reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szpital Uniwersytecki Kopernika - poród, położne, wasze wrażenia

reklama
Witam Dziewczyny,

ja też zamierzam rodzić na Kopernika, więc dziękuję za wszelkie bieżące informacje na temat obecnej sytuacji w szpitalu. Rodziłam tam już przez cc w 2008, ale wtedy było to niestety nagła konieczność a nie wybór. Potem byłam tam jeszcze 2 razy ale niestety nie jako pacjentka położnictwa. Teraz bardzo liczę na szczęśliwie zakończony poród SN w połowie grudnia:)

Witam wszystkie obecne i przyszłe mamusie. :-)
Jestem tu nowa ale od kilku dni śledzę Wasze wpisy na forum gdyż wybieram się na poród rodzinny na Kopernika (nie mam stamtąd lekarza). Chciałam się dowiedzieć czy robiłyście wymaz w kierunku paciorkowca B? Jeżeli tak to gdzie i ile to kosztuje? Moja lekarka powiedziała ze niektóre szpitale wymagają to badanie i żebym zrobiła prywatnie ale nie była w stanie powiedzieć czy na Kopernika jest zalecane do porodu. ;-)

angelofdestory Moj to J. Wolak. Naprawde świetny lekarz. Ja na poczatku chciałam cc potem mi się zmieniło i jednak przekonałam się do sn. powtarzałam sobie że wiekszośc kobiet tak rodzi i żyją. Miałam pewne komplikacje i uraz pozostał, nie wyobrażam sobie rodzic drugiego dziecka inaczej niż przez cc. Ale jak już to było pisane co kobieta to inny poród wiec nic sie nie martw napewno u Ciebie bedzie lepiej. A tak poza tym z tego co tam pielegniarki mówiły to niektóre kobiety odmawiają rodzenia sn i wtedy siłą rzeczy muszą im zrobic cc. Jak to jest w praktyce to musisz popytac.

a tego Mojego tez nie moge narzekac :)
Za 3 tyg mam kolejną wizyte i wtedy mamy ustalić kwestie szpitala i porodu, z tym, że ja uprzedziłam ze ja nie chce rodzic inaczej. Na dzień dzisiejszy mały i tak jest ustawiony miednicowo.

Jestem na pooperacyjnej sali zaczyna znieczulenie mijac ale i tal jestem.zadoqolona z porodu oddzial.super opieka rewelacja Igorek urodzil.sie o.12:30 4750 i chuba 55cm niby duzy ale wizualnie wcale.na.wielkoluda nie wyglada dostalam go na chailke tylko do przywitania wycalowania i jego wzieli na oddzial moworodkow a mnie na pooperacyjna wieczorkiem jade na normalna sale wtedy maz przyjedzie nas odwiedzic i zobaczy synusia mam byc na sali dwu osobowej wiec bylo by super mnie sie tu podoba :) pozdrawiam i dolanczajcie bez strachu :)

reklama
Ulala nie orientujesz się czy wszystkie pocesarkowe mamy trafiają na dwuosobowe sale poporodowe?? i czy mają one swoją łazienkę?? Bo nie wyobrażam sobie, że z pociętym brzuchem, zgięta w pół będę się wlec przez korytarz;/

Do góry