reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

SZTUCZNE MLEKO

moja Laura ma 2 miesiące i ciut....i chyba pokarm mi sie konczy:(...musze kupic jakies mleczko tak na wszeli wypadek i nie wiem jakie...co radzicie dziewczynki?mała jest spokojna nie miała kolek do tej pory...beblilon? nan?

reklama
moja Laura ma 2 miesiące i ciut....i chyba pokarm mi sie konczy:(...musze kupic jakies mleczko tak na wszeli wypadek i nie wiem jakie...co radzicie dziewczynki?mała jest spokojna nie miała kolek do tej pory...beblilon? nan?
A ja bym radziła byś spróbowała rozbudzić laktację,a nie skupiała się na wyborze mleczka.Jest to możliwe,poczytaj wątki o karmieniu piersią.Twoj Bąbelek jest jeszcze malutki i mleczko mamusi najbardziej jest mu potrzebne.To normalne,że zdarzają się kryzysy laktacyjne,u nas był w 6 tygodniu i w czwartym miesiącu.Dzidzia szybko wzrasta i mleczka wydaje się za mało.A jak wszelkie sposoby pobudzenia laktacji zawiodą,to wtedy można pomyśleć o mieszance.No chyba,że planujesz odstawienie maluszka od piersi?:-)

Polecam również Enfamil,jak mawia nasz pediatra to wybór z najwyższej półki.Mój maluch pije od pierwszych dni życia,jest wcześniakiem i tak niestety było,że wybrał butelkę.To mleko zawiera kwasy tłuszczowe,które stymulują procesy poznawcze.

ja najpierw podawalam humane 2, ale strasznie zle sie mieszala i dziecko denerwowalo sie ze mleczko nie leci..teraz podaje bebiko 2 i ja oraz mala jestesmy zadowolone. takze polecam.:tak:

Dziewczyny, a czy przy jakims mleku pojawialy sie u Was kupki ze sluzem? Tzn. u Waszych maluchow ;-). Ja podawalam NAN HA i przeszlam na normalne. Wczoraj pojawila sie kupka z mala iloscia sluzu, tylko ze zadnej wysypki ani innych objawow skazy nie ma. Dodam, ze to normalne mleko podaje juz ze dwa tygodnie i ta kupka ze sluzem dopiero wczoraj sie pojawila :eek:. Aaa a przed ta kupka ze sluzem byla kupka dosc twarda. No , tak to wyglada... A nie chce dawac NAN HA2 bo jest gestsze a mojej malej takie gestawe mleko nie podchodzi:no:.

No ja mam nadzieje, ze to sie tylko zdrazylo, ale skoro piszesz ze sie zdarzaja, to moze to nie od razu cos powaznego. W sumie nic innego sie nie dzieje, dziecko jest normalne...

reklama
:tak:Witam mam pytanie kto moglby cos wiecej napisac o Bebilonie AR podaje go mojej corci sama bez konsultacji z lekarzem Czy bebilon podaje sie przez pewien okres i na jake pozniej zamienic mleko

Do góry