reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

SZTUCZNE MLEKO

heksa
ja w sumie nie dawałam wczesniej......bo myslałam ze ma skaze i zaczełam jak miała ok.10 msc. mysle ze mozna wczesniej ale lepiej zapytaj pediatre. co do cytrusów -jeszcze nie podawałam !!!!nawet w sokach bo maja nie chce pic soków wcale :szok:

reklama
Witajcie! ja karmie piersia ale raz dziennie maluszek musi dostac butelke bo niestety mam mało pokarmu. Pije herbatki, wode mineralna, jem tabletki homoopatyczne, odciagam wieczorem pokarm i wcale nie mam wiecej mleka. W moim przypadku czeste karmienei wcale nie powoduje ze mam wiecej pokarmu. Zauwazylam ze jak nakarmie cycem przy nastepnym karmieniu butelką wiec mam dłuzsza przerwe to w cycach jest wiecej i maluszek jest zadowolony a jak ciagle karmilam cycem to po pól godzinie płakał i chciał jesc. Tyle ze ja nie chcialam tej butli dawac bo (nie wiem dlaczego) tyle sie mówi zeby nie karmic butla. A ja znam mamy ktore maja sliczne i zdrowe dzieci wychowane na butelce. Tylko jak dookola ciagle mówia zeby karmic cycem ile sie da to człowiek ma metlik i ja na poczatku nic nie robiłam tylko karmiłam a efekty i tak były zadne): Co do mycia butelki to myle woda z płynem do naczyn i czasem parze (jak mi sie przypomni). Pozdrawiam

Hej!Ja podałam danonki dosc wczesnie i mały sie nimi zajada...ostatnio podałam mu serek zółty ale zrobił bardzo dziwna kupke wiec chyba sie wstrzymam. Jedynie zaobserwowałam ze czasami jak zje jakis serek truskawkowy to wychodza mu krostki na buzi ale to tez nie zawsze wiec czasami juz nie wiem

witam . moje dziecie doszło do wniosku ze znów bedzie wstawac w nocy ..... tym razem o 4.00 juz trzy dni z rzedu. nosze, bujam, podaje herbatke i nic.............. dalej nie spi:szok: to dałam jej to mleko i o dziwo ZASNĘŁA. nie iwem co sie dzieje. dodaje ze zjada na noc 200 kaszki na gęsto podawanej łyżeczka..... czy to mzliwe zeby była głodna. Prosze o rady???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

My na razie wszystko jemy, oprocz cytrusow i jogurcikow, ale na nie to chyba jeszcze za wczesnie. Za to jemy juz swieze owoce, wczoraj n.p. starte jabluszko:-). Tylko jeszcze caly czas do picia musimy troche zmuszac, wlasciwie to nie wiem, czy powinnam, bo moj pediatra twierdzi, ze maly dostaje wystarczajaca ilosc plynow w posilkach i nie nalezy go zmuszac do picia. No coz, moze ma racje.

Madzia ja mam podobny problem ja małej dam na noc 150mleka to budzi sie kilkakrotnie marudzi i płacze a wstaje juz o 6 rano a jak dam 120 mniej to nocka jest spokojna i mała śpi do 9 rano
Dziwne ale jak pytałam panią doktor to mówiła ze niektre dzieci tak mają i zasada stara nie przejadac sie na noc bo cyganie bedą sie śnic.:-D
Wiec moze spróbuj dac jej mniej bo moze ją boli brzuszek??
aga co do płynów to ja miałam problem jak dawałam herbatki (róznepróbowałam) mała nie chciała a jak juz pociągnęła to zaraz zwracała przeszłam na socki owocowe i od tej pory wypija ok 300ml soczku.

ja owoce zaczełam wczesnie awac pod koniec 2m-ca dziś je juz wszystkie owoce i wrzywa(oprócz pora)

heksa
próbowałam dac mniej , nie zageszczac itd. nic nie sutkuje ....wstaje o 4.00 bo chyba jest głodna:szok: nie kreci sie w nocy , nie popłakuje , kopka tez bez zastrzezen wiec brzuszek jej nie boli. .....ale tez nei chce mi sie wierzyc ze raptownie jest STRASZNIE GŁODNA i to punkt 4.00 ...:no:

aga
a ja podaje wode przegotowana:tak: ......i tyle ile chce nawet jak ma to byc np. 20 g dziennie . moja pani pediatra tez mówiła o tym zapotrzebowaniu jak twoja. za to sokow nie podaje wcale.:no: ...kiepsko chyba na zabki dziłaja. pewnie nie mozna popadac w ,,głupote' od butelki soków dzinnie nikomu nic nie bedzie.ale mam znajoma co podaje bardzo duzo soku do picia swojej dzidzi. nie dosc ze mały nie ma apetytu-(bo i pewnie jak wytrąbi butle słodkiego soku:eek: :no:) to jeszcze pojawiły sie problemy z próchnica..... wiec wole nie podawac...:no:

reklama
Do góry