reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Szpitale, kliniki,lekarze, połozne KRAKÓW

Wiecie może który szpital lub klinike w krakowie wybrać na poród rodzinny?? boje się, że zaczne rodzic, a sala do porodów rodzinnych bedzie zajęta.:( czy to juz trzeba liczyć na swoje szczęście??
zastanawiałam sie na szpitalem Kopernika , ale tam ponoć jedna sala do rodzinnych... i nad kliniką SPES
to chyba też zalezy od ilości rodzących w danej chwili..:tak:
jak byłam na dniach otwartych na Siemiradzkiego (mają tam 1 salę do porodów rodzinnych 1 os) to mówili że jak jest zajęta to wtedy poród z wybraną osobą odbywa sie po prostu na tej większej sali- i tez się nazywa rodzinny :-(
też się tym martwię...

reklama
Wiecie może który szpital lub klinike w krakowie wybrać na poród rodzinny?? boje się, że zaczne rodzic, a sala do porodów rodzinnych bedzie zajęta.:( czy to juz trzeba liczyć na swoje szczęście??
Dlatego lepiej nie nastawiać się w 100% na jeden szpital. Mnie się przydarzyła właśnie taka sytuacja - zaczął się poród, zadzwoniłam do wybranego szpitala (Ujastek), żeby zapytać czy mam już przyjechać, czy jeszcze czekać w domu, a tam mi pani powiedziała, że nie mają miejsca :szok:. Musiałam na szybko coś innego wykombinować i w końcu trafiłam do kliniki SPES. Żeby uniknąć stresu warto mieć opracowane jakieś wyjście awaryjne :tak:.

Ja rodziłam na siemiradzkim i to był najleprzy wybór.Jeśli chodzi o lekarzy to jedynym przykrym incydentem było to , że moja prowadzaca ginekolog , dr.Dłużniewska nawet nie podeszłado łóżka gdzie rodziłam, a dyżur miała .Za to poród marzenie. Na proźbę dostałam ZzO , więc bólu nie czułam wogóle podczas porodu :) . Zamiast 7 godzin katorgi spokojnie dreptałam, więc dzidziuś ułożył się w kanale rodnym właściwie i jak przyzło co do czego wyskoczył w 10 min :).Przemiłą , przesympatyczna położna jest Pani DANUSIA GORCZYŃSKA .Pomogła , poromawiała , zaopiekowała się , była czuła ,miła , kulturalna...anioł nie położna.Nacieła na tyle płytko i delikatnie , że już na 3 ci dzień nic nie bolało ...sala z 2 ma paniami , z łazienką , lodówką , 2 metry od dyżurki połoznych , synek cały czas ze mną , lekarze zaglądają , połozne są opiekuńcze i naprawde bardzo kulturalne...z całego serca polecam.Dzięki temu szpitalowi poród był dla mnie przyjemnością .

Bardzo proszę was o opinie o szpitalach... Jeśli rodzilyście tam, lub wasi znajomi tam byli :rofl2:

Mieszkam w Nowej Hucie i chcę wybrać porodówkę w którymś ze szpitali Żeromskiego lub Ujastek lub Rydygiera... Na temat tych dwóch pierwszych usłyszałam tyle samo pozytywnych, co i negatywnych opini. Licze więc, ze dzięki waszym glosom uda mi się w końcu podjąc decyzję :blink:

FDrake ja zamierzam tam rodzić na dniach Moja doktor kiedyś tam pracowała( jest już na emeryturze).Podobno ciężko tam zapłacić prywatnie położnej, bo mają zakaz dyrekcji pracy poza własnymi dyżurami. Dzisiaj idę tam na Ktg może dowiem się czegoś więcej:confused:

mam pytanie o szpital żeromskiego - czy aby mieć poród rodzinny wymagane jest tam ukończenie szkoły rodzenia?
jeśli ktoś tam rodził nie dawno proszę o opinie :tak:

blueberry77 zgadzam się z Tobą w 100%!!! Nie warto się nastawiać. Urodziłam Lewka w37tygodniu, skurcze zaczęły się w nocy, trzeba było szybko się decydować, nawet nie dzwoniliśmy, pojechaliśmy wprost do SPESu! wybór okazał się trafny!!!!! Wszystko było super!!!!:tak::tak::tak:

Pozdrawiam i życzę wszystkim lekkiego porodu:-)

witam chcialam polecic doktor Katarzyne Wadowską jett po prostu super mila doradza,pomaga wychodzac od niej z gabinetu ma sie usmiech na twarzy:)przyjmuje w gabinecie na ul.kosciuszki (salwator prawie):-)w przychodni Corvita.

hej:-)

Ja zastanawiałam się nad szpitalem Siemieradzkiego. W sumie słyszałam dobre opinie. Ale dowiedziałam się ostatni... że za WSZYSTKO tam trzeba płacić:baffled:
Może któras z Was ma jakieś doswiadczenia...jakieś opinie dotyczące tego szpitala?

A co sądzicie o szpitalu Narutowicza?

reklama
Do góry