reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szpitale, kliniki,lekarze, połozne KRAKÓW

kasia82s ja rodzilam w Spesie, w 37 tyg. Bez zadnego problemu! Bylo super, kolejnego dzidziusia tez chcialabym tam urodzic:tak:. Jest tam milo i przytulnie:) Caly personel byl bardzo pomocny (oczywiscie ja nie krepowalam sie pytac;-))

reklama
Dzięki za odpowiedź. Trochę mnie uspokoiłaś.:tak: Mam jeszcze jedno pytanie. Niestety mój mąż nie chce być przy porodzie a ja nie chcę go namawiać. W związku z tym chciałabym "załatwić" sobie położną. Czy umawiałaś się przed porodem z jakąś panią? Pytałam dr Bałasza czy mógłby mi kogoś polecić - skierował mnie do pani Bożenki. Już z Nią nawet rozmawiałam. Nie wiem co z tego wyjdzie, bo Ona na początku naszej rozmowy powiedziała, że w sumie nie umawia się z na porody. Ale ostatecznie numer mi swój podała... :-)

no to fajnie, w takim razie masz położną:-) Nie, ja nie umawiałam się, bo wierzylam, że wszystko będzie dobrze i zostanę dobrze potraktowana. Zresztą wszystko tak szybko się działo, wody, taksówka, prysznic, masaż, piłeczka i już synek leży na brzuszku, a my płaczemy z radości:tak:
Wiesz różnie może być, nie nastawiaj się jednak za bardzo, że akurat ta Pani będzie przy Tobie na porodzie. Poradzisz sobie na pewno!!! :tak::-):-):-)

p.s. położna która była przy moim porodzie ma na imię p. Grażynka - super kobitka!!!​

magdzik_w z tego co wiem, na Kopernika rodzą najczęściej kobiety z patologią ciąży. Jeżeli wszystko jest w normie, nawet lekarze którzy tam pracują zalecają rodzic w innych miejscach:tak:

dokladnie kopernika najbardziej polecaja gdy cos jest nie tak z ciaza. ja rodzilam w rydygiera i powiem szczerze moge polecic, sam porod ok (mialam swoja polozna), pozniej to mozna dyskutowac zalezy jaki zepol mial dyzur ale generalnie w porzadku.

Tak - pomyliłam się. Chodziło mi właśnie o panią Grażynkę. Jeśli mi się uda załatwić, żeby to właśnie Ona była przy porodzie to może w końcu przespię porządnie choć jedną noc... :). Dzięki i pozdrawiam

A czy któraś miala wywoływany poród na Galla? Słyszałam o tym szpitalu prawie same dobre opinie, chodze tam na KTG i wszystko narazie wyglada dobrze, mam tez stamtad lekarza. Ale juz jutro musze tam jechac na wywoływanie.

A ja dalej w wielkiej kropce :( Ostatecznie chcę wybrać pomiędzy Kopernikiem, a Rydygierem, ale decyzja chyba mnie przerasta. Chodzę do dr Wolaka z Kopernika, nie wiem czy w ogóle słusznie się trzymam tego argumentu, żeby rodzić w jego szpitalu, skoro mam naprawdę nikłe szanse na to, że trafię na jego dyżur.
Co do Rydygiera, słyszałam same pozytywne opinie, ale nikogo tam nie znam. Nie wiem co i jak. Wybieram się tam w tym tygodniu, zobaczyć ja wszystko wygląda, ale czuję, że to tylko jeszcze bardziej mnie pogrąży ;(
Coraz bardziej się denerwuję, bo jestem w 34 tygodniu i muszę w końcu podjąć decyzję....

Oszaleję :(

Wiem co czujesz. Jestem w 33 tygodniu, tyle, że ja będę rodzić w Spesie. Poprostu zapytaj czy można w tym szpitalu umówić się z położną na poród. Lekarz aż tak nie jest potrzebny. Najważniejsza jest położna (o ile jest wszystko ok). Zobaczysz, że wtedy będziesz o duzo spokojniejsza :-). Moja siostra rodziła drugie dziecko na Kopernika. Nie miała innego wyboru, bo miała cukrzycę w ciąży. Tam jest bardzo dobra opieka jeśli chodzi o dzieciaki, natomiast musisz się nastawić na to, że za dużo tam nie odpoczniesz po porodzie, bo dziecko prawie cały czas było z Nią. No i musiała się o wszystko prosić, bo położne i pielęgniarki nie są skore do pomocy... Dlatego jeśli zdecydujesz się na poród w tym szpitalu to najlepiej załatw sobie położną. Pozdrawiam

Ostatnia edycja:
reklama
Hello! ja planuję rodzić na Kopernika i mam w związku z tym pytanko. Przeczytałam wcześniej na tym wątku, ze najlepszą położną tam jest Hanna Wyszogrodzka. Czy ona tam jeszcze pracuje? I czy to prawda, ze poród przyjmuje tylko taki lekarz, który akurat ma dyżur i nie ma już przyjeżdżania Twojego lekarza do porodu naturalnego. Dodam, ze mam lekarza z Kopernika, ale na temat porodu nie jest on wylewny.:baffled:

Do góry