Dla dziecka nic nie trzeba, tylko w dniu wypisu niech świeży tatuś przywiezie ubranka i fotelik do samochodu
Pampersy, chusteczki, ubranka, ręczniki, pieluchy tetrowe, rogale do karmienia są.
Dziękuję ślicznie
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Dla dziecka nic nie trzeba, tylko w dniu wypisu niech świeży tatuś przywiezie ubranka i fotelik do samochodu
Pampersy, chusteczki, ubranka, ręczniki, pieluchy tetrowe, rogale do karmienia są.
Dziewczyny powiedzcie proszę w którym tygodniu robią na Kopernika planowane cc ????
Nie sądzicie że 39 tydzień to trochę późno... ??? do tego czasu mogą wystąpić różne poważne powikłania (np. może dojść do przedwczesnego starzenia się łożyska lub niewydolności łożyska), tak było w przypadku mojej koleżanki...
W większości szpitali robią cesarki w 38 tygodniu... a napiszcie proszę czy jak będę miała skierowanie od lekarza z regionu (bo z Krakowa nie jestem) i na tym skierowaniu będzie pisało cc w 38 tygodniu... to czy zrobią mi w 38 wtedy??? czy sztywno się trzymają tych 39 tygodni....
Hej dziewczyny wg OM termin mam na 15.07 ale 3lata temu córkę urodziłam ponad 2 tyg.przed czasem w Narutowiczu.
Ta ciąża zupełnie inna niby nie zagrożona, ale duphaston brałam jak w II trym. mialam krwawienia i skurcze mocniejsze niż w 1ciąży zakończonej wywołanie po pęknięciu pęcherza. Teraz już sączyły mi się wody(31tydz.6dn ) ale na szcęście wszystko ok. w zw. z ogromnymobłożeniem w RYDYGIERZE wypisałam sie po aluzji lek. na własną prośbę. a teraz znów po 2 dniach od wizyty u gin. czyli 5 miałam kolejne sączenie w 33tydz.
dzisiaj pojutrze kończę 34tydz. ale mam ciągle surcze...w razie czego będę jechać na KOPERNIKA ale boję się żeby mnie nie kierowali gdzie indziej - pewnie na ujastek.
Dziewczyny może wiecie co zrobić żeby mnie nie odesłali w razie czego?
Zwłaszcza, że jeszcze tak wcześnie.
No i co w momencie jak nie mam wyniku GBS a w poprzedniej ciąży miałam dodatni?
Wiem że w Koperniku głównie cesarki no i ciąże zagrożone, ale poród przedwczesny chyba też jest traktowany jako wysokiego ryzyka zwłaszcza, że nie w każdym szpitalu (pomijając porodówkę na któręj mi zależy) nie mają tak dobrego sprzetu w razie "w".
Podpowiedzcie co zrobić ???
Poza tym mój gin ma urlop do 21 czerwca i gdzie iść sprawdzić czy w razie czego szyjka się nie skraca? może macie jakiegoś dr z Kopernika? Może to dodatkowo pomogłoby by mnie nie odeslali gdyby przed 37 tyg mnie złapało?
z góry dzięki za odpowiedzi.
Aha no i czy obecnie dalej takie obłożenie?
Pozdrawiam