reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Szpitale, lekarze, położne WARSZAWA

reklama
Ja zawsze będę polecać Karową i prof.Czajkowskiego.Rodziłam tam 2 razy i za każdym razem poród był bardzo ciężki i z komplikacjami .
Kubuś wcześniak rodzony sn ,Karolcia późny wcześniak 37 tc rodzona przez CC.
Cała ciąża z Karolcia prowadzona była przez profesora .
Dzięki profesorowi i jego żonie obie jesteśmy na świecie i mamy się dobrze .
On prowadził mnie w ciąży ,gdy byłam w domu ,a przez ostatnie 2 miesiące jego żona walczyła o nas na patologii pod jego kierunkiem .Dzięki temu pomimo przodujacego łożyska i ciąży bardzo wysokiego ryzyka ,4 krwotoków,ciągłych skurczy i bóli brzucha udało się przytrzymać małą od 29 tc do końca 37 tc.
Będę wdzięczna tym położnym i lekarzom do konca życia .
WAŻNE !!!
W chwili krwotoku na patologii w ciągu 7 minut leżałam już na porodówce podłączona pod aparaturę i kroplówki i to uratowało nam życie .:tak::tak:

Też polecam... Gdyby nie prof. Czajkowski, mojej córeczki pewnie by nie było (od samego początku miałam komplikacje z ciążą).

Framama ja się zastanawiałam czy nie rodzić w Medicover. Rozważałam plusy i minusy. Ogólnie z tego co się dowiedziałam jeśli podczas porodu występują komplikacje to szpital odsyła do normalnego szpitala. Nie obstawiam, że coś będzie źle, ale wolę z góry być w szpitalu, w którym mają odpowiedni sprzęt niż mieć dodatkowe nerwy tym bardziej, że będzie to mój pierwszy poród. Jednak ja mieszkam pod samym Medicoverem i jeśli dzidziuś będzie się spieszył to rzecz jasna podskocze tam urodzić :)

Cześć Dziewczyny, mam pytanie, czy któraś z Was lub Waszych znajomych rodziła bliźniaki na Żelaznej? Niby mają oddział patologii noworodka, dobry sprzęt, ale nie wiem jak z personelem i jego kwalifikacjami. Może coś podpowiecie? Z góry wielkie dzięki, pozdrawiam!

Witam dziewczyny, ja zdecydowałam się na poród w św. Zofii na Żelaznej, a tak naprawdę najbardziej bym chciała w przyszpitalnym domu narodzin jeśli wszystko będzie ok. Ciążę prowadzę u dr. Grzegorza Stokłuski. Prowadzi on niestety tylko prywatną praktykę. Miałam swoją bardzo fajną prowadzącą Panią dr. z NFZ Alinę Krychowską-Ćwikła jednak sama lada dzień będzie rodzić i miesiąc temu odeszła na zwolnienie. Jak mi mówiła, wraca w czerwcu - naprawdę polecam! Byłam więc zmuszona do poszukania nowego lekarza i tak padło na Stokłuskę (z Żelaznej właśnie). Spokojny, opanowany, rzeczowy, wszystko wyjasnia, odpowiada na wszystkie moje pytania, chucha na zimne (jestem po jednym poronieniu) i na prawdę czuję, że dba o mnie i moją dzidzię :)

witajcie, skoro już tu jestem :) chciałabym z czystym sumieniem polecić wszystkim wahającym się szpital na INFLANCKIEJ
obecnie po remoncie oddziału poporodowego jest to szpital na prawdę na poziomie!

Margo, w styczniu 2012 rodziłam na Starynkiewicza. Poród rodzinny + znieczulenie - bezpłatnie. Rodziłam tam, bo miałam lekarza prowadzącego właśnie z tego szpitala a drugiego, który mi nie raz usg robił ( i akurat się trafiło, że zrobił mi cesarkę ;) ).
Sale porodowe odnowione, czysto i schudnie. Mają szkołę rodzenia bezpłatną dla osób zameldowanych w Wa-wie. Wtedy mozna zobaczyć sale jak nikt nie rodzi. Ja miałam wykupioną położna i bardzo polecam. Wszystko się zajęła, wszystko ogarnęła. Trzymała mnie za rękę jak mąż musiał wyjść. Gdy się okazało, że mój synek zaczyna być niedotleniony, tak wszystko szybko zorganizowała, że nie zorientowałam się, że coś złego się dzieje. Lekarze byli zaraz i pędem wywieźli mnie na salę operacyjna, na cesarkę. Mały urodził się zdrowy a blizna jest mała i bez problemów się zagoiła.
O dzieci bardzo dbają. Badanie słuchu, usg brzucha czy ciemiączkowe robią.
Jeśli chodzi o sale to lepiej trafić do tych z łazienkami, bo te bez nie są za specjalne i więcej osób tam leży. Ja byłam w pokoju 2 osobowym z łazienką i był bardzo dobry.

reklama
Do góry