reklama
ok, teraz wszystko jasne :-) w takim razie spieszę nabyć wielorazówki, bo kupiłam takie zwykłe jednorazowe.
a z tym dokarmianiem to niefajnie, nie powinni tego robić ot tak, zgodnie z ustawą nie mogą dokarmiać jeśli nie ma wskazań medycznych (czyli np dziecko nie przybiera na wadze odpowiednio). Ale pewnie zawsze będą w stanie znaleźć "wskazania medyczne", pewnie to łatwiejsze niż powalczyć o laktację.
a z tym dokarmianiem to niefajnie, nie powinni tego robić ot tak, zgodnie z ustawą nie mogą dokarmiać jeśli nie ma wskazań medycznych (czyli np dziecko nie przybiera na wadze odpowiednio). Ale pewnie zawsze będą w stanie znaleźć "wskazania medyczne", pewnie to łatwiejsze niż powalczyć o laktację.
Ja mam już torbę spakowaną, dzięki dziewczynom z forum :-) Niestety okazało się, że na 99% będę mieć cesarkę (dziecko jest ułożone miednicowo). W piątek mam wizytę u nich w poradni PC, prawdopodobnie ustalą mi termin.
Do tej pory nastawiałam się na poród sn, o cesarce dopiero zaczynam czytać. Czy na Kopernika przyjmują zwykle na noc przed zabiegiem, czy przychodzi się tego samego dnia?
i jeszcze jedna rzecz, która mnie interesuje - czy praktykują kangurowanie dziecka u ojca? i czy w ogóle ojciec może być obecny przy takim porodzie?
Do tej pory nastawiałam się na poród sn, o cesarce dopiero zaczynam czytać. Czy na Kopernika przyjmują zwykle na noc przed zabiegiem, czy przychodzi się tego samego dnia?
i jeszcze jedna rzecz, która mnie interesuje - czy praktykują kangurowanie dziecka u ojca? i czy w ogóle ojciec może być obecny przy takim porodzie?
EwaEs
Fanka BB :)
ja też na cc, więc chętnie się dowiem jak to jest z tym kangurowaniem , i czy wogóle jest szansa że dziecko będzie przy mnie . mam wizytę w przyszły poniedziałek to się wypytam mojej doktorki jak.to w praktyce wygląda .
hej, ja też wybrałam szpital Kopernika mam zamiar rodzić SN a termin mam koniec lipca/ początek sierpnia, Właśnie zaczynam kompletować rzeczy do szpitala. Mam pytanie, jakie kosmetyki spakować do szpitala dla dzidziusia? Mam tu na myśli np. chusteczki nawilżające, krem na odparzenia, itd? Pozdrawiam
Lenka86 nic nie musisz brac. Krem jak i chusteczki dostajesz. Dziecko jest ubrane i ma wszystko czego mu potrzeba. Ja wzielam chusteczki, bo slyszalam, ze czesto brakuje, ale nam nie zabraklo, bo ciagle byly dokladane.
reklama
Lenka86 niestety porod nie jest lekka sprawa, ale wierz mi, ze do przezycia ;-). Ja rodzilam 10godz i strasznie sie nameczylam. Mialam ciezki porod. Za to kolezanka rodzila dzis w nocy 2godzinki a to rowniez jej pierwsze dziecko, wiec nie ma reguly. Inna rodzila 3godz i tez milo wspominala. Badz dobrej mysli i nastawiona zadaniowo. Idziesz urodzic, szybko minie i za kilka tygodni nie bedziesz nawet juz pamietac ;-). Ja juz mysle o nastepnym ;-).
Podziel się: