Z mojego doświadczenia: z pełną odpowiedzialnością polecam CSK Ligota. W styczniu leżałam w I Klinice, nie miałam wcześniej kontaktu z żadnym z lekarzy z tej kliniki, bo uprzedzano mnie wcześniej, że przy porodzie to nie lekarz jest najważniejszy ale położna. No i taki kontakt ze świetną położną miałam nagrany. Przyjechała do porodu specjalnie w niedzielę wieczór, mimo, iż nie miała wtedy dyżuru, profesjonalnie przeprowadziła całą akcję w trzy godziny było już po wszystkim. Jedyne, co trochę mnie na początku przeraziło - miałam rodzić ze znieczuleniem, i to generalnie też niby miałam nagrane ale okazało się, że w niedzielę wieczorem nie tak łatwo da się wyciągnąć jakiegokolwiek z anestezjologów z domu więc musiałam się pogodzić z faktem, że będę rodzić bez zzo ale w sumie ciesze się, że tak to się wszystko potoczyło, bo nie wiadomo czy przy znieczuleniu nie trwałby poród dłużej a wcale nie było tak żle i nie wbijali mi nic w plecy. Na koniec przyszedł tylko jakiś fajny lekarz, mówiący niezbyt po polsku, mnie zszyć. Potem dostałam moje baby i na oddział. Tam już super opieka i warunki całkiem, całkiem. Nawet miałam pokój z łazienką. Ogólnie polecam.Mam nadzieję, że komuś moje doświadczenie pomoże w wyborze;-)