reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Szpitale, lekarze, położne WARSZAWA

agacz ja nie chce nikogo po sadach wozic, chce tylko dokladnie sie dowiedziec jak mama dziecka dowiedziala sie o gronkowcu i jakie byly jej uwagi na temat higieny w szpitalu. Chce miec wiecej informacji dla siebie.

Pozdrawiam

reklama
ja wlasnie tez nie mam poloznej. z polecenia to raczej bym miala do szpitala na zelaznej a tam nie chce rodzic bo daleko mam od domu i o drugie jest drogo. Moze jak pojde do szkoly rodzenia to cos sie wyklaruje.

Czekam na relacje z porodu w Bielanskim.
Pozdrawiam

A ja z całego serca polecam SZPITAL KAROWA ....rodzilam w nim w październiku i jestem super zadowolona. Od strony technicznej powiem ze porodówka cala odnowiona: jest czysto, schludnie i standart na wysokim poziomie...myśle ze mogę porownac do niejednej prywatnej kliniki....

Jeśli chodzi o polozne: osobiscie nie trafilam na tzw "zołzy"....ja rodzilam z przecudowną polozną, której przenigdy nie zapomnę. Byla bardzo wyrozumiala i serdeczna...bardzo rezolutna...fantastycznie sie z nią wspolpracowalo przy porodzie. Obiecalam sobie ze drugie dziacko rodze TYLKO Z NIĄ!!!! Jesli ktoras z Was chciala by kontakt piszcie prywatnie...

...z takich mankamentów tego szpitala to ze (podobno) trudno sie do niego dostac....my mielismy tam znajomego więc nie wiem jak jest naprawdę.

Witam wszystkie mamusie, :happy:
Ja mam termin na 8 stycznia 2007 i wybieram się do szpitala na Solcu? Jakie macie zdanie na temat tego szpitala? Ja tam jest?

Hej.
Rodziłam w szpitalu św.Zofii i jestem zafascynowana tym szpitalem.
Oczywiście miałam ukończoną szkołę rodzenia akredytowaną przez ten szpital, lekarza prowadzącego, położną i salę jednoosobową.

Opieka rewelecyjna, tylko położne z partologii noworodka nie były przyjemne, szczególnie mała, starsza, grubsza nie pamiętam nazwiska.

Rodziłam z Moniką Byczek i polecam ją każdej rodzącej. Pomagała mi bardzo przy porodzie. Dzięki niej urodziłam bez znieczulenia i bez nacięcia krocza (to był mój pierwszy poród).

Witaj Buziakowiec!
Ja rowniez biore pod uwage Solec. Wprawdzie termin porodu wypada mi dopiero na polowe czerwca, ale zamierzam rozejrzec sie po szpitalach juz w styczniu/ lutym. Szpital na Solcu polecala mi moja ginekolog, jako jeden z lepszych i co wazne z dobrum zapleczem, gdyby cos poszlo nie tak. Poza tym ten szpital wypadl calkiem niezle w rankingu Fundacji Rodzic po Ludzku jaki opublikowala Gazeta Wyborcza w ub. sobote.
Tez chetnie poczytam opinie dziewczyn, ktore tam wlasnie urodzily. Moze mozecie polecic jakas polozna ?

Rodziłam na Madalińskiego i ODRADZAM ... nigdy więcej się tam nie pojawię... pisałam wielokrotnie na forum BB i na Gazecie... NIE polecam:sick:

Kochane Dziewczyny, rodzic będę już wkrótce. Jak ktoś słusznie napisał wcześniej jak jest jeden szpital w mieście to nie ma wyboru i nie ma problemu, a jak jest to takie miasto jak Warszawa to niestety, zaczyna się kołowrotek i mnóstwo rozmaitych opinii na temat rozmaitych szpitali. Czytywałam o rozmaitych lekarzach, w początkach naszej ciąży. opinie były tak różne na temat tych samych osób, że aż strach. Wybraliśmy lekarza przy okazji pierwszego USG. Jakoś specjalnie nie narzekam, rewelacja tez żadna. Teraz przede mną, przed nami, wybór szpitala w którym będe rodzic swoje pierwsze dziecko. Boję się jak cholera, a jeszcze jak czytam o tych koszmarach co niektórzy przeszli to ciarki mi chodzą po plecach. Czytam posty które byly napisane wczesniej, opienie pochodzą z 2004 roku!! Może coś się już pozmieniało w tych szpitalach o których piszą?????????
Rozpatruję Starynkiewicza. Czekam na Wasze zdanie o tym szpitalu i Wasze doswiadczenia. Mi lekarka powiedziala, ze kazdy szpital jest taki sam i rózni sie jedynie kolorem kafelków. Jedynie odradza szpital na Żelaznej, gdyż jest tam zbyt dużo powikłań jak na jej gust.
Błagam niech ten koszmar ciążowy sie juz skończy, niech mała bedzie juz ze mną, cała i zdrowa.....................................

reklama
Po dalszych godzinach lektury Karowa odpada, Żelazna odpada, Inflancka odpada , Bielański odpada. Co mi powiecie o Solcu ?? Któraś z Was jest na bierząco??? Zbieram info o Starynkiewicza, Solcu i Madalińskiego. Proszę dajcie znać jak tam jest. Juz powoli mam problem żeby sie przemieszczac,. nie wiem czy zdążę obejrzeć te szpitale, mam nadzieje. Oczywiście po wszystkim podziele się wrażeniami.

Do góry