reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szpitale, lekarze, położne WARSZAWA

Nadziu! zawsze podziwiałam kobiety takie jak Ty - decydujące się na samodzielne macierzyństwo ( nie lubię określenia "samotna matka" bo sama nie zawsze znaczy samotna!!!). Nam , kobietom, które razem z mężami, tatusiami wychowujemy nasze maluchy czasem narzekamy że jast nam ciężko - a Ty jesteś zdana sama na siebie i nie możesz nie dać rady bo maluch ma w zasadzie tylko Ciebie... i tysiące cioć na BabyBoom :laugh:
Wszystko musi być dobrze.
Odezwij sie jak będzie Was dwoje i jak już dojdziesz do siebie.

reklama
Dziekuje za ciepłe słowa MamaEmilki2005 i oczywiscie sie odezwe jak bedzie juz po wszystkim.

Jeszcze raz dziekuje za informacje Mamuski :)

Pozdrawiam

Nadziu, dołączam się do ostatnich slów MamyEmilki2005 i dopiszę jeszcze coś - jeśli tylko będziesz potrzebowała pomocy typu namiary na lekarzy pediatrów, pomoc ubrankową (coś nam przecież pewnie zostało), porady "doświadczonych" mam, to do nas  :)

Ja co prawda rzadko sie ostanio udzielam, ale to z powodu braku czasu - praca i problemy zdrowotne swoich pociech, a głównie młodszej, niemniej jednak zawsze jestem gotowa pomóc, jak my wszystkie.

życzę wytrwałości i lekkiego porodu,
Gosia

P.S.
też jestem z Wawy. To forum tez jest od tego, by się "wygadać", więc jeśli tylko masz ochotę...może Ci ulży (mam na myśli sytuację z ojcem Dzidziusia)

Dziekuje bardzo Tiger za oferowana pompc.
Zycze Ci i Twoim Dzieciaczkom duzo zdróweczka :)

Równiez serdecznie pozdrawiam :)

Nadzia przepraszam bardzo! Jak widać dobrymi chęciami piekło brukowane :( Szczerze w to wierzę, że najtrudniejsze za Toba i Twoja dzidzią.
Jeśli będzie Ci można w jakikolwiek sposób pomóc to proszę pisz.
Pogłaszcz ode mnie brzuch :)

Magdalenka

Witajcie :)
17.09.2006 o godz 9.20 urodziłam zdrową córeczkę.
Urodziła sie w szpitalu im.Orłowskiego na ul. Czerniakowskiej. Poród był jak dla mnie bardzo męczący bo trwał 12h. Opieka świetna położne lekarze salowe naprawdę wszyscy byli bardzo mili i bardzo pomagali. Niestety jesli chodzi o opiekę na noworodkach pozostawia dużo do życzenia. Oczywiecie nie wszyskie panie pielęgniarki i położne sa złe ale w zależności na jaką zmianę sie trafiło. Dobijała mnie jedna rzecz a mianowicie każdy ma własną odpowiedz na zadane pytanie. Jesli zapyta sie o to samo kilka osób każda odpowiedź jest inna w rezultacie wiesz ze nic nie wiesz.

Pozdrawiam serdecznie :)

dziewczyny jakas dobra szkola rodzenia poszukiwana najlepiej w centrum bo mieszkam przy placu narutowicza na starej ochocie

a chodzila ktoraś do damiana? tzn na emilii plater tam do nich??

Słyszałam wiele dobrego o szpitalu Św. Zofii - że wygodne sale, że miłe pielęgniarki, dobra obsługa, itp. Słyszałam jednak również, że w przypadku komplikacji w czasi lub po porodzie, nie mają odpowiedniego zaplecza.
Czy znacie jakieś szpitale w których jest dobrze nie tylko wtedy, kiedy idzie wszystko dobrze, ale wtedy, kiedy trzeba błyskawicznie dziecko lub matkę ratować, np. operować?

Dzięki i pozdrawiam.

Witam

Ja rodziłam 4 lata temu na Karowej, mały był solidnie podduszony ale go uratowali, wtedy nie wiedziałam że trzeba zapłacić teraz to już wiem (poród by nie trwał kilkanaście godzin). W sprawie opieki po porodzie to super. Pozostał niestety smutny wniosek: nie płacisz to się męcz sama.

pozdrawiam

reklama
najlepsze zaplecze medyczne ma prawdopodobnie Instytut Matki i Dziecka na Kasprzaka w W-wie z tego co wiem jeśli coś na Zelaznej jest nie tak to wiozą właśnie tam, jest blisko . Na Żelaznej chyba pracują najlepsi lekarze (chociaż pewnie nie wszyscy) dobrze tam zarabiaja więc się pchają , bo nie ma co ukrywac jest to najdroższy szpital w W-wie,,,ale moze sie myle...ja odradzam Madalińskiego...szkoda gadac...

Do góry