reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Szpitale, lekarze, położne - ŁÓDŹ I OKOLICE

Witaj! To znowu ja. Nie chciałabym Was zmuszać, czy też namawiać na adopcję, ale myślę, że możecie przemyśleć temat i spokojnie podowiadywać się w ośrodkach adopcyjnych jaka jest procedura i ile to zajmuje czasu. Z tego co wiem, to czasami trwa to tylko kilka miesięcy. Pewnie zależy od tego, jaki jest stan prawny dziecka; czy biologiczni rodzice są pozbawieni praw rodzicielskich całkowicie, czy też toczą się w tej kwestii jakieś procesy sądowe. Z tego co się orientuję, to czasami do ośrodków adopcyjnych zgłaszają się kobiety w ciąży, które wiedzą, że nie będą chciały, czy też mogły opiekować sie dzieckiem i już szukają dla nich rodziców. Po porodzie taka kobieta ma chyba 6 tygodni, aby zmienić decyzję. Wtedy też jest okazja, żeby zacząć całą procedurę jeszcze przed porodem i zacząć opiekę nad tym dzieciątkiem kilka minut po porodzie. Cieszyć się nim i być przy nim praktycznie od momentu narodzin. Czasami ze względu na dobro dziecka, sądy rodzinne pozwalają przyszłym rodzicom zabrać dzidzię od razu do domu. Uważam też, że bycie rodzina adopcyjną, czy też zastępczą wcale nie wyklucza zajscia w ciążę. Wtedy może nawet jest łatwiej, bo człowiek nie myśli tylko o tym, jest "odprężony" psychicznie i niepotrzebnie nie żyje w stresie - tak jakby odblokwuje się psychicznie. Zastanówcie się nad tym.
Pozdrawiam, buziaczki

reklama
Karolkaz możesz powiedzieć mi coś więcej o dr.Struzyckim?
Dr strużycki..to bardzo dobry lekarz jest jednym z najlepszych lekarzy którzy robią usg...ja chodziłam do niego tylko na USG i on własnie odkrył że ma rozejście spojenia łonowego i kwalifikuje się na cesarskie cięcie...potem moja lekarka prowadząca dr Gruszczyńska to potwierdziła po wnikliwej analizie i konsultacji z prof. Kowalskią-Koprek równiez z Madurowicza (szefowa patologii ciązy)
Znam wiele dziewczyn które są z niego zadowolone....i polecam go jako lekarza.:tak: :tak: :tak:

dziękuje za odpowiedź w tak krótkim czasie :) chyba naprawdę zaryzykuje i pójdę do dr.strużyckiego .

Pozdrawiam :)

dziękuje za odpowiedź w tak krótkim czasie :) chyba naprawdę zaryzykuje i pójdę do dr.strużyckiego .

Pozdrawiam :)
Powiem Ci tak moją lekarką prowadząca była dr Joanna Gruszczyńska-Wlaczk...jest rewelacyjna....polecam ją z czystym sumieniem ...jest bardzo dobrym lekarzem i wspaniała kobietą ...w poczekalni od pacjentek ma czarno..(przyznaje długo sie czeka) na usg wysyłała mnie do dr Strużyckiego (to jej kolega z zespołu) ..poświęca czas każdej pacjentce ...miła rzeczowa i bardzo dobra...pozostawiam wybór już Tobie dodam że bierze 60 zł za wizytę (w tym usg- tylko mniejsze niż ma dr Struzycki) natomiast dr Struzycki za samo usg i konsultacje bierze 80 z ł natomiast za wizitę i badanie +usg chyba 150 zł tu nie jestem pewna.

pozdrawiam:tak: :tak:

sprostuje :-)
dr Struzycki za wizyte czyli badanie i konsultacje bierze 50 lub 60 zl (nie pamietam):-)
za usg, badanie i konsultacje 80 zl :-)

Czyli tak jak pisałam w sumie jest u Dr Strużyckiego ok 130 lub 140 zł za wizyte z badaniem i usg plus konsultacja.:tak: :tak: :tak:

ja chodziłam na samo usg i konsultacje i płaciłam 80 zł

Czyli tak jak pisałam w sumie jest u Dr Strużyckiego ok 130 lub 140 zł za wizyte z badaniem i usg plus konsultacja.:tak: :tak: :tak:

ja chodziłam na samo usg i konsultacje i płaciłam 80 zł

dzwonilam do jego przychodni i jest tak
badanie plus konsultacja 80 zl
badanie usg plus konsultacja 80 zl
ale cos ta babka zakrecona byla
wiem ze ja placilam za badanie konsultacje i usg 80 zl

Kasia - ja zapamietałam cenę 130zł za badanie konsultacje i usg, a za samo usg i konsultacje płacilismy 80 zł
Teraz może być inaczej ..proponuje dowiedzieć się na miejscu.
Ale mogę się mylić..przecież to był Twój lekarz prowadzący......

reklama
Do góry