reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szpitale i ginekolodzy WROCŁAW

ja rowniez polecam z czystym sumieniem dr Papieża (przyjmuje na pabianickiej ) swietny lekarz natomiast jezeli chodzi o szpital to jak dla mnie tylko brochow gdy byłam w ciazy z corka bardzo chciałam rodzic na kaminskiego ale gdy pojechałam tam z bardzo obfitymi upławami i strasznym bolem podbrzusza w 41 tyg ciazy i powiedzieli mi ze mnie nie przyjma bo nie ma miejsc i zebym jechała sobie gdzies indziej :/
a jak im zaczne rodzic to bede lezec na korytarzu bo nie maja mnie gdzie polozyc yh powiedzialam nigdy w zyciu kaminskiego !!oprocz tego czekałam 4 h w poczekalni az jakis lekarz laskawie mnie przyjmie odrazu mi sie odechciało wszystkiego ale pojechałam na brochow i szczerze polecam ten szpital super opieka połoznych,swietny kontakt z lekarzami dzieciaczkami tez sie znakomicie opiekuja , połozne i doradca laktakcyjny bardzo chetnie pomagaja mamusia przystawiac małego ssaka do piersi jezeli sa jakies problemy z ssaniem to widziałąm na własne oczy jak siedziały z kobieta prawie 2h i pomagały dzidzi odpowiednio złapac piers :) takie miłe wspomnienia z tego szpitala teraz tez chce rodzic wyłacznie na brochowie

reklama
Ja z kolei polecam Kamińskiego. W trakcie ciąży miałam ze 3 krwawienia zawsze lekarz mnie dokładnie zbadał, usg itp przepisywał leki i wracałam do domu bo nie było potrzeby hospitalizacji. Jeżeli chodzi o poród to trafiłam naprawdę genialie. do dzis nie wiem jak nazywała się moja położna ale urodziłam dziecko 4,2 bez zadnego nacinania!!! zapytała się czy wyrazam zgode na naciecie a ja jej powiedziałam zeby robiła tak by było dobrze no i naprawde sie spisała:)doradzała mi w jakiej pozycji mi bedzie wygodniej... położna była bardzo wyrozumiała i pomocna mimo iz przez 10 h non stop wrzeszczałam w niebogłosy. (az mi teraz wstyd jak o tym pomysle). Sale porodowe są jednoosobowe, z łazienkami potem przechodzi się na położnictwo gdzie sale są już 2 os ale wyposażone w komode do przewijania z wbudowanymi wanienkami do kąpieli. wszystko jest przytulne i nowe.

moim ginekologiem prowadzacym byl dr Mateusz Tylko. jestem tez bardzo zadowolona. potrafił odpowiedziec na moje kazde pytanie bo z reguły jestem bardzo dociekliwa. Jest tez bardzo miłym czlowiekiem. przyjmuje na fundusz w przychodni na brucknera i na ul kretej (mozna dojechac tramwajem - 6)

Ostatnia edycja:
Ja rodzę w sierpniu. Moją ciążę prowadzi G.Myszczyszyn. Jest to anioł, nie lekarz. Ale czy któraś z Was odbierał poród ?

ja też polecę dr Myszczyszyna!
Z naszym Bąblem był problem zdrowotny. Nikt nigdzie nie zbył nas stwierdzeniem "trzeba to kontrolować" tj to było u kilku lekarzy i na patologii ciąży wcześniej. A to moim zdaniem "średnie" rozwiązanie,bo panikujący wtedy rodzice mogą się naczytać niepotrzebnie w internecie........
Dr Myszczyszyn jako jedyny zlecił dodatkowe badania (które rzadko wykonuje się w ciąży, bo teoretycznie nie można danych chorób leczyć w okresie ciązy, ale od stwierdził, że będzie można je przynajmniej wykluczyć). Rozrysował nam co się dzieje z małym, dał namiary żeby się skonsultować ewentualnie z chirurgiem dziecięcym, który nas uspokoi itd...
Na pewno jeszcze do niego zawitamy!

hej
nazywam sie kasia i odze w marcu 2012. zastanawiamsie nad wyborem lekarza który poprowadzi ciaze i biorę pod uwage tak naprawdę trzech:
dr lisowskiego andrzeja na Jaracza
dr lek. med. Grzegorz Myszczyszyn na dlugosza
albo dr Papiezaz medicovera (tu mam za darmo)

Jest sens płacic za wizyty u któregos z tych wyzej?? jakie macie opinie? i wiecie mozeile kosztuja tam wizyty?

reklama
Ja kiedyś chodziłam do dr Golacha, który przyjmował lub nie daj Boże jeszcze przyjmuje, w przychodni na Dobrzyńskiej. Wizyty wspominał jako jedną wielką porażkę. Pomijam fakt, iż doktor nigdy nie zrobił mi USG, a chodziłam do niego przez około 2 lata. Podejście do pacjenta, to raczej szybko, szybko i zmykaj bo po 2 godz. chcę iść już do domu. Na moje szczęście z polecenia koleżanki trafiłam do dr Gosztyły. To lekarz z prawdziwego zdarzenia. Zawsze uśmiechnięty i życzliwy.Odpowiada na każde pytanie, pierwsza moja wizyta trwała godzinę czasu. Zawsze mam poczucie, iż może mi poświęcić tyle czasu ile tylko potrzebuje.Badanie USG jest wykonane za każdym razem i szczegółowo opowiedziane. Na każde pytanie zostaje udzielona odpowiedź. Wychodzę spokojna i wiem o co chodzi. Bardzo się cieszę, że właśnie ten lekarz prowadzi moją ciążę.

Do góry