reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szpital Uniwersytecki Kopernika - poród, położne, wasze wrażenia

Ulala SERDECZNE GRATULACJE !!!
Kawał chłopa :)) Czy na usg podobnie waga wychodziła?
Wypoczywaj, czekamy na dalsze wieści. Cieszę się, ze jesteś zadowolona. Mam nadzieję, że i mnie wkrótce podobne wrażenia nie ominą.

reklama
Gratulacje Ulala!!!
Ja też byłam dzis rano na ktg. i prawdopodobnie weszłam po Ulala, leżałam obok drzwi:-)Od kilku dni śledzę forum gdyż wybieram się na poród rodzinny na Kopernika (nie mam stamtąd lekarza).
Po dzisiejszej wizycie przekonałam się aby tu rodzić, choć z drugiej strony nie mam wielkiego wyboru, ponieważ mały ma rozszczep wargi i podniebienia. Mój gin. doradził mi żebym tu rodziła bo jest najlepsza opieka nad takimi dzieciaczkami. Ktg. ok. usg i badanie również, mały waży juz 3300 więc troche dużo.Za tydzień ma się zgłosic na kolejny zapis:happy2:

Malutka_krk o ile się orientuję to w Koperniku nie ma sal poporodowych z indywidualnymi łazienkami chyba że już coś po remoncie oddali. Ja po cc byłam na 4-osobowej i niestety salę z łazienką dzielił dłuuugi korytarz. Ale to już było jakiś czas temu i być może teraz coś się zmieniło.

Moj lekarz to tez Wolak Roblli cc chodze do niego od 13lat anie znam lepszego i fajniejszego lekarza po cc nie musisz do wc chodic cewnik mam a myje sie na sali nie wstaniesz szybko ciezka sptawa a sale sa rozne gdzie bedzie miejsce to tam ciebie poloza poporodowe sa przed remontem jeszcze wage szacowali na 4500 a urodzil sie wiekszy ale jest zdrowy i to najwazniejsze

Ulala gratuluję!
Ja jestem tutaj początkująca pierwsze dziecko rodziłam w szpitalu Rydygiera ale teraz mam lekarkę z Kopernika i zamierzam tam rodzić tylko tak śledzę forum i ciekawa jestem bo jakoś nie wychwyciłam; ten remont porodówki to już skończony? A jeśli chodzi o sale poporodowe to czy remont już się zaczął? Mam rodzić w styczniu ciekawe czy to już będzie po remoncie? I jeszcze jedno dzieciaczek jest cały czas z mamą czy w jakimś innym pomieszczeniu?

Ostatnia edycja:
Gratuluję wszystkim mamom:) Jestem tu nowa, pomału zapoznaję się z opiniami zamieszczonymi przez was. Termin mam na styczeń. Chciałabym dowiedzieć się od was jak wyglądają badania maluszka po porodzie? Jest to szpital kliniczny i jak rozumiem badania są szczegółowe? Jakie badania wykonano waszym dzieciom? Myślę, że sam poród jest ważną ale nie najważniejszą kwestią. Bardzo zalezy mi na dokładnych badaniach po porodzie i dlatego czekam na informacje od was. Pozdrawiam;)

Basiorka to moze trafimy an siebie bo ja mam na 19 termin :)
Tak na drugim pietrze chyba dalej cos robia, jak byłam 3 tyg temu to czesc była zagrodzona

reklama
Ulala gratulacje!! :)
Jesli chodzi o remont to na 2 piętrze nadal trwa:( Prysznice są na korytarzu. Są 3 i bez zasłonek ale za każdym razem jak byłam to nikogo tam nie było więc naprawde da się przezyć:) zresztą było mi wszystko jedno wtedy:)

Do góry