reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Szpital Uniwersytecki Kopernika - poród, położne, wasze wrażenia

reklama
Witam Dziewczyny,

ja też zamierzam rodzić na Kopernika, więc dziękuję za wszelkie bieżące informacje na temat obecnej sytuacji w szpitalu. Rodziłam tam już przez cc w 2008, ale wtedy było to niestety nagła konieczność a nie wybór. Potem byłam tam jeszcze 2 razy ale niestety nie jako pacjentka położnictwa. Teraz bardzo liczę na szczęśliwie zakończony poród SN w połowie grudnia:)

Witam wszystkie obecne i przyszłe mamusie. :-)
Jestem tu nowa ale od kilku dni śledzę Wasze wpisy na forum gdyż wybieram się na poród rodzinny na Kopernika (nie mam stamtąd lekarza). Chciałam się dowiedzieć czy robiłyście wymaz w kierunku paciorkowca B? Jeżeli tak to gdzie i ile to kosztuje? Moja lekarka powiedziała ze niektóre szpitale wymagają to badanie i żebym zrobiła prywatnie ale nie była w stanie powiedzieć czy na Kopernika jest zalecane do porodu. ;-)

angelofdestory Moj to J. Wolak. Naprawde świetny lekarz. Ja na poczatku chciałam cc potem mi się zmieniło i jednak przekonałam się do sn. powtarzałam sobie że wiekszośc kobiet tak rodzi i żyją. Miałam pewne komplikacje i uraz pozostał, nie wyobrażam sobie rodzic drugiego dziecka inaczej niż przez cc. Ale jak już to było pisane co kobieta to inny poród wiec nic sie nie martw napewno u Ciebie bedzie lepiej. A tak poza tym z tego co tam pielegniarki mówiły to niektóre kobiety odmawiają rodzenia sn i wtedy siłą rzeczy muszą im zrobic cc. Jak to jest w praktyce to musisz popytac.

a tego Mojego tez nie moge narzekac :)
Za 3 tyg mam kolejną wizyte i wtedy mamy ustalić kwestie szpitala i porodu, z tym, że ja uprzedziłam ze ja nie chce rodzic inaczej. Na dzień dzisiejszy mały i tak jest ustawiony miednicowo.

Jestem na pooperacyjnej sali zaczyna znieczulenie mijac ale i tal jestem.zadoqolona z porodu oddzial.super opieka rewelacja Igorek urodzil.sie o.12:30 4750 i chuba 55cm niby duzy ale wizualnie wcale.na.wielkoluda nie wyglada dostalam go na chailke tylko do przywitania wycalowania i jego wzieli na oddzial moworodkow a mnie na pooperacyjna wieczorkiem jade na normalna sale wtedy maz przyjedzie nas odwiedzic i zobaczy synusia mam byc na sali dwu osobowej wiec bylo by super mnie sie tu podoba :) pozdrawiam i dolanczajcie bez strachu :)

reklama
Ulala nie orientujesz się czy wszystkie pocesarkowe mamy trafiają na dwuosobowe sale poporodowe?? i czy mają one swoją łazienkę?? Bo nie wyobrażam sobie, że z pociętym brzuchem, zgięta w pół będę się wlec przez korytarz;/

Do góry