reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szpitale, kliniki,lekarze, połozne KRAKÓW

Hej dziewczyny!
Już którąś godzinę z kolei przeglądam wszelkie fora szukając opinii o szpitalu Kopernika. Mam termin na 4 maja i wielki mętlik w głowie. Moją ciążę prowadzi bardzo dobry lekarz z tego szpitala i to jeden z powodów, dla których będę prawdopodobnie tam rodzić, jednak jestem nieco przerażona czytając historie o nieludzkich położnych i opryskliwych pielęgniarkach. Wiem, że ile kobiet tyle opinii, dlatego staram się podchodzić do tego z dystansem, ale wolałabym poznać Wasze zdanie na temat tego szpitala.
Wiem, że to właśnie na Kopernika są najlepsi specjaliści i w razie zagrożenia zdrowia dziecka przewozi się je tam. Dziewczyny wypowiadają się też na temat obskurnych warunków, ale nie zależy mi na luksusie tylko na dobrym traktowaniu i dobrej opiece. Chcę rodzić z mężem, więc interesują mnie relacje z porodów rodzinnych w tym szpitalu.
Pozdrawiam i czekam na Wasze opinie

reklama
Lekarz do którego ja chodzę , też pracuje na Kopernika . Ale z mojej miejscowości dojechanie szybko tam graniczy z cudem , więc chyba zdecyduję sie Spes .

Cóż...siostra mojego kolegi rodziła w październiku na Kopernika i pomimo swojego gina narzekała na położne, że nie są zbyt pomocne i że nie mogła się doprosić o zmianę zakrwawionej pościeli:szok:

Hej, dziewczyny. Ja leczę się z niepłodności u lekarza z kliniki w Niepołomicach (Life) i mam pytanie czy może jest ktoś, kto tam rodził? Szukam w necie kobiet, które tam rodziły ale jakoś nie mogę wiele znaleźć.:confused:
Mam za sobą długie leczenie i 2 laparoskopie. Jedną w państwowym szpitalu, drugą właśnie w Niepołomicach i różnica w standardzie i jakości zabiegu jest bardzo duża. Niestety płaci się słono.
Jest kilka naprawdę dobrych państwowych szpitali w Krakowie ale mój lekarz w żadnym z nich nie pracuje. Chciałabym żeby mnie poprowadził do końca ale nie wiem czy mogę zaufać prywatnej klinice.
Będę wdzięczna za wszystkie opinie w tej sprawie.
Jeśli taki wątek był to przepraszam ale szukałam i nie znalazłam.

Moje 2 koleżanki rodziły w Koperniku i twierdzą, że masakra. Nie wiem, ja rodziłam w Siemiradzkim i było ok:-)

dziewczynki piszcie coś o spesie moja znajoma 2miesiące temu tam rodziła i nie jest zabardzo zadowolona,ale nie z personelu tylko z braku odpowiedniego sprzętu medycznego skolei ja byłam w sobote i rozmawiałam ze świetną położną ona mi wszystko na spokojnie wytłumaczyła i pokazała i jestem zadowolona:happy: i nadal jestem przekonana ze chce tam rodzić ale chciała bym również poznac opinie dziewczyn które w tym lub z koncem zeszłego roku tam rodziły:tak:

Jeśli możesz to podaj mi namiary do tej położnej ... Ja też się zastanawiam nad porodem właśnie tam . Byłam juz raz zadowolona , więc mam nadzieję , że tak bedzie i tym razem . Podobnie jak Ty , ja wtedy też tam byłam wcześniej pooglądać i tak samo mnie oprowadzono po klinice , wszystko pokazano , za pierwszym razem zrobili na mnie bardzo dobre wrażenie , a i przy porodzie lekarz z położną byli ok. Tyle , że po tylu latach ja już nie pamiętam , ani imienia lekarza , ani położnej.

Zaczynam się już poważnie martwić co zrobię :( Ostatnio ciągle ktoś mi doradza Siemiradzkiego.... nawet mąż :/
Tylko siemiradzki to mocno komercyjna placowka, porod rodzinny - platny, znieczulenie - platne, do tego przy porodzie rodzinnym, osoba towarzyszaca ma miec zrobione rtg pluc, hbs i owa (wyczytalam gdzies na ich stronie).

reklama
Witam :). Jestem w 32 t.c. Prawie od początku ciązy chodzę na wizyty do kliniki Spes. Moim lekarzem prowadzącym jest dr Bałasz. W sumie nie mam żdnych zastrzeżeń, ale dopiero najważniejsze dopiero przede mną... Mam pytanie - czy to prawda, że w tej klinice nie przyjmują pacjentek przed 38 t.c.? Przeczytałam gdzieś taką wypowiedz i powiem szczerze, że strasznie mnie to zaniepokoiło. Dr Bałasz kilka tygodni temu stwierdził m. in., że mam krótką szyjkę i muszę liczyć się z tym że wcześniej urodzę. Nakazał leżeć w łóżku, nie dźwigać i nie przemęczać się. Ostatnio przepisał mi Fenoterol, ale nadal mój brzuch jest twardy. Moja znajoma kilka dni temu urodziła synka w szpitalu na Siemieradzkiego i bardzo sobie ten szpital chwali.:-) Ja chciałabym urodzić w Spesie i mam nadzieję, że nie będę żałować tej decyzji.

Do góry