reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Szpitale, kliniki,lekarze, połozne KRAKÓW

Dziewczyny!
Klinika SPES była dla mnie zawsze wzorem, chodziłam tam w ciąży i robiłam usg, podejście lekarzy było ok.

Sam poród w tym miejscu był dla mnie jednym wielkim nieporozumieniem. Jesli ciąża przebiega prawidłowo - nie ma problemu. U mnie w czasie ciąży były różne komplikacje, jednak z sentymentu zdecydowałam się tam rodzić. Cóż za fatalna pomyłka! Przez beznadziejną opiekę lekarzy moje dziecko przyszło na świat z niedotlenieniem. Sytuacja nie była wesoła. Rozmawiając później z lekarzami z innych miejsc wszyscy jednogłośnie stwierdzili, że należało od razu zrobić cc dla dobra dziecka. Malutka w czasie tego niefortunnego porodu miała wylew, krwiaka i od czwartego dnia jej życia spędzam macierzyński w szpitalu w Prokocimiu u neurologa!! Zastanówcie się zanim podejmiecie decyzję, której będziecie żałować do końca życia. Nawet jeśli ciąża przebiega prawidłowo, przy porodzie może zdarzyć się wszystko.

reklama
do malutka :-) nawet niemasz pojęcia jak mnie podniosłaś na duchu że jednak ten kopernik to nie jest taki straszny- bo tyle złego się słyszy o nim. ja ma tylko pytanie czy masz może nazwisko położnej która była taka fajna i czy wogóle tam jest możliwosć wykupienia sobie połoznej, bo ja bardzo się boję i chyba wolałabym opłacic sobie położną by czuć się lepiej psychicznie. ja też chodzę do lekarza który pracuje na kopernku bardzo sympatyczny ale on nie jest przy porodach, ale myślę że połozna jest dużo ważniejsza. bardzo proszę o nazwisko jeśli masz bo ja już niedługo będę rodziła i chciałabym bardzo. Byłabym bardzo wdzięczna :-))) i bardzo dzięk,uję za tyle dobrych słów o koperniku od razu mi lepiej czekam na jakąś informację pa buziaki

nataszka-judytka nie znam nazwiska tej poloznej, ale sprobuje sie dowiedziec i najwyzej napisze ci wtedy.. a co do samego szpitala zdania sa rozne.. ale mi sie wydaje, ze nie taki diabel straszny jak go maluja.. ja jak przegladalam rozne fora, na temat kazdego szpitala znalazlam dobre i zle opinie.. o koperniku napisalam to co widzialam i co mi kasia opowiadala..
zycze ci, zebys ty tez go poznala z tej "dobrej" strony;-)
jak bede cos wiedziala dam ci znac, pozdrawiam i 3maj sie cieplutko:-)

Malutka bardzo dziękuję za odpowiedź , jak będziesz coś jeszcze wiedziała to napisz bardzo cię proszę, już zaczynam się denerwować a jeszcze mam dwa miesiace. A szczerze powiem że bardzo bym chciała sobie opłacić położną bo jestem przerażona porodem. chciałabym tam rodzić bo wydaje mi się że tam jeśli coś się dzieje dzidziusiowi to jest tam najlepsza opieka. a wykupując sobie położną czułabym się lepiej psychicznie przed i w trakcie porodu. Także czekam na jakiekolwiek informacje i bardzo dziekuję. przesyłam buziaczki pa pa

ja w 2005 rodzilam na ujastek i jestem bardzo zadowolona.......potraktowano mnie delikatnie,z szacunkiem,nikomu nic nie zaplacilam a zostalam obsłuzona profesjonalnie . z perspektywy czasu patrzac najwieksza zaleta takich malych szpitali jest to ze sa male 2 osobowe pokoje z łazienkami.....nie wyobrazam sobie po porodzie latac po korytarzu do jakies wspolnej lazienki....na ujastek byla w pokoju....maz pomogl mi sie umyc co bylo niezwykle pomocne bo bylam bardzo slaba......dziecko mialam caly czas przy sobie z czego rowniez bylam bardzo zadowolona...lozka sa duze mozna spac z bobaskiem.....atmosfera domowa....nawet milo,ze na podlogach dywany a nie jakies plytki....teraz mieszkam w wawie ale ciagle zastanawiam sie czy nie jechac rodzic na ujastek wlasnie...zastanawiam sie tylko czy w krakowie tez tak słabo z wolnymi miejscami jak w warszawie?????

Ponawiam pytanie o szpital Narutowicza. Czy ktoraś z was miała jakieś "kontakty" z tym szpitalem? Ktorego z lekarzy mogłybyście polecić? A jak jest z położnymi? Czy warto opłacić położną?

Wiecie może który szpital lub klinike w krakowie wybrać na poród rodzinny?? boje się, że zaczne rodzic, a sala do porodów rodzinnych bedzie zajęta.:( czy to juz trzeba liczyć na swoje szczęście??
zastanawiałam sie na szpitalem Kopernika , ale tam ponoć jedna sala do rodzinnych... i nad kliniką SPES

Cześć Dziewczyny!
chcę Was zapytać o rekomendacje położnej środowiskowej (tej co przychodzi do domu po porodzie). U mnie w ośrodku zdrowia są 2, ale nie budzą zaufania:baffled:
Z góry wielkie dzieki za odpowiedź lub wieści na skrzynkę wiadomości:-)

pozdrowienia:tak:

reklama
Jak na razie słyszałam tyle samo złego, co i dobrego na temat szpitali Żeromskiego i Ujastek... A chce się zdecydować na któryś z nich, bo są najbliżej mojego domu. Myśle że w każdym szpitalu zdarzają się lepsi i gorsi lekarze, oraz pielęgniarki i tak naprawde nie wiadomo na czyj dyżór się trafi :rofl2:

Ginekolog do którego chodzę zachęca mnie abym wybrała jego szpital - Narutowicza... ale ten z kolei jest daleko odemnie, gdyby nie to pewnie bym się zdecydowała, bo prowadzący mnie doktor Basta jest naprawdę świetnym specjalistą :-D

Do góry