reklama
JU pisze:To 11 tydzień a ja się dowiedziałam, że moje dziecko jest dziwnie duże. Narazie jeszcze nic nie widać, ale myślę, że pod koniec może mi w takim razie dać do wiwatu.
JU moja druga Córcia jak się urodziła ważyła 3850, a mierzyła 56. Udało mi się urodzić bez nacięcia, czy pęknięcia, ale to była w dużej mierze zasługa położnej z Wołomina. Pierwsza ważyła 3100 i też mnie nie nacinali. Hurraa.
Ale nie o tym mialo być.
Alicja, czyli ta grubsza :laugh: tak mnie kopała, tak się wierciła pod koniec ciąży, że myślam, iż mam w sobie stadko bobasków :laugh:
Oli tak bardzo nie czułam, no i nic dziwnego...miała więcej miejsca dla siebie z racji mniejszej wagi :laugh:
JU, odzywaj się czasem i dawaj znać jak się czujesz i czy trafiłaś do któregoś z Tych Lekarzy.
ściskam
A oto moje dwa Szczęścia:
ja z INSTYTUTU MATKI I DZIECKA polecam dr Jaczyńską Renatę odradzam dr Piotra Raczyńskiego
wiem że maja najlepszy sprzęt jeżeli chodzi o wcześniaki, załoga podobno lepsza niż na Karowej
ja chciałabym jednak rodzić w bielańskim chyba że będzie za szybko to Instytut wybieram
wiem że maja najlepszy sprzęt jeżeli chodzi o wcześniaki, załoga podobno lepsza niż na Karowej
ja chciałabym jednak rodzić w bielańskim chyba że będzie za szybko to Instytut wybieram
Witam
moja bratowa ma termin na 1 stycznia i chce rodzic w tym Szpitalu.........
Ja urodzilam tam moja Julenke...i dzieki Bogu ja przezylam i moja corcia...........
Wychodzac z tego szpitala bylam w ciezkim stanie psychicznym i zdrowotnym....
na sile bylk porod naturalny..chociaz wiedzieli ze mam tylo zgiecie....ze dziecko jest duze..i ze najprawdopodobnie przeze mnie nie przejdzie..wzielam na dodatek prywatnie polozna i bardzo tego zaluje..7 h porod skonczyl sie moja utrata przytomnosci..zaklinowaniem sie malej i chamsko spowrotem jej wepchnieciem...Cesarka..godzina na sali pooperacyjnej...wzieciem odraz na odzial z moja malutka..nie umyciem mnie przez 24 h po porodzie naturalnym..zero pomocy przy dziecku...nie milym traktowaniu..wypisaniu w 3 dobie bez sprawdzenia szwow w ciezkim stanie, a dziecko z zoltaczka..moja mala po porodzie nie miala noska...byl tak plaski...ma znamiona..przeszla rechabilitacje....MAM PYTANKO CZY CHOCIAZ KTORAS Z WAS WYNIOSLA MILE WSPOMNIENIA Z TEGO SZPITALA?? NIE PYTAM O MAMY KTORE TAM RODZILY PRZED REMONTEM, A PO...
BOJE SIE O MOJA BRATOWA....ALE TO NIE ZNACZY ZE ONA BEDZIE MIALA TAK JAK JA..MOZE POPROSTU TRAFILAM W ZLYM MOMENCIE...
