reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Szpital Uniwersytecki Kopernika - poród, położne, wasze wrażenia

reklama
ulala - tak to ja :) wychodząc z KTG zapytałam męża czy czekał godzinę. Umęczyłam się tam ponieważ żeby nie piszczało urządzenie to ciągle przyciskałam tą głowice...
Teraz ja mam zagwozdkę. Czy stałaś tuż przy wyjściu? Chyba się spotkałyśmy wzrokiem :) he he
Ulala - to godzina zero już tuż tuż.

kati1986 - Gratuluje i zazdroszczę "już po" Czekam z niecierpliwością na najświeższe wieści!

mama gi ty 39 tydz masz szok taka laska maleńki brzuszek:) ja w tym czasie co wyszłaś to siedziałam na krzesle koło telefonu:) czyli za twoimi plecami:) ale ja jestem strasznie wielka w porównaniu z twoim brzusiem:) ja też trzymałam ta głowice i też piszczało na koniec leżałam juz na plecach bo ciągle cos nie tak było z aparatem ale zapis ok czy ty masz jakiś termin wyznaczony na poród ???

ulala bo mi poszło wszystko do środka, ledwie oddycham dlatego często chodzę z obstawą :) Dzidziuś też nie za duży. Jeszcze jakiś czas temu marzyłam o dużym brzuszku.. ale cóż ważne ze synuś w normie.
Termin mam na 17.10 czyli środa ale nie mam CC tylko będę rodzić SN i chyba nie chcę znieczulenia. Boję się ew. komplikacji.
Miewam skurcze, twardnienia, bóle.. nieznaczne rozwarcie więc może uda nam się nawet w tym samym czasie wylądować na porodówkach :)
Na początku tygodnia idę na KTG. Mam nadzieję ze trafie na inną lekarkę niż w ostatni piątek (nie chciała mi zmierzyć malucha i nie wiem jak jest duży) Może to była nawet studentka? strasznie młodziutka. Mniejsza z tym.
Ulala czy Ty będziesz 17-stego miała synka już pod drugiej stronie?

Witam:)
Coraz więcej kopernikowych przyszłych mamusiek widzę:)
Mama Gi ja mam termin na 18.10 z usg, także może się spotkamy :) W piątek mój gin stwierdził, że akcja może się zacząć lada chwila..jeszcze jak ulala ma podobny termin..:)
mi się udało ostatnio leżeć pod ktg od ściany, ale i tak musiałam trzymać jeden czujnik bo moje małe się jakoś tak ustawiło, że nie łapało. Mama Gi chyba wiem o którą lekarkę Ci chodzi, taka szczuplutka z długimi ciemnymi włosami? To nie studentka z tego co wiem..:) osobiście nic do niej nie mam, bo mnie ładnie zbadała. Jest na IP jedna bardzo fajna-blondynka kręcona, nie pamiętam dokładnie jak się nazywa(Kołodziejczyk albo coś takiego), też bardzo młoda, ale widać że z powołania, bardzo dokładna-może tym razem na nią trafisz:)

O tak Elutka, wiem o której mówisz, bardzo miła i dokładna. Ostatnio mnie badała i cierpliwie odpowiadała na wszystkie pytania, które mi przyszły do głowy.
Zresztą jak już mówiłam, ja tam nie trafiłam jeszcze na nikogo niemiłego. Oby tak pozostało do końca.

Dziewczyny ja 17 mam stawic sie z samego rana i buc naczczo kazali mi zrobic sod potas krzepliwosc i morfologie by bylo szybciej i jak tylko sala bedzie wolna to beda cc robic .chyba na 2 pietrze bede jak macie juz 100%terminy to powinysmu sie tam spotkac na pogaduchach na korytarzu:) tylko nie wiadomo czy na tych samych pietrach bedziemy i jak tu sie rozpoznac heee chyna ze przez forum sie zgadamy czy jestesmy w szpitalu .:) co do czarnej to pani doktor mlodziutka ale nie mam nic do niej jednak ta blondynka z kreconymi wloskami to super babeczka nie znam jej ale robila mi usg na ktg zagladala bardzo mila aniol dziewczyna sorki za bledy z tel pisze

ulala bez tych badań się nawet nie pokazuj w szpitalu:)i o grupie krwi, hiv i kile nie zapomnij! raczej na 2 piętrze będziesz mieć cc, bo tam jest porodówka i właśnie sala do cc o ile dobrze zapamiętałam:) mnie jakby co łatwo poznasz, nie za duża blondynka z dużym odrostem hihi i znając życie z różową teczką pełną dokumentacji ciążowej...:D esi ma sobowtóra na Kopernika, także uważaj :p 17.10 pewnie będę na ktg jak się nie posypię wcześniej...:) jejku, ale fajnie! ty już wiesz kiedy będziesz miała dzidzię, a nam tak czy siak niewiele zostało:) a ta blondynka to rzeczywiście anioł...
esi mamy tak samo jeśli chodzi o personel w szpitalu, trafiamy na samych lekarzy z powołania chyba:) oby tak w tym dniu też było!:)

ależ oczywiście z całej ciazy mam badania orginały:) spakowane juz też różówa teczkę mam :) uzbierało sie tego troche bo co dwa tyg miałam mocz morfologie pomimo tego iz wyniki były ok ale że tak wizyty miałam to tak kazał robić teraz pod koniec chodziłam co tydz do lekarza a badania co dwa miałam ja jestem wielkkaaaaa więc mnie zaczepiaj jak coś wyglądam jakbym z bliżniakami chodziła :) na torbie bede miała na wierzchu różowy szlafrok:) bo do torby sie nie zmieścił:) włosy mam czarne .

reklama
Do góry