reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Szpitale, lekarze, położne WARSZAWA

witam wszystkich bardzo serdecznie i zgłaszam się z ogromną prośbą.
niedawno przeprowadziłam się do warszawy. jestem w 4 miesiącu ciąży. nie wiem niestety zbyt wiele o warszawskich specjalistach i szpitalach.
bardzo potrzebne mi są namiary na dobrego lekarza, do którego mogę chodzic prywatnie i który będzie prowadził mi ciążę. najwspanialej by było, gdyby pracował w szpitalu, który Wy, w oparciu o o rózne doświadczenia, uznajecie za dobry. wiem już, że najprawdopodobniej ze względów okulistycznych będę miała cesarskie cięcie - zatem chciałabym, żeby "mój" lekarz przy tym byl. i zeby cc było w ZOP-ie a nie w znieczuleniu ogolnym. czy w takim przypadku mąż móglby być ze mną?
serdecznie proszę o jakies namiary i opinie.
pozdrawiam :*

reklama
a namiary na jakiegoś lekarza stamtąd? poza tym słyszałam, że tam trudno sie dostać - co trzeba zrobić, żeby na pewno tam właśnie rodzić?

zeby tam rodzic najlepiej skonczyc szkole rodzenia akredytowana przez sw Zofie. Taka szkola znajduje sie np na ul Plockiej 17 A. Ja tam chodzilam ale nie zdecydowalam sie na porod tam choc na poczatku bardzo chcialam. Szpital ten nie ma zbyt dobrego zaplecza w razie gdyby cos poszlo nie tak. A u mnie moglo sie konczyc cesarka. Pozdrawiam

P.S najlepiej zadzwon do tego szpitala i popytaj sie

nie rozumiem tych kolejek? jak w przypadku porodu mozna sobie zaklepać termin na dwa miesiące wczesniej?
prywatnie - czyli jak rozumiem pełnopłatnie za sam poród i później za pobyt, tak?
czy ci lekarze - Szymanski i Sikorski prowadzą jakies prywatne gabinety?
dzięki serdeczne za informacje *

jesli jestes normalnie ubezpieczona, to za poród i pobyt w szpitalu nie płacisz. chyab ze za sale jednoosobowa. chodzisz tylko prywatnie do lekarza (wtedy badania tez prywatnie). co do tych lekarzy, to napewno mają prywtne gabinety, ale przyjmują tez odpłatnie w przychodi przyszpitalnej w godz popołudniowych.
www.fundacjazelazna.pl
tutaj masz liste lekarzy (widze ze sikorskiego nie ma, ale jest szymański, tez pani Dąbrowka-Jakubiak jest ok)
dlaczego takie terminy? mają full pacjentek i w już na początku drugiej połowy roku mają wyczerpane limity z NFZ, wiec nie zapisują nowych pacjentek. ja jakis czas temu pracowalam w tym szpitalu, i jak chciałam sie zpaisac na prowadzenie ciazy, to chyba z 5 tyg było oczekiwania, i to po znajmosci:szok:

dzięki Dziewczyny, powoli zaczynam nabierać rozeznania w tym, co i jak. myślę, że od jutra sporóbuję przypuścić szturm na któregoś z lekarzy stamtąd i zobaczymy, co z tego wyniknie.
w każdym razie - ogromna, ogromna buzka dla Was ::*

reklama
aha! ta szkola rodzenia o ktorej wspominalam jest bezplatna dla kobiet ktore
-sa zameldowane w Warszawie
-pracuja w Warszawie
-badz ucza sie w Warszawie.
Zajecia prowadza polozne z tego szpitala. Polecam ta szkole. Jest bardzo dobra. Szczerze ja polecam,
tu jest link o tej szkole:
http://www.centrumrodziny.com/poznajmysie.htm

mozna odrazu sie zarejestrowac i czekac na maila z przyjeciem.

Pozdrawiam i zycze wszystkiego najlpszego ;)

trzymam kciuki :)

Do góry