Ja rodziłam na Żelaznej i potwierdzam, że najważniejsi są ludzie. Nistety ciążę prowadził doktor nie związany ze szpitalem, ale zdecydowałam się na indywidualną opiekę położnej. Trochę to kosztuje (1500:-(), ale po rozważeniu wszystkich za i przeciw zdecydowałam zrobić wszystko, żeby zapewnić max bezpieczeństwa mojej córeczce
Zasięgnęłam języka w rodzinie i znajomych i zdecydowałam się na Panią Joannę Radomską :-)(buziaki Pani Asiu od całej trójki - z moim dzielnym mężulkiem włącznie).
Na początku zadzwoniłam do innej położnej z listy jaka jest na stronie św. Zofii, ale rozmowa przypominała rezerwację biletu lotniczego, Pani z góry wszystko narzucała i wiedziała lepiej - przestrzegano mnie przed położnym, które mają dużo pacjentek i "pędzą" porody
. Pani Radomska w rozmowie była bardzo sympatyczna, co potwierdziło się później - poród nie był łatwy (moja subiektywna ocena), do tego mąż panikował ale Pani Asia to pełna profesjonalistka z doświadczeniem. Dodatkowo, wszystko ze mną uzgadniała ale była stanowcza kiedy trzeba - zadbała o mnie, odwiedzała po porodzie i kilka razy doradzała przez telefon (głównie problemy z karmieniem).
Jednym słowem - Żelana to dobry szpital a Pani Asia Radomska to położna godna polecenia - na razie nie planujemy kolejnego potomka (choć "licho" nie śpi
))), ale jak już będzie to na pewno na Żelaznej i mam nadzieję, że z Panią Asią.
Buziaki dla wszystkich młodych mam
))