reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

SZTUCZNE MLEKO

Joasiu no tak też moze być, ale ssanie pobudza laktację. Spróbować nie zaszkodzi, ale jak maluch będzie bardzo rozpaczal to podaj butlę. A może ma silny odruch ssania i podaj mu smoczek? musisz próbować, bo Ty najlepiej znasz swoje dziecko. My możemy tylko doradzać.

reklama
Witam
kropecka pisze:
nie podoba mi sie to stwierdzenie :/ dla cielakow jest najlepsze mleko krowie a nie modyfikowane jesli juz. zreszta wypowiadanie sie na temat karmienia piersia czy butelka pozostawmy lepiej kobietom.
przepraszam, jeśli Pani i pozostałe Panie źle odebrały mój post. Nikogo nie zamierzałem "dołować" a tymbardziej obrażać. Nie powiedziałem, że dzieci karmione butelką (sztucznie) są gorsze. No nic dalej nie będę tłumaczył bo nie na tym rzecz polega.

Witam
Irlandia pisze:
Wogóle mam wrażenie, że PiotrK jest mamą karmiącą. Często czytam Twoje posty i wydaje mi się, że uważasz siebie za kogoś, kto wie o macierzyństwie tak dużo jakby sam urodził dziecko. Nie wiesz jak to jest gdy pokarmu przestaje wystarczać, więc nie pouczaj matki karmiącej! Trochę pokory! A najgorsze jest to, że wypowiadasz sie tonem nauczyciela nie znoszącego sprzeciwu! Reprymenda ??? dziewczyna prosi o radę a Ty ją besztasz ??? Coś sie PANU pomyliło!
Pani chyba niebardzo chyba za mną przepada. Czyżby od wątku związanego z kolkami? Pewnie tak, trudno nie wnikam.
Nikogo nie pouczam, wyrażam tylko swoje zdanie co wolno mi robić. Jeśli się Pani nie podoba moje zdanie to proszę wyrazić swoją opinię na temat wątku, a nie robić "wycieczki" obrażając innego uczestnika forum. Nie zna mnie Pani, więc proszę mnie publicznie nie osądzać, bo nikt Pani nie dał takiego prawa.

ja od poczatku karmie butelka, niestety, bo nie mialam pokarmu. na poczatku go sciagalam, ale niestety mleka nie bylo, tzn ze 2, 3 pierwsze `razy sciagnelam 120 ml z 2 piersi, a pozniej juz bylo tylko slabiej (60ml, a koniec to juz 20) pomimo tego staralam sie sciagac regularnie co 2 godz. i co, taki juz moj urok. ale moj Mikolajek pije mleczko z proszku i jest normalnym, zdrowym dzieckiem, na szczescie. i bedzie tak samo radosny i madry jak  dzieci karmione piersia, bo ma duzo duzo milosci, ktora dajemy mu na codzien :)
chociaz musze przyznac, ze raz czy 2 Miki pociagnal mi mleczko z piersi i bylo to cudowne uczucie. zazdroszcze mamom ktore karmia piersia, dlatego ze cudownie jest czuc takie malenstwo wtulone w siebie, serce sie raduje. no coz i tak bedziemy sie przytulac, ja i moj "cielaczek" ;D ;D ;D

ja generalnie karmie mojego mieszanka mlekozastepcza Bebilon Pepti w celu wyleczenia skazy białkowej jednak w nocy karmie go piersia. jest to dla mnie bardzo wygodne rozwiązanie i o dziwo jeszcze pokarmu nie stracilam.

Piotrze K. ta pani rowniez ma prawo wyrazic swoja opinie nie tylko na temat watku ale rowniez na temat wypowiedzi innych osob. jesli pan uwaza ze ma prawo obrazac uczucia mam karmiacych butelka poprzez pisanie ze mleko z proszku jest dobre dla cielakow to Irlandia jak i kazda inna mama ma prawo sie do tego ustosunkowac (rowniez negatywnie)

Madzia ja bym sie jeszcze wybrała do dobrej poradni rehabilitacyjnej i i zobaczyła co ten lekarz powie. Co do rehabilitacji to tam gdzie chodze z Maciem to tez chodza dzieci które zle układaja stope i cwicza...

Ja juz powoli wprowadzam nasze dorosłe jedzonko i Macius sie bardzo nim zajada, dzisiaj jadł pyzy i uszy sie mu trzesły :D

reklama
Mi mimo checi z mojej strony nie udałao sie karmic małego piersia. A mały jest radosny i bardzo dobrze przybiera na wadze.

Piotrze karmienie sztuczne to bardzo drazliwy temat i tu niestety potrzeba duzo taktu i zrozumienia.

Co do mycia butelek to ja myje w goraczej wodzie, do poł roku jeszcze gotowałam butelki i smoczki teraz juz tego nie robia

Do góry