NA DODATEK DODAM, ZE TRAFILY SIE PIELEGNIARKIM Z SERCEM, ALE WIEKSZOSC..SZKODA MOWIC..RZYCZYLY SOBIE ZA POMOC 200 ZL ZA DOBE...POWTARZALY WKOLKO JEDNO..(SAME TEGO CHCIALYSCIE) MIEC DZIECKO ODRAZ PO PORODZIE....NO ALE JA SIE NIE NADAWALAM PO CESARCE...NAWET MALEJ NA RACZKI NIE MOGLAM WZIASC W 1 DOBIE..NAWET MI JEJ NIE PODAWALY..MUSIALAM SAMA Z BOLEM JA WZIASC DO PIERSI..BALAM SIE ZE JA OPUSZCZE;(ALE DZIEKI BOGU JEST ZE MNA...I KOCHAM JA NAD ZYCIE..ALE MAM STRASZNY URAZ BO MOGLA BYC ODRAZ CESARKA..A MOJA MALA BY NIE MIALA ZNAMION..I KOMPLIKACJI..I NA TO JESTEM ZLAAAAAAAAAA...
POZDRAWIAM I MAM NADZIEJE ZE SA MAMY ZADOWOLONE....
moja bratowa ma termin na 1 stycznia i chce rodzic w tym Szpitalu.........
Ja urodzilam tam moja Julenke...i dzieki Bogu ja przezylam i moja corcia...........
Wychodzac z tego szpitala bylam w ciezkim stanie psychicznym i zdrowotnym....
na sile bylk porod naturalny..chociaz wiedzieli ze mam tylo zgiecie....ze dziecko jest duze..i ze najprawdopodobnie przeze mnie nie przejdzie..wzielam na dodatek prywatnie polozna i bardzo tego zaluje..7 h porod skonczyl sie moja utrata przytomnosci..zaklinowaniem sie malej i chamsko spowrotem jej wepchnieciem...Cesarka..godzina na sali pooperacyjnej...wzieciem odraz na odzial z moja malutka..nie umyciem mnie przez 24 h po porodzie naturalnym..zero pomocy przy dziecku...nie milym traktowaniu..wypisaniu w 3 dobie bez sprawdzenia szwow w ciezkim stanie, a dziecko z zoltaczka..moja mala po porodzie nie miala noska...byl tak plaski...ma znamiona..przeszla rechabilitacje....MAM PYTANKO CZY CHOCIAZ KTORAS Z WAS WYNIOSLA MILE WSPOMNIENIA Z TEGO SZPITALA?? NIE PYTAM O MAMY KTORE TAM RODZILY PRZED REMONTEM, A PO...
BOJE SIE O MOJA BRATOWA....ALE TO NIE ZNACZY ZE ONA BEDZIE MIALA TAK JAK JA..MOZE POPROSTU TRAFILAM W ZLYM MOMENCIE...
NA DODATEK DODAM, ZE TRAFILY SIE PIELEGNIARKIM Z SERCEM, ALE WIEKSZOSC..SZKODA MOWIC..RZYCZYLY SOBIE ZA POMOC 200 ZL ZA DOBE...POWTARZALY WKOLKO JEDNO..(SAME TEGO CHCIALYSCIE) MIEC DZIECKO ODRAZ PO PORODZIE....NO ALE JA SIE NIE NADAWALAM PO CESARCE...NAWET MALEJ NA RACZKI NIE MOGLAM WZIASC W 1 DOBIE..NAWET MI JEJ NIE PODAWALY..MUSIALAM SAMA Z BOLEM JA WZIASC DO PIERSI..BALAM SIE ZE JA OPUSZCZE;(ALE DZIEKI BOGU JEST ZE MNA...I KOCHAM JA NAD ZYCIE..ALE MAM STRASZNY URAZ BO MOGLA BYC ODRAZ CESARKA..A MOJA MALA BY NIE MIALA ZNAMION..I KOMPLIKACJI..I NA TO JESTEM ZLAAAAAAAAAA...
POZDRAWIAM I MAM NADZIEJE ZE SA MAMY ZADOWOLONE....
