reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szpitale i ginekolodzy WROCŁAW

Dzięki za opinie. Chociaż te ostatnie zdanie mnie trochę przeraziło a nie chcę porodu rodzinnego (na męzu później się wyżyję :)) Jakoś to przeżyję, aby mała zdrowa była, bo to nasz pierwszy,kochany,wyczekiwany skarb.

Pozdrawiam....pa

reklama
hei, jestem tu nowa, jestem w 30 tyg ciazy, mieszkam w Helsinkach(obecnie) ale pochodze z Wrocławia :)
za 2 tyg jade do Polski, mama mnie zapisala na usg do podobno swientego lekarza, do kliniki na grobli, znacie moze dr Bielanowa? ile kosztuje wizyta prywatna, i co w nia wchodzi oraz czy to naprawde dobry lekarz?

Bielanów jak i całą eipa z GROBLI pracują w szpitalu na BROCHOWIE .
Ja chodziłam do tej przychodni i rodziłam na brochowie .

Bardzo polecam lekazy z tamtad Bardzo wyspecjalizowana kadra !

Koszt wizyty i usg 60 zł < rok temu tyle kosztowało >

Dziewczynki, czy któraś z Was zna tego doktora i mogłaby podzielić się opinią na jego temat - wiedza, fachowość, podejście do pacjentki, ewentualna opieka w szpitalu... Niestety nie znalazłam na forum żadnych informacji na jego temat, a boję się zaufać mu jedynie intuicyjnie ::) Po pierwszej wizycie wydawał się być w porządku, ale jego kompetencji nie jestem w stanie ocenić. Pozdrawiam słonecznie!

nonek pisze:
Witam wszystkie uzytowniczki! Wlasnie dzis sie dowiedzialam, ze bede po raz drugi mama. Jestem przerazona! Poprzednia ciaze prowadzil dr Panszczyk, ale niestety wyprowadzil sie do Lubina( tam zreszta rodzilam). Mieszkam we Wroclawiu i pilnie poszukuje naprawde dobrego lekarza! Bo jak tydzien temu trafilam do swojej przychodni i lekarz powiedzial mi, ze brak miesiaczki to stres, USG zrobil od niechcenia jakies 3 sekundy, i przepisal mi jakies hormony na wywolanie miesiaczki, to juz nie chce tam isc. Zreszta recepta dawno lezy w smieciach. I teraz nie mam sie gdzie zwrocic!
.

nonek pisze:
Jaka przychodnia? W budynku Budopolu, AA-vita. Tam przyjmuje doktor Blok i jest podobno ok. Ja trafilam na drugiego, ale nie pamietam nazwiska. A jesli chodzi o przychodnie, jak cenowo sie to uklada jesli chodzi o przychodnie Na Grobli i Mediconcept? Bede wdzieczna za info.

nonek pisze:
dyda on tam wlasnie juz dawno nie przyjmuje, dlatego sie pytalam czy na Slowianskiej moze mozna go zlapac. Ja przed i cala ciaze chodzilam do AA Vity. Teraz przyjmuje tam jakis palant. Niestety.

Ja również chodzę do AA-Vity na Racławickiej ale do dr Bloka. No i wiem co nieco o tym palancie o ktorym piszesz - jak raz pilnie potrzebowałam dostać się do gina po pilną poradę związaną z ciążą, i jak dowiedziałam się w rejestracji ze "dziś nie ma dr Bloka" a przyjmuje ten drugi, to spytałam się czy mogę pójść do niego bez rejestracji, to pani odpowiedziała mi, że mogę spróbować ale ona wątpi czy mnie przyjmie ten drugi. No i poszłam do niego zapukałam grzecznie akurat wydawało mi się, że mam szczęście bo nie było żadnej pacjentki a dr palant siedział wolny, powiedziałam, że mam pilną sprawę, zajmę chwilkę, to dla mnie bardzo ważne, coś dzieje się z ciążą a on do mnie "przykro mi nie przyjmę pani ponieważ limit pacjentek jest już na dzisiaj wyczerpany".To było już kilka miesiecy temu - w pierwszym czy drugim trymestsze, ale jak sobie teraz o tym przypomniałam, to chyba się wybiore jeszcze raz do tego palanta po to aby mu nawtykać i powiedzieć co o nim mysle.
ps. a co dr Bloka to faktycznie ma koleś dobre serce - z tego co mi mówiła pani z rejestracji to nigdy by nie odmówił pomocy w takiej sytuacji i to prawda bo później zdarzyła sie podobna sytuacja - też na cito musiałam sie dostać do lekarza i przyjął mnie bez problemu, mimo ze nie byłam zarejestrowana.
dr Blok z tego co wiem pracuje na klinikach oraz ma własną prywatną praktykę (za wizytę z badaniem i usg zapłaciłam (w porownaniu z innymi prywatnymi lekarzami -TYLKO) 50zł-wyjaśniłam jaki mam problem zbadał mnie bardzo dokładnie na fotelu gin, oraz zrobił usg zarówno dopochwowe jak i brzuszne, bez naciągania na dodatkowe koszty. Dr Blok przypomnina mi dr Judyma ;) Nie mi oceniać jego kompetencje zawodowe, bo mało się na tym znam ale napewno wiem, że jest dobrym człowiekiem.

Ptyszulciesz sie, ze do niego nie trafilas w koncu. Tak ohydnego, niesympatycznego i glupiego lekarza nie spotkalam nigdy!
Jesli chodzi o Bloka, to dr Panszczyk mi go polecal, ale ja mialam jakies mieszane uczucia, nie do konca bylam do niego przekonana, choc jest podobno dobrym i cenionym lekarzem.

Hej. 16 dni temu urodziłam śliczną córeczkę. Rodziłam jednak na brochowie.Jestem zadowolona bo trafiłam na świetną położną która wykorzystując to iż pokój do porodu rodzinnego był wolny, namówiła nas na poród rodzinny za co z góry jej dziękuję, bo obecność męża baaaaaaaaaaardzo dużo pomogła.Małą miałam cały czas przy sobie.Co do pielęgniarek to były różne, raz trafiały się super babki które z chęcią służyły pomoca a raz leniwe odbębniajace tylko swoją robotę. Ogólnie da się przeżyć. To pa ...pozdrawiam 8)

reklama
dzustta pisze:
Hej. 16 dni temu urodziłam śliczną córeczkę. Rodziłam jednak na brochowie.Jestem zadowolona bo trafiłam na świetną położną która wykorzystując to iż pokój do porodu rodzinnego był wolny, namówiła nas na poród rodzinny za co z góry jej dziękuję, bo obecność męża baaaaaaaaaaardzo dużo pomogła.Małą miałam cały czas przy sobie.Co do pielęgniarek to były różne, raz trafiały się super babki które z chęcią służyły pomoca a raz leniwe odbębniajace tylko swoją robotę. Ogólnie da się przeżyć. To pa ...pozdrawiam 8)

gratuluje :)

Ciesze sie że zdecyowaliscie sie na rodzinny poród :)

To naprawde duzo daje , OJCU jak i Dziecku !
No i Tobie napewno tez ......takie przezycia bardzo cementuja zwiazek :)

Do góry