reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

szpitale - poród

u mnie poród rodzinny jest bezpłatenie jeśli się uczęszcza do szkoły rodzenia, a ta kosztuje 200 zł ;D myślałam że się na nią zdecyduję, ale okazało się, że zajęcia są 4 razy w tygodniu po...45 min (przez 4 tygodnie). a ja w jedną stronę jadę tam 40 min :( wiem, że może ciężarówkom trudno usiedzieć, ale można było zrobić przerwę i 1.5- godzinne zajęcia...a tak to jest zupełnie bez sensu moim zdaniem.

reklama
iwosz pisze:
Nie wiem czy w którymś szpitalu jest bezpłatny rodzinny. Często jest tak, że możesz mieć "bezpłatny" jak rodzisz na ogólnej sali i inne mamy się zgodzą na obecność twojego męża. Ale taki w pojedyńczej sali itd. - to nie wiem.
Ja myslę o Inflanckiej (tam pracuje mój lekarz prowadzący), ew. Wołoskiej lub o szp. Orłowskiego. W ogóle nie biore pod uwagę Żelaznej, Karowej, Bielańskiego...
Przez płot mam szp. na Madalińskiego ale wolałabym nie ...
czemu na Madalinskiego nie? ja wlasnie o nim mysle.

Madalinskiego ma niski stopien referencyjnosci i jak sie cos dzieje np. z dzidzia to i tak przewoza do innego szpitala o wyzszym stopniu. Ja akurat mam mozliwosc tam rodzic ale tez wolalabym nie.

któraś z was napisała że na karowej rodzi się przy studentach, prawda jest taka, że na obecność studentów musi się wyrazić pisemną zgode, także nie jest tak , że jest sie studentami uszczęśliwianą na siłę, a poza tym słuchająć opinii dziewczyn które rodziły przy studentach to nie wiem czy znowu jest to takie straszne, dziewczyny mówią, że studenci są bardzo pomocni, bardzo dbają o rodzącą , pomagają, i w końcu nie jest ich jakiś tabun, trudno odróżnić lekarza od studenta

zresztą każdy szpital ma swoje plusy i minusy, jak to mówi mój gin jak się rodzi zdrowe dziecko to każdy szpital będzie ok, ą jak są jakieś z dzidzią problemy, to żaden szpital nie będzie wspaniały

ja wybrałam karową ze względy na wysoki standard , a zastępczo solec

fionka pisze:
zresztą każdy szpital ma swoje plusy i minusy, jak to mówi mój gin jak się rodzi zdrowe dziecko to każdy szpital będzie ok, ą jak są jakieś z dzidzią problemy, to żaden szpital nie będzie wspaniały

zgadzam się; a z tymi studentami to jest tak, że trzeba się z nimi liczyć idąc do szpitala klinicznego
ja dalej myslę o Inflanckiej i o Orłowskim

Prosze mamy które są już po o wiadomość gdzie rodziłyście i porady jak sie zachowac, o co się upominac czego brakowalo i z czego byłyscie zadowolone.
może wasze rady pomoga nam jeszcze nie rozdwojonym.

Dziewczynki, ja rodziłam na Solcu, byłam i jestem zachwycona, spędziłam tam 5 dni. Dzisiaj wyszłam ze szpitala i nie mam za bardzo czasu, ale niedługo zdam relacje z porodu. Całuski :). Miałam opłaconą położną i powiem, ze było warto! :)

reklama
Anik, kochana, napisz czy cie nacinali. nie moge ci chwilowo na komorke odpisac, bo karta sie skonczyla :( i dopiero jutro kolo poludnia doladuje telefon.
No i wogole napisz ze szczegolami jak tam bylo.

Do góry