Dziewczyny pomóżcie
nie wiem jaki szpital mam wybrać, jest to moja pierwsza ciąża jestem bardzo zestresowana, początkowo chciałam rodzić na kasprzeaka ale po zapoznaniu się z "tematem" odechciało mi się
lekarz do którego chodzę na usg poleca mi Karową, może wy mi rozjaśnicie trochę sytuacje i napioszecie swoje opinie o tym szpitalu
jaka opieka bez prywatnej położnej ale z wynajętą salą jednoosobową
czy odsyłają do innych szpitali
czy uczestnictwo w ich szkole rodzenia zwiększa prawdopodobieństwo dostania się do szpitala
czy warto chodzić do ich szkoły rodzenia
bardzo proszę pomóżcie bo ten temat spędza mi sen z powiek i strasznie mnie stresuje
( a może madalińskiego?) HELP :-[
nie wiem jaki szpital mam wybrać, jest to moja pierwsza ciąża jestem bardzo zestresowana, początkowo chciałam rodzić na kasprzeaka ale po zapoznaniu się z "tematem" odechciało mi się
lekarz do którego chodzę na usg poleca mi Karową, może wy mi rozjaśnicie trochę sytuacje i napioszecie swoje opinie o tym szpitalu
jaka opieka bez prywatnej położnej ale z wynajętą salą jednoosobową
czy odsyłają do innych szpitali
czy uczestnictwo w ich szkole rodzenia zwiększa prawdopodobieństwo dostania się do szpitala
czy warto chodzić do ich szkoły rodzenia
bardzo proszę pomóżcie bo ten temat spędza mi sen z powiek i strasznie mnie stresuje
( a może madalińskiego?) HELP :-[
Priscilla
Fan(ka)
Mi bardzo podobala sie Karowa. Podobno nie ma znaczenia czy masz wykupiona polozna czy nie - przynajmniej one same tak twierdza Wybralam sie tam na "blizsze ogledziny" - sale sa super! polozne tez sprawialy wrazenie bardzo milych. O szkole rodzenia tez slyszalam duzo dobrego, no i jezeli zdecydujesz sie tam chodzic, bedziesz juz znala kilka poloznych, lekarzy, ktorzy oprowadza Cie po szpitalu. Jedyny problem jest w tym, ze to jest szpital kliniczny i zjezdzaja sie tak ludzie z calej Polski z roznymi powiklaniami. Z tego powodu bardzo czesto wlasnie odsylaja do innych szpitali bo u nich nie ma miejsca. Ja (poniewaz na razie nie mam zadnych powiklan) postanowilam wybrac troche mniej oblegany szpital, w ktorym bede miala "swojego" lekarza
niestety mój lekarz prowadzący nie pracuje w żadnym szpitalu, teraz po 6 miesiącach ciąży wiem że jast to istotne ale nie chcę go zmieniać bo jestem z niego bardzo zadowolona a innych znajomości lekarskich nie mam, odnoszę coraz częściej wrażenie że szpitale w których panują w miarę dobre warunki są tak oblegane że ze wszystkich mogą odesłać a podobno mamy taki niż demograficzny he he
Priscilla
Fan(ka)
Co sie martwisz szpitalem? Zrob sobie liste kilku szpitali z numerami tel. i jak poczujesz, ze to juz, to zaczniesz dzwonic i szybko bedziesz wiedziala gdzie maja wolne miejsca Lepsze to niz gnac w korkach przez cala Wawe i na miejscu zostac odeslanym z kwitkiem Ja przynajmniej mam taki plan...
reklama
Ja Cie nie pocieszę też tam rodziłam 3 tyg patologii sztuczny naturalny 37 h cesarka 3 dni na oddziale "jak nie wie jak nakarmić to po cholere nogi rozkładała?" za rok zapraszamy po syna" a z depresją poporodową walczę do tej pory i martwię się czy po tym wszystkim odważę się mieć jeszcze jedno malutkie.....
Może lepiej wybrać inny szpital?Praski,Solec,Bródnowski? Wszędzie byle nie tam ;(
Może lepiej wybrać inny szpital?Praski,Solec,Bródnowski? Wszędzie byle nie tam ;(
Podziel się: