reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szpital Uniwersytecki Kopernika - poród, położne, wasze wrażenia

Mam zaświadczenie od ortopedy ze wskazaniami do cc. Wiem, że np. na Ujastku są prowadzone takie kwalifikacje, bo do tej pory byliśmy przekonani z Mężem żeby rodzić tam. Ale im więcej czytam tym bardziej przekonuje się do Kopernika. Mój lekarz prowadzący nie pracuje w żadnym szpitalu, więc pozostaje mi normalna droga przyjęcia do szpitala. Stąd zastanawiam się jak to wygląda w Koperniku?

reklama
Malutka na Kopernika wyremontowane są jedynie porodówki..poporodowe niestety jeszcze nie i wyglądają tak jak wyglądały..czemu masz zaświadczenie od ortopedy, pytam ponieważ mam dyskopatie i ogólnie problemy z kręgosłupem, byłam u ortopedy żeby się doradzić co do porodu, ale dał mi do zrozumienia, że to nie jest jego "działka" i mi nie jest w stanie pomóc:szok:
Dziewczyny, super że ktg ok:) właśnie raz jak byłam to był ten "piszczący" sprzęt, który przerywa zapis i siedzi się pod nim dłużej:wściekła/y:zobaczymy jak mi jutro pójdzie, wybieram się super wcześnie:)

Elutka mój ortopeda wypisał mi bez problemu takie zaświadczenie z dopiskiem "wskazane rozwiązanie ciąży przez cięcie cesarskie". U mnie jest problem z budową miednicy i stawami biodrowymi, ale słyszałam, że poważne wady czy skrzywienia kręgosłupa również są wskazaniem do cc. Poproś swojego ortopedę o wydanie zaświadczenia o stanie zdrowia i kopię dokumentacji medycznej i idź z tym do ginekologa prowadzącego. Powinien Cię skierować do szpitala na kwalifikację do cc i tam już decyzję podejmuje ordynator.

No widzisz. Ja jako tako teraz nie chodzę na regularne wizyty do ortopedy, bo sama sobie jakoś radzę ze schorzeniem(ćwiczenia, masaże itp.). Poszłam chyba w 35tc na wizytę do ortopedy u którego wcześniej nie byłam i mnie można powiedzieć spławił..tak jak wcześniej pisałam. No nic...na chwilę obecną bóle mi się troszkę uspokoiły, także może uda się bez większych problemów urodzić nat:)

ulala termin z usg mam na 18.10. także jeszcze 6 dni :D a poczekam na Ciebie, raźniej będzie :p kiedy ty masz znowu ktg, bo ja w poniedziałek idę

Malutka krk i Misza82 dzięki za informację. Zaraz się pobawię suwaczkami. :)
ulala byłam wczoraj bardzo wcześnie i wyszłam po KTG, USG około 9:30 więc na pewno się na korytarzu minęłyśmy. Były chyba 4 ciężarne :)

Tu są zdjęcia sal po remoncie, które pewnie znacie Dział Nauki i Współpracy Międzynarodowej Collegium Medicum

Nie wiem jak z salami poporodowymi. Pierwszego syna rodziłam w Rydygierze i byłam bardzo zadowolona. Miałam poród rodzinny no i są tam sale jedno, dwuosobowe poporodowe, które dają komfort. Poród szybki, położne miłe i bardzo dużo dobrych opinii na temat ponownie wyczytałam. Teraz mam rodzić w Koperniku. Tu mam lekarza prowadzącego i sama nie wiem czy wrócić do Rydygiera czy zostać tu. hmm a poród tuż tuż :)

Czesc dziewczyny:) My już z małym w domku:) jest piekny choć nie obeszło sie bez komplikacji:/ postaram się napisac jakoś jutro dokładnie wszystko bo musimy troche ochłonąc. Trzymam kciuki za reszte mamusiek:)

Mama gi ja byłam hmmm największa hehehee w szarym podkoszulku z turkusowa kurtką i jeansy ty byłas może z mężęm >? nie pytałas go czy godzine tam siedziałaś??

17 mam mieć cc więc na IP będę na pewno z samego rana mam być naczco i z badaniami żeby było szybciej więc jak mamy się spotkac to już na górze ja chyba na 2 piętrze powinnam być :)

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry