się w 8 miesiącu. Marcin najpierw zrezygnował z wieczornego cycania a potem rano też już nie chciał piersi. I wyglądało to tak że nawet nie chciał złapać, o ssaniu nie mówiąc. Próbowałam przez kilka dni i doszłam do wniosku że już nie ma ochoty na moje mleczko. Karmiłam prawie 9 miesięcy i maluszek sam mnie odstawił od piersi ;-) Nie stresuj się, spróbuj się zrelaskować i zrobić parę razy podejście jeśli nawet jak jest głodny nie chce piersi to może już nie ma ochoty ssać cycka.
Pozdrawiam

reklama
Dziewczynki poradźcie jak nauczyc małą jeść z łyżeczki, daję jej kaszke a ta pluje na lewo i prawo drze się w niebogłosy za groma nie chce z łyżeczki samolociki też nie pomagają udało mi się nakarmić dwa razy bez krzyku a tak zazwyczaj tak się drze potem daj jej butle zje troche i dalej krzyczy w tym ferworze jak już się rozzłości... musimy pomału wprowadzac nowe produkty oprócz mleka a inaczej niz łyżeczką to jej przecież nie nakarmię .. zrobiłam większą dziurkę w butelce i chciałam jej ta kaszkę przemycić w butelce :baffled:gdzie tam krzyki jakby ją ktoś mordował...:confused::confused: załamka.. czy do szkoły pójdzie z butelką ??

Do góry