reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

SZTUCZNE MLEKO

Dzieki bo sie zastanawiałam wiem ze żle nie wygląda wazy 7kg na 69cm w 5-m-cu tylko czytałam ze tzeba wiecej ale skoro piszecie ze nie jest to reguła to zostane przy 120.
A co do skazy to myślałam ze jak do tej pory mała nie dostała to juz jej nie grozi. ??

reklama
Witam ja baedzo chciałam karmic piersią i jak byłam w ciązy to była moja fobia ze po cc nie dostanepokarmu ze mi sie nie uda i zeczywiscie po mimo usilnych staran wielu wyrzeczen z trudem dokarmiłam do końca 2 m-ca i przez moją glupote i upieranie sie doprowadziłam do anemi teraz cały czas karmie butlą i nie narzekam a mała w końcu ma dobre wyniki wiec uwazam ze nie ma za co nas tępic. Kazda z nas miała powód do wproewadzenia butli.

u nas tez skaza ale chyba przechodzi bo nic nie wysypuje a od czasu do czasu daje zwyklego bebilona i rosnie my pzy 7 m-cach mamy 8300 i 70 cm

szkola sie zaczela caly weekend koszmar a tu jeszcze poprawki :wściekła/y:

wiecie co to forum nie za fajne teraz pod wzg wygladu ale buźki są super:baffled: :confused: :tak: :-) przyzwyczaimy sie.....my dalej te same

ja jak byłam mała lekarz stwierdził skazę białkową, dziwne bo mleko tolerowałam natomiast nie tolerowałam truskawek, pomidorów, cytrusów- co to ma wspólnego z mlekiem i skaza białkową , chyba że uważają wszelkie alergie za skazę i powiem wam że mam to do dzisiaj :( kilka lat temu przeszło ale jak byłam w ciązy wrócioło i jest bardzo uciążliwe a teraz nie chce odejść, wszelakie maści typu lorinden pomagały miejscowo na chwile i bardzo niszczyły skórę bezpowrotnie :( wapno pomaga chwilowo ale za to pękają naczynka i tak kółko się zamyka- to chyba już na całe życie :(

witajcie
emilianka daje serki danio np, ser zółty , ryby i nic nie ma .....:confused: wiec u nas to chyba albo wyrosłysmy albo nie było to....nam pomogła mas ELIDEL -super droga bo mała tubeczka ok., 100 zł ale warto bo pomaga przede wszytskim dziecko sie przestaje drapac a to jest najwazniejsze
wiecie ja podejrzewam ze u nas to nie skazza białkowa była a uczulenie na proszek.,(Lovella) :(:szok: jak przestała m prac w sumie to sie zbiegło z koncem zimy do tego smarowanko masci i nie ma nic do tej pory.....
a i jeszxcze uzywałysmy kremów: lipobaza, Blobaza, Cutibaza(chyba dobrze napisałam ) -stosuje si e je doraznie to nawilzania skórki.A i nie kazano uzywac nam mydełek dla dzieci. Tylko szare mydło a do prania płatki mydlane<ble> ale cóz....chyba pomogło

wiadomo że kosmetyki moga uczulac ja np prawie żadnych nie mogę używać, tylko nivea, nawet te dziecinne uczulaja, a szare mydło tez mi lekarz zalecił, zauwazyłam że wyłazi to cholerstwo jak podjem truskawek pomidorów i potem zostaje nawet jak nie jem nic z tego co nie moge juz sie rozkręci i koniec.

a Buźki są zajefajne :-):tak::szok::nerd: hahahaha

witajcie
wracajac do skazy podałam jogurt juz wczesniej gdzies tam pisałam i o dziwo nic......................:confused: tzn. (bardzo sie ciesze ze nie ma wysypki ) ale troche sie zastanawiam czy potrzebne były te wszystkie ,,mazidła" na ta skaze białkową........
ale mamy dzis piekna pogode:) oby jak najdłuzej
pozdrawiamy

reklama
A kiedy zaczełyściepodawac dzieciom serki i jogurty pytam bo ksiązkowo to ok 8-9m-c podobnie cytrusy po roku ale swojej pomarancza do soczku juz daje nie wiem tylko jak z tymi deserami.

Do góry