reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Szpitale, lekarze, położne WARSZAWA

Witam
ja juz jestem po porodzie. Mój mały Buziakowiec Julia urodziła się 8 stycznia. Rodziłam na Solcu. Jestem bardzo zadowolona, zarówno z pobytu w szpitalu jak i z opieki po porodzie. Polozna, która odbierała poród p. Kasia jest bardzo kompetentna osoba i wykwalifikowana. Nie chodzilam do zadnej szkoly rodzenia, a porod przebiegl szybko i sprawnie, bez zadnych ciec, a córcia miala 3600 g i 58 cm. Normalnie mistrzyni fachu. Po porodzie zle sie czulam, a polozne i lekarze przychodzili do mnie na zmniane niemal co 15-20 min. Super. Polozne sa bardzo mile i pomocne. W razie jakis watpliwosci co do opieki nad malcem sluza pomoca. Polecam ten szpital, choc jak wychodzilam to nie bylo w nim miejsc.

reklama
Napisz Buziakowcu kochany wiecej o tym szpitalu.
Gratuluję córeczki :) :-) :tak: Ładne imię dałaś :tak: :-D .
Byłam na Solcu, rozejrzeć się. Zwątpiłam jak usłyszłam jakąś rodzącą.... ugięły mi się ze strachu kolana i tyle było z tej wizyty. Ale chcę wiedzieć więcej. Wykupowałaś położną? Sala do porodu była jednoosobowa? A sala poporodowa? Podobno dla pań po porodzie fizjologicznym sale są 5-osobowe? Jak to było w Twoim przypadku? Rodziłaś rodzinnie?

Dziękuję Ci Buziakowiec za opinię o Solcu ! Martwi mnie tylko ten brak miejsc. Ciekawe czy,żeby miec zagwarantowane rodzenie w tym właśnie szpitalu trzeba zamówić sobie indywidualną salę, albo mieć opłaconą położną z tego szpitala ?
P.S. Gratuluję narodzin Maleństwa !

z tego co ja sie orientuje to raczej do tego szpitala nie trzeba miec wlasnej poloznej i oplaconej sali. Jak do kazdego szpitala dostaniesz sie jesli sa wolne miejsca. Z tego co wiem, to jest tam bezplatny porod rodzinny (tylko nie wiem czy w sali wieloosobowej czy pojedynczej). Moja kolezanka rodzila tam dwa lata temu, a druga rok temu. Obie chwala sobie ten szpital.

Pozdrawiam

Witajcie,
Ja polecam gorąco Karową, ale wiem jak to jest kiedy ma się opłaconą położną - tylko, że tam wszystko odbywa się oficjalnie 50% położna, i 50% szpital, wpłaca się zresztą w kasie szpitala po porodzie. Ja polecam Panią Grażynkę Sarnę - kobietę, która uratowała mnie i Gabrysię. Zaczęłam rodzić po oksytocynie i trwało to od 10.20 do 3.30, kiedy okazało się, że nie ma postępów w porodzie, a gabrysi coraz częściej zanika tętno. Potem okazało się, że bidulka zawinięta była pępowiną (tego nie sposób zauważyć na usg!) i gdyby nie Pani Grażyna, która biegała co i rusz z wynikami ktg do lekarzy, pewnie skończyłoby się próżnociągiem lub jeszcze czymś gorszym. Tak czy owak w innym szpitalu nawet nie próbowałam, a potwierdzam że patologia i blok są świetne, za to na poporodwym może trzy pielęgniarki są na właściwym miejscu, reszta włącznie z salowymi to skończone krowy, ale jak ma się dzidzię u boku, to już nie jest takie ważne. Służe pomocą w razie czego.

Zadnej poloznej nie wykupowalam, a ta ktora odbierala porod byla super. Zreszta jak sie pozniej okazalo pozostale tez sa wspaniale. Rodzilam razem z mezem. Sale porodowe sa jednoosobowe. Jest ich 4. Porod rodzinny za darmo, moj maz w ostatniej chwili sie zdecydowal, a lekarze nie mieli nic przeciwko temu. Sale poporodowe sa rozne i 3- i 4 i 5- osobowe. Zalezy na ktora trafisz, bo rodzacych jest wiele a miejsc nie za duzo. Mozna tez wykupic pojedyncza sale (chyba 150 zl za dobe).

SOLEC POLECAM.Moje Dziecko niedługo skończy rok ale mysle, ze poza remontem Oddziału niewiele sie zmieniło - co potwierdza wpis Buziakowiec :)
Szczególnie polecam Dr Ledowicza, Dr Raka i Dr Jolanta Proccarini - naprwde sympatyczne i ciepłe osoby.Mój poród nie należał do najłatwiejszych ale dzieki natycmiastowej interwencji Dr Ledowicza wszystko skonczyło sie pomyslnie.
Z połoznych najmilej wspominam P.Małgosię (niestety nie pamiętam nazwiska - chyba Borowska czy coś takiego - przy okazji moze ktoś wie?).

Naprwde polecam serdecznie :) Życze powodzenia Dziewczyny a tym, które juz urodziły serdecznie gratuluje potomstwa :)

reklama
hej....hej
ja na Bielanach rodziłam..
07.06.06
Bardzo jestem zadowolona miłe połozne,<P.Ania>
b.dobra opieka!!!
POLECAM NA BIELANACH!!!!!!!!!!!!!!!!!

Do góry