reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szpital Uniwersytecki Kopernika - poród, położne, wasze wrażenia

reklama
Ja na hiv noe mialam.zleconego.wcale a lekarza mam ze szpitala wiec chyba by mi kazał zrobić jakby było musowe np paxiorkowca nie kazal mi robic bo powiedzial.ze.do cc nie trzeba

Witam Kopernikowie mamusie.
Z tego co wiem to HIV nie jest badaniem obowiązkowym. Lekarz możne zaproponować ale nie może wymagać.
Idę na KTG jutro. Mala, blond + odrosty :) oj nie mam sił na farbowanie.

Elutka12 tak na IP badanie robiła mi szczuplutka z ciemnymi włosami babeczka. Było to troszkę wszystko za szybko. Dlatego liczę teraz na blondynkę. To samo jest chyba w poradni patologii ciąży. Tam jest tez bardzo miła (blond kręcone włosy) ale starsza lekarka Irena Kaim. Wyjaśniała mi wszystko, badanie też sprawnie jej idzie do tego wesoła.

Ulala jeśli się zdarzy że wyląduje w tym tygodniu na porodówce to może przez forum się uda nam namierzyć?:) Ale Cie czeka cudowny tydzień!

Ja już po ktg. Trafiłam na blondynkę i okazało się, że moje małe jest jednak mniejsze niż na ostatnim badaniu usg ;/ Kolejne jednak w czwartek więc się z wami nie zobaczę..hm (o ile wcześniej nie urodzę)

Witam,

Jestem w 37 tyg.ciązy,chciałam zapytać w którym miejscu jest robione KTG, na patalogi ciązy, czy trzeba iśc do głównej rejestracji.:rofl2: Podobno nie czeba nieć wcześniej ustalonego terminu, pewnie były już takie informacje ale czytanie tylu stron .... nie dam rady.

Elutka nie miałam zleconego badania na hiv, nawet hcv mi nie zleciła moja pani dr więc w środę wybieram się zrobić je na własną rękę :-) wydaje mi się że hcv jest konieczne, tak jak mówią nasze forumowiczki :-) natomiast z tym hiv to w sumie nie wiem, może nie wygonią mnie z porodem jak nie będę go miała? ;-)
Nie martw się tym, że dzidziuś wyszedł dziś mniejszy, jak wiemy mierzenie i ważenie przy usg jest tak nie obiektywne, że za każdym razem inne.. ja jak zapytałam na ostatniej wizycie ile waży dziecko to mi powiedziała że ona w ogóle nie waży, bo za duży błąd pomiarowy i nie będzie mnie stresować. Trochę mnie to zdziwiło szczerze mówiąc ale stwierdziłam, że nie będę się kłócić :-)
Miłego dnia mamusie!

Ideziesz na IP tam do rejstracji i czekasz na wezwanuie nie musisz mieć skierowania :) ani nawet poświadczenia ubezpieczenia co mnie ostatnio zdziwiło jak pani w rejstracji mi powiedziała że kobuiet w ciazy to nie dotyczy i zebym schowała

reklama
Do góry